Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem to zły pomysł, lepiej by było utrzymać aby w każdej paczce było by po 50 adresów działających, wtedy nie trzeba by zmieniać cen dla nowo kupujących. Bo idąc tokiem sebau dojdziemy do tego, że będzie przykładowo 50 paczek vip en z czego każda paczka będzie miała po 20 adresów działających.

Wiesz sebau to ty ustalasz ceny aktualizacji i powinieneś tak ustalać aby ci się to opłacało i aby klient wiedział za co płaci oraz był zadowolony, bo póki co płacimy za aktualizacje i aktualizacji nie ma.

I czegoś nie rozumiem piszesz,

że pracownicy 80% czasu szukają miejscówek

hmm, ale nowe paczki dochodzą przecież czyli jednak są te miejscówki i czas znajduje się na ich znalezienie.

super że masz 40 ale @radek.g1 włącz mózg, dałem przykład! Nic nie pisałem o 2 tygodniach! Opłacalność określa właściciel!

Edytowane przez cinmar

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

No tylko, żeby to wszystko miało ręce i nogi...

Ja zakupiłem 10 paczek PL w połowie grudnia i byłem nieco zniesmaczony tym, że kupując 500 szablonów mam zaledwie 55% skuteczności.

To jest tak jakbym kupił mieszkanie 4-pokojowe, ale mógł korzystać tylko z dwóch.

System zgłaszania miejscówek na zasadzie przyznawania dodatkowych punktów to jest coś.

Każdy mógłby się przyczynić do zwiększenia bazy i zarazem "zarobić" na free paczkę.

System zgłaszania miejscówek zaproponowany przez zoozool jest ok i już możecie już z niego korzystać poprzez wysyłanie maila.

Za każdą nową miejscówkę, której nie mamy w paczkach a która pasuje czy to do PL, EN czy do innej paczki będziemy płacić 1pln do wykorzystania przy zamówieniach

- czyli jak ktoś ma dobre listy to niech podsyła na admin@zptemplates.com w tytule maila "miejscówki" Jednak niech to będą takie serwisy w których teraz da się pozyskać linka a nie takie w których kiedyś się dało :) Wystarczy na maila admin@zptemplates.com wysyłać miejscówki, których nie mamy. Ten punkt przyznajemy pierwszej osobie, która dany adres podeśle.

Z tą subskrypcją niestety tak jest, że jej podniesienie ze względu na liczbę posiadanych paczek spowodowałoby koszta u osób, które mają już dużo paczek. Naprawdę nowy system znacznie to wszystko usprawni, bo będą nowe paczki z miejscówkami, które de facto opłacą częste subskrypcje. Po 3 miesiącach zrobimy przegląd czy nowy system odniósł swój skutek. System zoozool-ka może też pomóc w rozwoju. Jeśli chodzi o to, że  za jakiś czas będzie w jakiejś paczce znacznie mniej adresów to wtedy w drodze wyjątku uzupełnimy trochę szablonów w nich ale jednak chcemy zamykać te paczki z adresami, bo między innymi to nam ułatwi zarządzanie i prowadzenie tych edytor bio i linków.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

No tylko, żeby to wszystko miało ręce i nogi...

Ja zakupiłem 10 paczek PL w połowie grudnia i byłem nieco zniesmaczony tym, że kupując 500 szablonów mam zaledwie 55% skuteczności.

To jest tak jakbym kupił mieszkanie 4-pokojowe, ale mógł korzystać tylko z dwóch.

To raczej nie jest zbyt trafne porównanie. Usługi automatyzacji rejestracji mają swoją specyfikę i musisz mieć świadomość, że szablony gdy zostały wydane zapewne działały, jednak przez okres po ich wydaniu mogło wpłynąć milion zewnętrznych czynników niezależnych od osoby wydającej szablon. Liczenie na to, że na bieżąco takie ilości szablonów będą aktualizowane jest trochę fantazyjne. 

Naprawdę nowy system znacznie to wszystko usprawni, bo będą nowe paczki z miejscówkami, które de facto opłacą częste subskrypcje.

Ale co tak naprawdę usprawni ten system, bo napewno nie nasze portfele, w rzeczywistości ten system nic nie zmieni. Wolałbym zapłacić trochę więcej za subskrybcje i mieć pewność, że będzie skuteczność na paczkach nie schodziła poniżej 90%, a nie kupować ciągle nowe paczki, gdzie tylko wydłuży to czas pracy zennopostera.

Na zakup wszystkich paczek wydałem ponad 5 000, płacę co mc subsrybcje i nigdy nie miałem skuteczności po 2 przebiegach na poziomie 80%.

Przedstawię to na przykładzie kupiłem 20 paczek z czego miałem 1000 adresów, w rzeczywistości maksymalnie robiło 500-600 gdzie był link po 2 przebiegach i 4 próbach i zmianie maila, dopiero musiałem dokupić kolejne 20 paczek aby uzyskać 1000 linków

Nie popieram również blokady na polskie znaki w zagranicznych paczkach nie po to płacę za 1 paczkę 200 pln z czego zrobi 25 linków, żebym nie mógł dać tam anchora z polskimi znakami.

I na koniec drobna uwaga, jak wydajecie nową paczkę to od razu dawajcie 50 adresów, a nie rozbijacie to na parę tygodni

Edytowane przez marcin777

@sebau - ze starych paczek bedziecie chociaż wywalać templaty, które już nie działają? Bo przemielenie 1000-2000 templat przez ZP jednak trochę trwa (kosztuje), a po co to, skoro 30-40% nie ma żadnych szans na dodanie ?

• Like 1

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Wszystko można zrobić samemu.

Tylko, że kasowanie ręcznie samemu z listy przy każdej aktualizacji połowy z szablonów (o których autorzy wiedzą, że nie działają) to głupia syzyfowa praca. Jeśli jeszcze ktoś ma 1-2 paczki to można przeżyć, ale kasowanie połowy z 2000 tamplat? Bardzo kiepski pomysł.

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...