Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Czy komukolwiek udało się osiągnąć na 5.10.2.0 taką samą skuteczność jak na 5.9.9.1?

PS. Dlaczego dawno temu usunięto szablon do zuzelend.com? Strona działa, można się zarejestrować. To samo z granice.pl? A cs-reload.pl? A gameboard.pl? A kobieta.pl? A xf650.pl? A devilpage.pl? A cs-naplusie.pl? A forum-motorowodne.pl? A gamesboard.pl? A bytomski.pl? A mysweetlove.pl? A piekniejsze.pl? A superstarsi.pl? Jest tego znacznie więcej.

To pierwsze lepsze, które zostały usunięte z paczek, a działają i formularz rejestracyjny działa (można się zarejestrować). Żądam wyjaśnień dlaczego szablony są USUWANE, a nie NAPRAWIANE.

https://www.ppe.pl/spolecznosc/63689/salomea.html - dowód, że strona działa i że konto można bez problemu założyć, po czym uzupełnić podpis oraz adres www. Mimo wszystko szablon został z paczki VIP1 USUNIĘTY.

Edytowane przez Lesiu
  • Like 1

@Lesiu Dzięki. Jeśli masz więcej adresów po prostu wyślij mi je na maila - jeśli jest z nimi wszystko ok, to je przywrócimy.

Żeby była jasność wyjaśnię naszą procedurę z VIPami:

Nigdy nie usuwamy całkowicie szablonów. Usuwamy miejscówki z paczki i przenosimy u siebie do zepsutych kiedy nie da się w danym momencie zarejestrować lub rejestracja tymczasowo zablokowana lub trzeba czekać na aktywacje przez admina. Usuwamy także wtedy jeśli profil z linkiem nawet po rejestracji jest niewidoczny przez wyszukiwarkę (widoczność tylko dla zalogowanych, blokada w robots.txt czy poprzez meta noindex). Usunięcia kilku profili dokonaliśmy także na prośbę użytkowników (powodem było nękanie Waszych klientów przez administratorów tych witryn).

Podsumowując - te miejscówki zostały zdjęte bo w momencie sprawdzania po prostu nie dało się skutecznie założyć tam profilu z widocznym linkiem. Te zepsute miejscówki i tak byśmy przywrócili jeśli są ok, bo co jakiś czas robimy tam sprawdzenie ale jak nam podałeś konkretne adresy to oczywiście sprawdzimy je jutro i przy okazji może przeglądniemy więcej adresów z tego folderu  ;)

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Przydałoby się przejrzeć jeszcze raz wszystkie szablony, nie tylko te podane przeze mnie. Ja tylko sprawdzałem, czy strona działa i czy jest działająca rejestracja. I to sprawdziłem chyba jedną lub dwie paczki (z 14 polskich, nie mówiąc już o angielskich). Nie wiem, czy da się uzupełnić o linka i czy profil jest widoczny bez logowania. Nie będę tego sprawdzać, bo mi nikt za to nie płaci. Za to Tobie, @sebau się za to płaci miesięczny abonament i nie powinno być takich sytuacji jak podana przeze mnie wcześniej, że szablon usunięty, a ja ręcznie na nim dodałem profil bez żadnych problemów (żadnej zaawansowanej captcha). Można przypuszczać, że w pozostałych przypadkach jest identycznie. Ty twierdzisz, że szablon jest usuwany z paczki tylko wtedy, gdy nie działa lub admin musi aktywować konto lub profil jest niedostępny lub poblokowany w robots.txt, a ja Ci udowodniłem, że to nie prawda.

• Like 3

@sebau A jak wygląda sprawa z okresem kiedy przez ponad miesiąc nie było aktualizacji? Oznacza to, że wydaliśmy 50 zł tylko właściwie za co? Trochę to wygląda na robienie klienta w konia! Zastanawiam się czy warto dalej płacić w takim razie abonament co miesiąc?

2 hours ago, JoomLAB said:

@sebau A jak wygląda sprawa z okresem kiedy przez ponad miesiąc nie było aktualizacji? Oznacza to, że wydaliśmy 50 zł tylko właściwie za co? Trochę to wygląda na robienie klienta w konia! Zastanawiam się czy warto dalej płacić w takim razie abonament co miesiąc?

W sumie to dobre pytanie, bo miałem się załapać z abonamentem jeszcze na nową wersję :)

2 hours ago, whiner said:

W każdym miesiącu są jakieś aktualizacji, czy to recaptcha czy jakieś szablony vip ... 

---------------------------------------------
2017-1-16 ver 3.313
- recaptcha_pic template updated,
---------------------------------------------
2016-12-8 ver 3.312
- recaptcha_pic template updated,

Luka miesiąc i tydzień :) więc ktoś kto miał miesieczny spokojnie mógł sie nie zalapac, wystarczylo wykupić abo 9 grudnia i nie miales aktualizacji zadnej przez miesiac.

• Like 1

Jeśli szukacie solidnej firmy to polecamy - Pozycjonowanie stron Poznań oraz Drukarnia Poznań.

W logach od pewnego czasu pokazujemy więcej informacji - czyli jakie dokładnie szablony zostały naprawione, bo zarzucano nam, że tylko usuwamy a tak nie jest - teraz będzie to w logach :)

Dziś reaktywowaliśmy kilka starych profili PL, które wskazał @Lesiu i przyglądniemy się innym usuniętem - może jakąś część się odzyska. Przykładowo administrator serwisu zablokował pokazywanie profilu ale po jakimś czasie mógł powrócić do jego wyświetlania.

Nowa wersja przeciągnęła się wczasie, bo też i okres świąteczno-urlopowy ale głównie ze względu na bardzo dużą ilość szablonów do przerobienia. Na wtorek planujemy już wypuścić poprawione i przerobione pod ZenBlog 4 wszystkie szablony VIP EN 

Ważna informacja: ZenBLOG 4+ wymaga zennopostera 5.7.1.0 lub nowszego. Jest to dość stara wersja - ma chyba już ponad 2 lata. Staraliśmy się jak najdłużej supportować starsze wersje zenka ale funkcjonalność dodana w 5.7+ była dla nas kluczowa. Zresztą już od roku na starszych zenkach nie działały szablony z nowę recaptcha.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

@sebau ja nie jestem pewien co do podanych szablonów, musisz je sam sprawdzić. Ja tylko sprawdzałem, czy działają strony i formularze rejestracji. Nie wiem, czy da się tam zostawić ogólnodostępnego linka. Jak mi dasz jakieś paczki za darmo lub choćby abonament na pół roku to poświęcę czas i sprawdzę dokładnie pousuwane szablony. Pro bono to wybacz, czasu nie mam.

@Lesiu - tamte adresy, które podałeś przeglądnęliśmy i przywróciliśmy co się dało. Listę do sprawdzenia miejscówek mamy naprawdę sporą jakbyś chciał je sprawdzić za jakieś gratisy to śmiało pisz do mnie

Jutro będą w panelu paczki EN

@ar4 - dodałem kilka dni na pobranie, @Dralik, @JoomLAB Rzeczywiście kupujący subs w grudniu na miesiąc mógł mieć pecha. Nie mogę znaleźć po nickach z PIO Waszych kont. podeślijcie dane licki do mnie - moze być na chat w zptemplates.

Sebau - dzięki...

Nie wiem jak wy, ale ja usuwam od razu ten szablon crossdressing_pl

Człowiek jest chorym transwestytą. Wysyłam maile, dzwoni di klientów, że ich firma promuje się na forum dla transwestytów.

Na dodatek, gościu nie wiem skąd, ale ma nie tylko wszystkie dane rejestrowe, ale również podaje hasło podane podczas rejestracji (czy hasła nie są przypadkiem szyfrowane) ??