Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Dnia 17.05.2017 o 14:11, Funio napisał:

Mam pytanie o VPS. Ostatnie 2 lata korzystałem z mintshosta i byłem zadowolony jednak od 2 tygodni mam straszne problemy - zawiesza sie i wywala na zenku.

Jakiego sensownego VPSa bysie polecili na 5 wątków?

Polecam https://www.hetzner.de/hosting/produktmatrix/rootserver

• 2 tygodnie później...

Coś takiego mi się wyświetla przy reCaptcha2. Nieważne, czy włączona jest opcja Audio w ZenBlogu, czy nie. Myślałem, że na obecnym IP trochę przesadziłem, więc zmieniłem IP i po kilku rozwiązanych reCaptcha2 to samo. Macie taki problem?

reCaptcha2.jpg

Edytowane przez Lesiu

u nas nie zanotowalismy takiego przypadku - najlepiej jak jutro dasz zerknac przez zdalny pulpit albo TV, bo na to może złożyć się kilka rzeczy

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Ciekawe jest to, że przez chrome/firefox mogę rozwiązać reCaptcha2. Nie mogę włączyć opcji audio, bo dostaję info, że jestem spamerem. Natomiast zwykłe reCaptcha2 działa i to dokładnie na tych samych stronach, na których ZennoPoster dostaje ten obrazek o automatycznych zapytaniach.

• 4 tygodnie później...

@it_management czy u Ciebie też zaczęło blokować całkowicie reCaptcha2 po kilku/kilkunastu próbach? Włączyłem sobie specjalnie podgląd w oknie wykonywanych czynności i widzę, że głupie google blokuje całkowicie reCaptcha2, nie tylko audio, całą reCaptcha2. Zmiana IP za bardzo nie pomaga, bo blokują szybko. Dziwne jest tylko to, że jak sam odpalam daną stronę w Firefox to reCaptcha2 da się rozwiązać bez problemu. Tylko w zenBlogu się blokuje.

Dnia 28.06.2017 o 21:19, Lesiu napisał:

bo dostaję info, że jestem spamerem.

Wiedzą o Tobie wszystko <_<

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

po aktualizacji ostatniej jak robiłem założyło max chyba 30 blogów co do profili to nie wypowiem się bo nie używam już od dłuższego czasu, z wiadomych przyczyn, zmiany poszły w złe stronę :)

zenblog i paczki VIP zostały poprawione

z ciekawostek zennoposter w ostatniej wersji ma ustawienia dla zbyt mocnych maszyn, które były czasami zbyt szybkie i wiele wątków korzystało w tym samym czasie  jednego źródła danych. Już kilka razy widziałem takie przypadki. Jakktoś ma mocny sprzęt to może pogrzebać w opcjach.

przypominam, że profile mają również możliwości o których nie wszyscy wiedzą:

-autologowanie - przydatne do prac ręcznych na wyselekcjonowanych profilach

-automatyczna zmiana lnków/bio w profilu

do tego służą szablony: autologin oraz link_changer :) 

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email