Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w tej chwili u Was wygląda skuteczność dodanych Vipów?

U mnie po 5 przebiegach to 41% (wydaje się strasznie mało)

- każdy przebieg na innym IP

- każdy przebieg na nowym e-mailu na własnej domenie LH.PL

- 2captcha

- ZennoPosterPro 5.47.0.0.

- praca na 10 wątkach na mocnym sprzęcie (32 GB ramu, SSD m2, mocny prc itp)

- przed rozpoczęciem pracy sprawdzam jakość połączenia internetowego i generalnie średni ping to 15 a prędkość wysyłanie/pobieranie to 60/60 Mbps

- bio bez polskich znaków

Czy te 41% uznać za max czy jest szansa wyciągnąć więcej? Jakieś pomysły co może jeszcze podnieść skuteczność?

Edytowane przez Aramin173

Firma VECTRUM

Dla chcących sprzedać auto polecam - Skup samochodów Poznań

@Aramin173

napisz jeszcze jakich emaili uzywasz i jakiego serwisu captcha a najlepie daj zagladnac nam przez team viewer to zobaczymy jakie bledy sa najczestsze

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

w 2captcha sprawdz czy bez problemow odpowiadal i mozesz tez uzyc anti-captcha. Ja uzywam zamiennie, bo czasmi jeden z serwisow ma przeladowanie to drugi chodzi lepiej

Co do maili to dalbym test na jakis puublicznych czyli ten sam projekt zmien tylko maila na jakis publiczny w stylu gmx, zoho, o2, wp itd z włączonym imap. Imap działa lepiej z vipami, bo jestesmy wstanie wyciagac ze spamu wiadomości

a i jeszcze bio niech ma po spinie juz tak mniej niz 140 znakow bo za dlugie bio tez czesto jest problematyczne.

Zmniejsz tez libe watkow, bo mogl to byc problem z poczta na serwerze przy wieszej ilosci wątków.

Jak nie pomoże to napisz na admin@zptemplates.com i podaj dane do team viewer to ktoś od nas wejdzie i sprawdzi

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

No więc starałem się wycisnąć z tych VIPów ile się da. W tej chwili zakończyłem ostatni przebieg na jednym projekcie. 

W sumie zrobiłem 21 PRZEBIEGÓW i skuteczność mam ostatecznie na poziomie 47%.

Osiąga ktoś lepsze wyniki? Oczywiście nigdy więcej nie będę powtarzał aż 21 razy przebiegu bo to się mija z celem. Po pierwsze dużo czasu na to idzie, a po drugie sporo dużo kasy leci na captche. W jaki sposób działałem napisałem wyżej. Przypomnę tylko że IP było zmieniane, różne poczty (nie tylko na własnych domenach, ale i te publiczne), BIO bez polskich znaków i bardzo krótkie, 2captcha + anti-captcha (na zmianę). 

W sumie założyło mi 778 profili, ale nie każdy jest poprawny. W części z nich nie ma linka niestety, część nie działa. W poniedziałek przeklikam każdy z osobna i napiszę ile realnie wyszło profili z linkiem. 

Podzielę się z Wami wynikami mojego testu bo w sumie na szybko skleiłem stronkę typowo pod testy czy te VIPy jeszcze coś dają. Strony nie dodawałem do GSC (celowo). Po wrzuceniu profili do indeksera stronka się właśnie zaindeksowała. Aktualnie tylko strona główna bez podstron. Na frazę główna jeszcze się nie wyświetla. Jeśli wskoczy na tych VIPach chociaż do TOP50 to będę uważał to za dość dobry wynik - średnio-konkurencyjna fraza lokalna. 

• Thanks 1

Firma VECTRUM

Dla chcących sprzedać auto polecam - Skup samochodów Poznań

• 2 miesiące temu...

Nie każdy ma Rumaka :)

Zapytałem bo  używam AntiCaptcha  a ostatnio faktycznie spadła znacząco skuteczność VIPów - zmieniam IP, różne emaile i zostało mi tylko testowo zmienić captcha resolvera.

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Ostatnio Xrumer + Xevil można było kupić za ok 100 dolców, wiec nie wiem czy jest sens wydawać tyle na serwisy online na captcha która rozwiązuje się automatem. Na jakieś unikalne captcha owszem. Oczywiście zależy ile tego Tobie idzie jeśli 5 usd miesięcznie to nie warto. Jeśli porównywać anticaptcha.com i 2captcha.pl to wole 2captcha.pl

• 3 miesiące temu...
W dniu 6.11.2020 o 19:26, Aramin173 napisał:

No więc starałem się wycisnąć z tych VIPów ile się da. W tej chwili zakończyłem ostatni przebieg na jednym projekcie. 

W sumie zrobiłem 21 PRZEBIEGÓW i skuteczność mam ostatecznie na poziomie 47%.

Osiąga ktoś lepsze wyniki? Oczywiście nigdy więcej nie będę powtarzał aż 21 razy przebiegu bo to się mija z celem. Po pierwsze dużo czasu na to idzie, a po drugie sporo dużo kasy leci na captche. W jaki sposób działałem napisałem wyżej. Przypomnę tylko że IP było zmieniane, różne poczty (nie tylko na własnych domenach, ale i te publiczne), BIO bez polskich znaków i bardzo krótkie, 2captcha + anti-captcha (na zmianę). 

W sumie założyło mi 778 profili, ale nie każdy jest poprawny. W części z nich nie ma linka niestety, część nie działa. W poniedziałek przeklikam każdy z osobna i napiszę ile realnie wyszło profili z linkiem. 

Podzielę się z Wami wynikami mojego testu bo w sumie na szybko skleiłem stronkę typowo pod testy czy te VIPy jeszcze coś dają. Strony nie dodawałem do GSC (celowo). Po wrzuceniu profili do indeksera stronka się właśnie zaindeksowała. Aktualnie tylko strona główna bez podstron. Na frazę główna jeszcze się nie wyświetla. Jeśli wskoczy na tych VIPach chociaż do TOP50 to będę uważał to za dość dobry wynik - średnio-konkurencyjna fraza lokalna. 

I jak wyniki testów?