Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

@Sebau po co, przeciez są gotowe dodawarki do precli - bazy prywatne, natomiast pisałem Ci już lepiej zrobić szablony do zakładania profili na skryptach autorskich, mocno zmodyfikowanych, gdzie Ubotem, czy Sicksubmitterem nic nie zdziałasz:) pozostaje tylko Magic lub Zenek

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Robbieriviera właśnie chodzi o to żeby było wszystko w jednym jak daje soft człowiekowi do pracy to che żeby mógł zrobić nim jak najwięcej ponieważ nauka obsługi oprogramowania kosztuje czas/pieniądze.

Teksty projekty i wszystko inne przygotowuje się raz pod jeden soft. Zalet jest wiele a po obmacaniu zenka wiem że to żaden problem mając już opracowaną filozofię a i zarzuty o zaśmiecanie mogą się złagodzić.

@Sebau po co, przeciez są gotowe dodawarki do precli - bazy prywatne, natomiast pisałem Ci już lepiej zrobić szablony do zakładania profili na skryptach autorskich, mocno zmodyfikowanych, gdzie Ubotem, czy Sicksubmitterem nic nie zdziałasz:) pozostaje tylko Magic lub Zenek

To na pewno się znajdzie w ofercie - będzie to masówka, bo sporo jest takich serwisów (tam zazwyczaj do upchania jest tylko link lub skromne bio w bbcode - ale jak linki z zamkniętych grup/list i z silnym pr to i moc z nich będzie). Będziemy tworzyć pierwsze takie profile po zrobieniu posterów do pierwszej partii blogów. Będzie to osobny task - profile.task

Co do dodawania do swoich blogów to jest to moim zdaniem dobry pomysł, bo skoro mamy np. projekt "Nieruchomości" i można dopisać jedną lijkę z dostępem do naszego bloga to dlaczego nie zarządzać tym z jednego miejsca. Rzecz prosta, bo tylko jeden uniwersalny szablon na wp + lekka modyfikacja zarządzania postowaniem i będzie działać a nie ma z tym dużo pracy - także chyba warto to dodać.

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

No to pięknie, do tworzenia blogów i postowania używam IMPPS Abbasa, ale jak będą profile to super, tylko wtedy wszystko z umiarem Panowie:) p.s. do kiedy jest urodzinowa promocja na zakup Zenka?

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

dodawanie postow do wlasnych blogow jest bajecznie latwe, nie potrzebujecie do tego lamania captchy, odbierania maili itp, wiec kazdy kto potrafi korzystac z komputera bedzie sam w stanie sobie to ogarnac.

druga sprawa to, to, ze dodawarek korzystajacych chocby z xml rpc jest pelno. zennoposter wydajnoscia wypada przy nich beznadziejnie.

imho to lepsze beda:

nowe platformy/postery

przyspieszenie/uproszczenie do max tworzenia nowych projektow

p.s. do kiedy jest urodzinowa promocja na zakup Zenka?

promocja jest tylko do końca września

imho to lepsze beda:

nowe platformy/postery

przyspieszenie/uproszczenie do max tworzenia nowych projektow

uproszczeniem może być aplikacja okienkowa, która będzie pozwalała nam na prostsze tworzenie projektów i dodawanie do nich artykułów. Jest to w planach, jednak priorytem jest więcej blogów, posterów i profili a co do dodawania artów do własnych blogów jest także łatwe do dodania i moim zdaniem warto ten jeden dzień roboczy poświęcić na dodanie tej funkcjonalności. Jak ktoś nie będzie chciał, to po prostu nie będzie z tej funkcji korzystał....

Osobiście widzę dużą moc w zakładaniu profili na mocnych stronach z wysokim PR, do których instrukcje jak założyć profil ręcznie są sprzedawane za $ - tu zenek się sprawdzi idealnie. Ręczna robota to bardzo dużo czasu jeśli ktoś ma np 10-20 stron i chce je dodać np. do 30 nowych wartościowych profili na miesiąc. Jednak tak jak napisał @Robbieriviera potrzebny by był umiar - jak nam się blogi będą kończyć, to możemy się skupić właśnie na tych wartościowych profilach, których jest naprawdę sporo. Założenie profilu, a po kilku dniach lub tygodniach dodanie linka lub bio. Myślę, że to może zainteresować kilka osób, które robią to ręcznie :)

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

@ eria86 Zrobienie templatki dla jednej platformy do banał, ale np. zrobienie 10 templatek dla których z zewnętrznego pliku można określić

-długość pauz

-proxy (potrzebne czy nie)

-wygląd url (przykładowo czy w url bloga ma być keyword)

-formę linkowania (linkwheel albo piramida)

-pobieranie tekstu z pliku, i zamienianie jednego z określonych słów na link

To już cięższa sprawa nie wspominając o takich funkcjach jak automatyczne podlinkowanie zrobionych blogów kolejnymi zenkowymi templatkami. Kiedyś robiłem właśnie takie pojedyncze templatki, ale na dłuższą metę są jak dla mnie bezużyteczne.

dlatego napisałem, żeby każdy kto ogranicza się tylko do korzystania z zenbloga a nie tworzy własnych templatek spróbował na własną rękę stworzenie templatki do dodawania do własnych np wordpressow, do tego nie potrzebujesz proxy, captchy itd

tworzenie templatek jest bajecznie latwe, ale po co tracic na to czas skoro mozna miec dostep do aktualnych templatek w cenie zenbloga;)

A czy któryś z użytkowników zenbloga mógłby powiedzieć jak wygląda stabilność takiego zaplecza opartego na blogach? ,albo krótko, za co kasują - za nieodpowiednią treść (np ero,hazard itp) , powielone ip , email, napchanie linków itp. Soft ciekawy , odwołuję się tylko do LFE który teraz (przynajmniej dla mnie ) nadaje się do wypełniania treścią własne blogi albo do pligg-ów ,fakt że LFE nie obsługuje tylu platform. Czy ktoś robił testy jakiego kopa dają linki z tych platform , czy można linkować do głównych stron czy lepiej podstrony albo zaplecze. Dziękuję za odpowiedzi.

A czy któryś z użytkowników zenbloga mógłby powiedzieć jak wygląda stabilność takiego zaplecza opartego na blogach? ,albo krótko, za co kasują - za nieodpowiednią treść (np ero,hazard itp) , powielone ip , email, napchanie linków itp. Soft ciekawy , odwołuję się tylko do LFE który teraz (przynajmniej dla mnie ) nadaje się do wypełniania treścią własne blogi albo do pligg-ów ,fakt że LFE nie obsługuje tylu platform. Czy ktoś robił testy jakiego kopa dają linki z tych platform , czy można linkować do głównych stron czy lepiej podstrony albo zaplecze. Dziękuję za odpowiedzi.

Ty daj sobie lepiej spokój z takim zapleczem, tworzy się wartościowe blogi z unikalną treścią ja daje 1 link bardzo rzadko 2 w poście.

Kultura musi być.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

Moim zdaniem takie blogi nadają się spokojnie na zaplecze pierwszego poziomu(jeśli na takim blogu będzie kultura). Zresztą zawsze można ręcznie przekonfigurować taki serwis a w przypadku zakończenia współpracy z klientem można zdjąć linki. Warto także dodawać co jakiś czas artykuł bez linka w treści będzie wtedy bardziej naturalnie.

Wysłaliśmy nowe postery, do thoughts.com, blogpl, blog.interia.pl, blog.com, posterous.com, tumblr.com, bloog.pl + kilka poprawek (zapętlenia i błędy). Wkrótce nowy update - z nowymi platformami i może już z pierwszą paczką profili :D

Edytowane przez sebau

sebau olejcie profile póki nie zrobi się dużej bazy serwisów wartościowych - takich może być ponad 100. Do profili jest tyle narzędzi że zenek obojetnie co tam się w nim wykombinuje nie będzie konkurencyjny (szybkość itd itp). Dodatkowo profile mają to do siebie, że szybko się palą więc wtedy by trzeba było cały czas dodawać nowe itd.

Jak już się skończy web2 - blogi, darmowe strony, wiki itd to można się skupić na innych rzeczach jak np spisy galerii css, dodawarka filmów i wiele innych.

Skuteczne pozycjonowanie w Google. Promocyjna oferta na pozycjonowanie stron.

@InterPR jak nie wiesz jak zakłdać profile skutecznie to Ci się palą, ja mam wartościowe po kilkanaście miesięcy - to dłużej niż istnieją niektóre seokatalogi i uwierz mi, do tej listy, którą przygotowuje sebau nie dodasz żadnym xrumerem, scrapeboardem, abb, czy sicksubmitterem, tylko albo Zenkiem, albo Magickiem...