Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

I mała myśl mnie natchnęła - jeśli już zrobicie to co wyżej napisałem (a mam taką nadzieję) to można było by zrobić automatyczne dodawanie dużej ilości linków pod jeden anchor. Czyli w taki sam sposób - do projektu dodajemy jakiś plik z linkami, w zenblogu wpisujemy w posterach tekst - wrzucamy jeden (może kilka anchorów) i zaznaczamy autolinki czy coś takiego i pod dany anchor wybiera nam linki z tego pliku i wrzuca bezpośrednio do blogów. Z tym, żeby nie było to wrzucanie losowe to proponował bym jakiś proste zabezpieczanie, żeby nie pobierało jednego linku 10 razy a innego w ogóle.

co do myśli, która Ciebie natchnęła to bardzo dobry pomysł i prawdopodobnie wdrożymy go już w wersji 2.6, bo akurat chcemy poprawiać postery.

Będzie to wyglądało tak:

Okienko do wpisania anchorów i adresów URL na wzór Scrapeboxa - format będzie wyglądał tak:

URL1;{anchor 1|anchor nr 2|anchor numer 3|jeszcze jakiś anchor}
URL2;{anchor 5|anchor nr 2|anchor numer 8|nny anchor}
URL3;anchor 9
URL4;anchor nr 10

System w artykułach działałby tak:

losuje linie z okienka i następnie losuje z tej lini anchor z nawiasów klamrowych. Następnie wyszukuje w wygenerowanym artykule frazy anchor i zamienia to na:

[url=https://url.com]anchor[/url]

jeśli nie znajduje to oczywiście nic nie zmienia w treści. Wygodne do podlinkowania, bo przed postowaniem wystarczy uaktualnić okienko z adresami i we wszystkich artykułach dla projektu zostanie to uwzględnione.

Co o tym myślicie? Czy zapis w stylu Scrapebox będzie ok?

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Chcesz kupić ZenBLOG? Wyślij PW lub napisz mail na adres admin[at]zennoposter.pl

Drodzy sebau

Na podany adres e-mail ja wysłany zapytanie do zakupu ZenBlog i Abonamentu na otrzymywanie nowych szablonów do platform. Minęło więcej niż tydzień i nadal nie ma odpowiedzi od Ciebie.

Prosimy o sprawdzenie e-mail i wysłać odpowiedź.

Dziękuję

Pawle, to nie było by wporządku wobec osób, które np. kilka dni temu kupiły zenbloga. Przy aktualizacji popularnych platform w których regularnie walczą z automatami naprawdę idzie się sporo napracować. Pracy z popularną platformą jest w ciągu 6 miesięcy tyle co z 4 mniej popularnymi stronami. Druga sprawa, że niewiele osób korzysta z zenblog, także ten abonament chociaż w pewnym stopniu dopinguje do rozwoju, bo jest jakaś zewnętrzna presja na aktualizacje i nowe rzeczy :)

@bielu w obecnej chwili jest cos około 36 platform tylko działających poprawnie szablonów jest około 70%

@seoblog - wysłałem przed chwilą maila

Od jkiegoś czasu mam zgłoszenia o chęci zakupu szablonów przez ludzi z zagranicy, którym niestraszne nawet polskie GUI aplikacji ;) Jednak naturalnie szablonów na polskie platformy nie sprzedam im.

Jeszcze jedna uwaga odnośnie adresów email używanych w aplikacji. Najlepiej jest używać adresów z własnych domen i ustawić dla takiej domeny catch-all. Wówczas szybko można zmienić na byle jaki login w adresie email a reszta danych będzie działała poprawnie.

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Sebau - niby rozumiem, ale nie rozumiem. Zrób promocje wiosenną - z aktualizacją na 6 miesięcy. Przecież piszesz że abonament mobilizuje cie do pracy, więc powinno ci zależeć aby mieć jak najwięcej klientów. Ci klienci kiedyś opłacą abonament ;) Z drugiej strony ie masz gwarancji że każdy zapłaci po zakupie za aktualizacje, więc większa ilość klientów = mniejsze ryzyko :) No ale koniec offtopu, to poprostu taki model sprzedaży dla Zennopostera.

search_auditor_500x80_bf.png

to poprostu taki model sprzedaży dla Zennopostera.
chyba dla ZenBloga, Zennoposter to produkt nie polski i nie sebau.

Paweł Sokołowski - Eline, pzreciez możesz i sam napisać szablon ( do zennopostera dołączony kreator), sebau prowadzi własny biznes tak jak uważa za słuszne. A konsumenci maja 2 wyjścia napisać samemu lub po prostu kupić.

p.s taki sprawy pisz na PW bo później w tym temacie ciężko znaleźć info od autora, a tylko błagania o rabatach.

Platformy blogowe szybko się zmieniają ( często zmiany niewidoczne dla przeciętnego użytkownika) i ciągle trzeba aktualizować szablony, wiec uważam że sebau wybrał dobry system, bo za 200 zl mieć jeszcze 6 miesięcy ciągle aktualizacji stanowczo za tanio.

Paweł Sokołowski - Eline sprawdź ile kosztują narzędzia lub szablony od innych. Kiedyś Mion już o tym napisał to są narzędzia dla wspomagania pozycjonowania, na jakich ty będziesz zarabiać pieniędzy, wiec nie mogą kosztować grosze.

Edytowane przez MaxPan

@seoblog - wysłałem przed chwilą maila

Przykro mi, ale będę pisać w języku angielskim.

sebau

To me, you're selling ZenBlog more expensive, than for your compatriots and give less of templates at the same time you hold shipment of the product.

I am paid zenblog plus subscribe on templates two days ago and still did not get goods.

On my letter about payment ZenBlog you did not answer.

When will I receive the purchased goods?

Best regards

seoblog

• 2 tygodnie później...

Z tego co pamiętam to miały być częściej, a wygląda to jednak trochę mniej różowo bo nie wiadomo kiedy i co się dostanie.. aktualizacje niestety rzadkie, platform nie przybywa raczej więc chyba lepiej poznać zenka lepiej i samemu robić, nie być od nikogo zależnym. Pomysł był ciekawy ale dbanie o klienta itp są na dużo niższym poziomie niż można oczekiwać. Do softu za kilka stówek wypada zrobić dobrą instrukcję... a aktualizację miały byc częste, miały sie pojawić nowe rzeczy (cuda i wianki obiecywane) a tymczasem ciężko nawet te stare platformy aby były aktualizowane.

Skuteczne pozycjonowanie w Google. Promocyjna oferta na pozycjonowanie stron.

Aktualizacja do 2.6 już gotowa - z powodów organizacyjnych nie było mnie na PiO i pewnie dlatego wydaje się temat zaniedbany :)

zroblismy duży update posterów - u mnie 27 z 28 posterów działa dodaliśmy takze poprawki creatorów.

doszły takie platformy:

manifo.com

mylivepage

newsvine

xanga

na 40 platform obecnie dodaje mi do 30.

Jeśli kogoś pominąłem w wysyłce a ma aktywne aktualizacje to proszę napisać na admin [małpka] zennoposter.pl

Wersje 2.7 udostępniamy trochę szybciej aby nie "chomikować" zmian - skoro poprawiliśmy kilka szablonów ;)

Poprawione zostało kilka platform blogowych oraz dodane 4 nowe postery. Aplikacja też została delikatnie poprawiona.

Na testach:

win7 ie9 założyło blogi na 35 platformach i skutecznie zapostowało na 31.

winxp ie8 założyło 30 i zapostowało na 28

win7 i8 założylo na 31 i zapostowało na 30

jednak trochę też zależy od ustawien bezpieczeństwa w przeglądarce i naprawdę trudno jest powiedzieć na ilu platformach założy u Was. Ważnych czynników jest sporo np. przygotowany projekt, skrzynka itd.

Teraz skoro działa sporo posterów pewnie będziecie ożywiali Wasze blogi ;), to ja tylko przypomne, że w artykułach można wrzucać tytuły, sowa kluczowe oraz opisy z synonimami (mogą być zagnieżdżone)

w treści artykułu można wrzucać:

obrazki
[img=linkdoobrazka]

[url=%LINK%]anchor lub {losowe anchory|różne anchory}[/url]
gdzie w miejsce %LINK% zostanie wstawiony losowy adres założonego bloga na innej platformie.

no i oczywiście zwyczajne linki też

[url=adreslinka]anchor[/url] lub [url={adreslinka1|adreslinka2}]{anchor1|anchor2}[/url]

w sprawie zakupu zenbloga lub przedłużenia aktualizacji poproszę pisać na email podany w poprzednim poście

Jeśli to nie problem, to poproszę napiszcie czy skuteczność w nowej wersji jest zadowalająca :)

Edytowane przez sebau