Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

BLOGI... taaaak tego dotyczyło będzie moje pytanie :-) Podzielcie się proszę waszą metodą. Chodzi generalnie o ilość blogów. Jak nimi pozycjonujecie?

Obecnie ZENblog zakłada mi 45 blogów z czego działa 35. Następnie mocno te blogi linkuje - jakiś tam efekt jest ale... powielać to działanie? Tzn.

Czy na ten sam projekt dodać nowy syminizowany teks + nowy mail i odpalić ponownie w ZENblogu projekt w którym założy mi kolejne 35 blogów które będę miał linkować? Czy działanie w ten sposób ma sens? W ten sposób stronę docelową będzie już walić 70 podlinkowanych blogów a nie 35. Jeśli ma to sens to ile razy bezpiecznie można powielić to działanie?

Firma VECTRUM

Dla chcących sprzedać auto polecam - Skup samochodów Poznań

Ja mam pytanie odnośnie natury samego Zennopostera w polaczeniu z ZenBlogiem.

Otóż.jeżeli biorę ten Wasz programik w pliku .jar i daję jeden projekt aktywny to w tym momencie jak dodam projekty do Zennopostera to one 'przestawiają' się na aktywny projekt. To jasne.

1. Co w przypadku, gdy więcej projektów jednocześnie ustawimy na aktywne?

2. Co jeżeli aktywujemy dany projekt w .jar, dorzucimy aplikacje do Zenka i aktywujemy inny projekt? Zenno poleci ze starym, czy nowym projektem?

3. Czy jeżeli aktywujemy dany projekt w .jar, dorzucimy aplikacje do Zenka, aktywujemy inny projekt i dorzucimy aplikacje jeszcze raz? Czy Zenek będzie robił dwa różne projekty.

Przyznam, że zwykle zachowawczo aktywowałem zawsze jeden projekt i dorzucałem aplikację i czekałem na efekt. Mogę to przetestować też oczywiście, ale dobrze, żeby to też zostało dla potomnych.

Ja mam pytanie odnośnie natury samego Zennopostera w polaczeniu z ZenBlogiem.

Otóż.jeżeli biorę ten Wasz programik w pliku .jar i daję jeden projekt aktywny to w tym momencie jak dodam projekty do Zennopostera to one 'przestawiają' się na aktywny projekt. To jasne.

1. Co w przypadku, gdy więcej projektów jednocześnie ustawimy na aktywne?

2. Co jeżeli aktywujemy dany projekt w .jar, dorzucimy aplikacje do Zenka i aktywujemy inny projekt? Zenno poleci ze starym, czy nowym projektem?

3. Czy jeżeli aktywujemy dany projekt w .jar, dorzucimy aplikacje do Zenka, aktywujemy inny projekt i dorzucimy aplikacje jeszcze raz? Czy Zenek będzie robił dwa różne projekty.

Przyznam, że zwykle zachowawczo aktywowałem zawsze jeden projekt i dorzucałem aplikację i czekałem na efekt. Mogę to przetestować też oczywiście, ale dobrze, żeby to też zostało dla potomnych.

Każdy szablon czy to blogi czy profile ma wbudowaną funkcję, która przy uruchomieniu tego szablonu sprawdza liste aktywnych projektów i losuje z nich jeden, potem sprawdza, czy dla tego projektu jest już ten dany szablon wykonany, jeżeli nie to sie wykonuje dalej, jeżeli tak to losuje i sprawdza kolejny aktywny projekt, dopóki projekty się nie skończą na liście.

Szablony do listy ZennoPoster dodajemy tylko raz, po zmianie aktywnego projektu/dodaniu nowego nie trzeba nic od nowa wrzucać.

dzisiaj po odpaleniu projektu, wszystko idzie ok tyko po prawidlowym dodaniu do profiu nie zostaje dodane do "done" jednak jak sprawdzam w aplikacji zenblog ttoo tam sa zliczane prawidowe dodania , o co chodzi ? przeinstalowalem zenka nic to nie daje dalej to samo , skopiowamem projekt w zenoblog tez nic

Popieram, oraz możliwość zaznaczenia i usuwania więcej niż jednego projektu na raz. W tej chwili muszę usuwać ręcznie foldery i pliki oraz edytować plik z nazwami projektu, bo korzystanie z waszej aplikacji zabiera za duzo czasu...

Programowanie aplikacji internetowych, zaawansowane portale, autorskie sklepy i skrypty na potrzeby SEO - seotarget.pl

PROBLEM Z MAILAMI

też go macie? Ostatnio strasznie wydłużył mi się czas dodawania web2.0 i spadła skuteczność. Jak zauważyłem stało się to teraz z uwagi na to iż połowa maili w skrzynce jest najzwyczajniej nieodebrana! Mam tak od około tygodnia. Dodam że oczywiście skrzynka jest poprawnie skonfigurowana w ten sposób:

login@yahoo.co.uk;login;hasło;pop.mail.yahoo.co.uk;995

ma ktoś jakieś pomysły i sugestie?

Firma VECTRUM

Taaak.... AKTUALNIE dodaje mi 8 web2.0 na godzinę!

Pierwsze 70 profili założyło dość normalnie w godzinkę z kawałkiem a potem jakby ktoś wcisnął hamulec... i zakłada 5-9 na godzinę! ZennPostera mam 5 wątkowego gdyby ktoś miał jakieś wątpliwości. U znajomego też ktoś depnął hamulec bo zakłada mu 1 bloga na godzinę. CO JEST ???

Firma VECTRUM

Którą masz wersję ZP ? Jeśli najnowszą zrób downgrade do wersji v5.3.1.0 i spróbuj jeszcze raz.

Edit.

Uwaga: Nie polecamy aktualizacji zennopostera do 5.4.X Proszę używać max wersji 5.3.1.0. Po prostu na niektórych maszynach z tą wersją szablony działają gorzej albo i nawet wcale. Takze musimy to jeszcze rozwikłac ale do tej pory polecamy użyć wersji 5.3.1.0

Edytowane przez Mroczo