Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

ZP mam w wersji v5.3.1.0

5 wątków

tak jak zauważyłem coś z mailami dzieje się nie tak. W logach często wyskakuje "Process email message not found" I w skrzynce mam dziesiątki nieodebranych mail. Dodam że w konfiguracji maila nic nie zmieniałem a wcześniej wszystko mi pięknie działało!

Firma VECTRUM

Dla chcących sprzedać auto polecam - Skup samochodów Poznań

nie odbiera mi maili ze skrzynek...

cały czas działałem na yahoo.co.uk

zmieniłem dla testu na o2.pl - tez nie odbiera chociaż maile dochodzą

założyłem skrzynkę na swojej domenie. Maile dochodzą - ale nie odbiera ich... Może ktoś pomóc? Wcześniej jakies 10 dni temu wszystko pięknie działało. Wróciłem z urlopu i się wysypało :-(

Firma VECTRUM

PROBLEM ROZWIĄZANY:

A więc problem leżał po stronie skrzynki. Zabawa z Yahoo.co.uk najprawdopodobniej się skończyła - nie odbiera z tej skrzynki maili chociaż wcześniej działało to świetnie.

Podobnie z o2.pl z tej skrzynki też nie odbiera maila.

Zgodnie z sugestią Mroczo założyłem skrzynkę na własnej domenie. Na samym początku wydawało mi się że też nie działa, ale tutaj Sebau zauważył że źle wpisałem login. W przypadku własnej domeny loginem jest cały adres e-mail. W tej chwili działa już wszystko jak dawniej :-) Szkoda tylko że skrzynka yahoo jest już spalona :-(

Firma VECTRUM

u @Aramin173 rzeczywiście tak jakby po pewnym czasie przestał odbierać ze skrzynki maile. Jeszcze sprawdzimy czy to tymczasowe problemy z yahoo czy też mają jakiś limity połączeń np. tak jak na poczcie wp.pl. Może wystarczyło przeinstalować zennopostera - ale tego nie sprawdziliśmy :)

Jako, że większość użytkowników korzystała głównie z yahoo i o2, to przygotujemy więcej zakładaczy skrzynek i wczesniej sprawdzimy czy z dobrze z nimi działają nasze szablony :) Sprawdzimy te -> najpopularniejsze skrzynki

a tymczasem jak komuś spadła skuteczność np. w Vipach, to proponuje zrobić test dodając swoją skrzynkę utworzoną na jakiejś swojej domenie np. w panelu Direct Admin. Puszczenie jeszcze raz tego samego projektu na nowym mailu, powinno dać nam odpowiedź. Osobiście nie zauważyłem takiego problemu, bo działamy z kilkoma projektami aktywnymi i wątki mi się rozkładają na różne projekty a co za tym idzie i skrzynki pocztowe.

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Mam problem z ZenBlogiem, wszystko robiłem zgodnie z instrukcja rozpakowalem, przekopiowalem, ZenoPoster i ZenBlog odpala się idealnie, jednak gdy chce dodać/włączyć/wyłaczyć/edytować projekt w ZenBlog to mam taki błąd "Error occured during adding project to project list. Project not added" i żadne zmiany nie są zapisywane, nie mam pomysłu jak to rozwiązać, szukałem tego problemu jednak chyba nikt go nie miał, pliki są w folderze ZenoPoster Pro > Progs, (ZenBlog.jar, szablony itp).

Pozdrawiam.

https://adcube.pl/ - Najlepszy catering dietetyczny w Gdańsku https://fitking.pl/gdansk/

Mam problem z ZenBlogiem, wszystko robiłem zgodnie z instrukcja rozpakowalem, przekopiowalem, ZenoPoster i ZenBlog odpala się idealnie, jednak gdy chce dodać/włączyć/wyłaczyć/edytować projekt w ZenBlog to mam taki błąd "Error occured during adding project to project list. Project not added" i żadne zmiany nie są zapisywane, nie mam pomysłu jak to rozwiązać, szukałem tego problemu jednak chyba nikt go nie miał, pliki są w folderze ZenoPoster Pro > Progs, (ZenBlog.jar, szablony itp).

Pozdrawiam.

Ustaw full control w zakładce security we właściwościach folderu "Progs" w folderze instalacji ZennoPoster.

• 3 tygodnie później...

Czy ktoś z was spotkał się może z podobnym problemem w ZennoPoster (mam wersję 5.1.2.0):

Tworzę projekt w ZenBlogu dodaję do ZennoPoster templatki odpalam i nie dzieje się absolutnie. Pokazuje mi: Thereads: 0, żaden projekt nie chce się odpalić.

Co ciekawe pierwszy raz spotykam się z tym problemem, od jakiegoś pół roku wszystko chodziło bez żadnych problemów (aż, do dziś).

@Up - Zazwyczaj na takich najprostszych rzeczach się wymięka :) ale ustawiłem Success Count i Execution Count. Restartowałem ZP, restartowałem kompa, sprawdzałem na innych połączeniach internetowych, usuwałem i dodawałem ZenBloga i wychodzi na to, że ZP czasami tak po prostu ma. Dopiero przeinstalowanie pomogło.

Podzieli się ktoś informacją jaka jest optymalna ilość wątków u was? Bo ja odnoszę wrażenie, że przy przy Intel Core 2 duo 2Gh, 3 GB ramu, 10 mBitowym łączu, coś mam małą skuteczność jeżeli ustawiam 11+ wątków.

Jeszcze kwestia do @sebau, może rozważylibyście wprowadzenie opcji synonimizowania w polu adres email? Pytam dlatego, że czasami szablon wysypie się już po wprowadzeniu maila na danej platformie, a wtedy później nie sposób skutecznie dodać bloga. Usprawniło by to też znacznie korzystanie z maili na własnych domenach, przy włączonej funkcji catchall.

@up popatrz sobie na obciążenie łącza, procesora, czy komputer nie muli i ustaw tak żeby nie przekraczał zasobów komputera a ledwo się do nich zbliżał. Możesz jeszcze odpalić podgląd stawianych stron i sprawdzić czemu taka skuteczność jest chociaż jest to troche niewygodne (patrzeć na 10 okienek które się pojawiają i znikają). Ewentualnie póść parę przebiegów z różnymi ustawieniami i wybierz optymalne. Tu nie ma niestety uniwersalnego kalkulatora wątków, a ten w ZP do niczego się nie nadaje.

Programowanie aplikacji internetowych, zaawansowane portale, autorskie sklepy i skrypty na potrzeby SEO - seotarget.pl

Coś jest nie tak!

Kupujemy paczki w których powinno być około 50 szablonów!

Po pierwsze dlaczego te około nigdy nie jest równe 50 a nie wspomnę już o tym aby było więcej niż 50!

Drugim problemem jest fakt, że w paczkach większość szablonów jest w okolicach 40 sztuk, a jedna paczka nawet 40 nie posiada.

Niby nic, ale jak płacę za paczkę to wymagam a nie dostaję ledwo ponad 40 sztuk. Na kilkunastu paczkach mam dwie paczki w gratisie.

Drugim problemem jest skuteczność, która drastycznie spada! Nie są aktualizowane szablony a powstaje jak grzyby po deszczu nowe paczki!

Zaraz, to za co my płacimy ten abonament?

Ja jak i pewnie większość korzystających oczekuje konkretnej odpowiedzi na pytania:

1. Kiedy zostaną uzupełnione paczki do oscylującej liczby 50 sztuk na paczkę?

2. Kiedy zostanie poprawiona skuteczność w niedziałających szablonach?

3. Kiedy zmieni się mentalność dbania o obecne paczki, a nie tylko pazerność na kasę przy następnych paczkach?

• Like 4

Kolega ar4 ma rację płaci się za paczkę 50 vipów, a dostaje 40, a kolejna paczka powstaje(czyli są nowe adresy) to paczki powinny się nazywać 40 VIP, u mnie na 700 vipów maks sie udaje zrobić koło 490 po dwóch przebiegach podiętym anitgate i 2 zmianach maila