Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

A taka mała propozycja, dla wszystkich aplikacji z Waszej stajni - zajmie Wam może 2 minuty a nam ułatwi życie - czyli wprowadzenie drzewka projektów czyli ich grupowania w obrębie folderów co zwiększyłoby czytelność gdy mamy ich nieco więcej

Popieram, oraz możliwość zaznaczenia i usuwania więcej niż jednego projektu na raz. W tej chwili muszę usuwać ręcznie foldery i pliki oraz edytować plik z nazwami projektu, bo korzystanie z waszej aplikacji zabiera za duzo czasu

To jak znajdziecie chwilę by to wprowadzić - bo ostatnio coraz mniej nowych portali ogłoszeniowych/blogów się pojawia to moze taki mały update do wszystkich appek javowych?

Zniknęło na końcu poprzedniej strony.

Dobra, ale ja powtarzam, że lepszym rozwiązaniem byłoby częściej aktualizować paczki wtedy nie byłoby takiego szumu! Po co płaci się abonament skoro nie wiesz czy w skali miesiąca przynajmniej raz załapiesz się na jakieś aktualizacje!

Widzę że ostatnio gorąco w tym temacie... Trochę odbiegnę

Mam pytanie do starych wyjadaczy ZenBloga - chodzi mi tutaj o tworzenie zaplecz na blogach. CZYM TO LINKUJECIE?

Ja od samego początku zaplecze stworzone ZenBlogiem linkowałem z GSA - Listy dobre i ciągle uaktualniane. Wielkość każdej listy to ponad 200k veryfied. Każdy jeden blog to był jeden projekt w GSA na którego waliłem po 2-5k zweryfikowanych linków - czyli dość mocno by się wydawało.

Wczoraj sprawdziłem efekt mojej pracy (blogów z września). Sprawdziłem około 500 różnych blogów z Zenka w Majesticseo i się załamałem. Te blogi nie mają absolutnie żadnej mocy. Majestic widzi 10-350 linków prowadzących do bloga. A wskażnik Trust i Citation oscylują najczęściej w okolicy ZERA. Jaki jest wasz sposób na linkowanie zaplecza bo widzę że choć GSA jeśt fajnym automatem to nie daje zupełenie NIC!

Firma VECTRUM

Dla chcących sprzedać auto polecam - Skup samochodów Poznań

Poszukaj sobie miejsc gdzie nie wchodzą automaty typu xrumer czy gsa, napisz templatke do Zenka i startuj. Lepiej walnac 10 linkow z dobrych miejsc niz 1000 z Xrumera i GSA zajechanych.

poprawione są już wszystkie paczki VIP a uzupełnione paczki do pełna to DE (1-6), EN (1-8), ES - pozostałe paczek jeszcze uzupełniamy o brakujące.

Proszę też z panelu zptemplates.com/pobieranie obowiązkowo pobrać zaktualizowany plik qa.txt (odpowiedzi na pytania tekstowe)

W przyszłym tygodniu uzupełnimy kompleksowo plik web20_profiles_meta.txt, czyli ten potrzebny do szablonu autologin. Dla przypomnienia - umożliwia on automatyczne logowanie się do założonych profili VIP. Pracuje w dwóch trybach (wywołuje się te tryby podwójnym kliknięciem na szablon w zennoposter (Input settings)):

• automatyczny (przelogowuje się tylko do różnych profili zwiększając szanse na indeksację - listy aktywnych/zalogowanych użytkowników i tam gdzie jest zainstalowane GA przy okazji zwiększa odwiedzalność profilu)
  • manualny (po automatycznym zalogowaniu do szablonów czeka na ręczne zmiany w profilu lub dodaniu komentarza, polubieniu czegoś lub generalnie jakiejś interakcji zwiększającej moc i unikalność profilu). Dajemy coś portalowi zyskując bardziej wartościowy i unikalny profil. Naprawdę warto samemu korzystać lub oddelegować komuś takie ręczne prace

plik z metadanymi do wszystkich profili vip będzie gotowy w przyszłym tygodniu.

Co do paczek szablonów VIP, to w zenblogu można aktualnie dokupić następujące paczki VIP:

PL (8 paczek)

EN (8 paczek)

DE (6 paczek)

FR (2 paczki)

NL (2 paczki)

UK (1paczka)

SE (1 paczka)

ES (1 paczka)

IT (1 paczka)

NO (1 paczka)

CZ (1 paczka)

W kwestii wersji zennopostera, to na dziś jeszcze zalecamy używanie wersji 5.3.1.0 ponieważ 5.4.0.0 nie była zbyt udana a wersja 5.5.0.0 ma jeden błąd z captchą i niektóre captcha nie są rozwiązywane (około 5-10%). Ekipa zennolab obiecała go poprawić w tym tygodniu lub na początku przyszłego także wyjdzie nowy build do pobrania i prawdopodobnie będzie już się nadawał do używania, bo 5.5.0.0 oprócz tej captchy jest już ok. Kilka poprawek po naszych zgłoszeniach zrobili w kompilatorze na swoim serwerze. Jednak tą captche muszą naprawić już w kolejnej wersji, na którą czekamy :)

Na ten moment

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Eeee bez przesady :-) Nie chcę spalić sobie tych miejscówek. Jak dla mnie to SWLe dawno już umarły. Ostatnio też Prolink o którym głośno... Myślę nad jakimś sensowniejszym linkowaniem niż SWLe

Firma VECTRUM

No sorry, ale uważam że GSA na dobrych listach zrobi zdecydowanie mniej szkody niż SWLe które od dawna są już na cenzurowanym...

Doradzisz coś lepszego niż GSA i SWL? W katalogach nikt takich wpisów nie przyjmie które linkują do zaplecza... Nie wiem już sam.

Firma VECTRUM

kolejne uzupełnione paczki FR(1-2), IT, NO

Dziś do północy promocja na szablony VIP z okazji BlackFriday

25% upustu od cen widniejących w panelu. Wystarczy wysłać maila na admin@zptemplates.com

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

No dobra. To może by tak jakaś deklaracja co do utrzymywania określonej ilości profili w poczczególnych paczkach, bo niebawem będzie vip4, vi5 i znając życie wszystko się rozwodni...

kilka dni temu była większa aktualizacja vip i vip2 i jeszcze niejedna będzie. Co do deklaracji ilości to chcemy zawsze utrzymać 50-60 szablonów ale zawsze będzie kilka niedziałających, mających jakieś problemy techniczne, zmieniające np. zabezpieczenia, nielubienie danej skrzynki pocztowej i tedy mija kilka dni zanim zauważymy tą zmianę i zaktualizujemy szablon. Wartościowych polskich profili nie jest tak dużo jak zachodnich serwisów. Po paczce 3 do czwórki trafiałyby chyba same fora. Jeśli będzie za mało skutecznych szablonów w paczkach to po prostu dodamy nowe.

Co do paczek szablonów VIP, to w zenblogu można aktualnie dokupić następujące paczki VIP:

PL (8 paczek)

EN (8 paczek)

DE (6 paczek)

FR (2 paczki)

NL (2 paczki)

UK (1paczka)

SE (1 paczka)

ES (1 paczka)

IT (1 paczka)

NO (1 paczka)

CZ (1 paczka)

Zawsze byłem pamiętliwy :D