Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Tragedia. Na 77 blogów z posterami, 31 założonych po 3 przebiegach + zmiana emaila po drugim przebiegu. Albo trzeba to poprawić, albo zmienić nazwę na ZenProfile. Zaraz zresztą przetestuję te profile do których mam dostęp i dam znać.

---

Dla paczki vip 1 pl 27/50 po trzech przebiegach. No to przynajmnniej jest ponad 50%

---

Na koniec małe zaskoczenie. 50/71 dla szablonów en nie-vip po 3 przebiegach.

Tak czy inaczej zamiast produkować nowe paczki, może się zająć tym co juz jest? W końcu jest abonament.

Edytowane przez automatyk

Może dało by radę dodanie jeszcze jednej kolumny(komentarz) do listy założonych blogów w aplikacji ZenBLOG? Brakuje mi możliwości zapisania sobie własnego komentarza / tagu dla założonego już bloga.Teraz muszę to robić gdzieś na boku.

Kod rabatowy -25% w Bieznes-Host B11U-9YNF-H12Y

@kubas - znany nam problem :( niestety błąd popełniliśmy na etapie projektu szablonów i poprawka tego byłaby bardzo czasochłonna, bo zauważyliśmy to bardo późno. Jednak mamy nadzieję, że uda się to jeszcze naprawić.

@automatyk - naprawiamy właśnie postery i robimy tam porządki - dziś lub jutro @majster_misiek pewnie napisze o tym. Generalnie już w wersji piątkowej sporo udało sie zaktualizować.

@lumbo - postaramy się dodać to jutro, bo wydaje się na pierwszy "rzut oka" dość proste.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

A taka mała propozycja, dla wszystkich aplikacji z Waszej stajni - zajmie Wam może 2 minuty a nam ułatwi życie - czyli wprowadzenie drzewka projektów czyli ich grupowania w obrębie folderów co zwiększyłoby czytelność gdy mamy ich nieco więcej

Popieram, oraz możliwość zaznaczenia i usuwania więcej niż jednego projektu na raz. W tej chwili muszę usuwać ręcznie foldery i pliki oraz edytować plik z nazwami projektu, bo korzystanie z waszej aplikacji zabiera za duzo czasu

To jak znajdziecie chwilę by to wprowadzić - bo ostatnio coraz mniej nowych portali ogłoszeniowych/blogów się pojawia to moze taki mały update do wszystkich appek javowych?

Jeszcze jakbyście postarali się to wdrozyć, bo to bolączka wszsytkich appek jest. Przy 10 projektach może jakoś się da pracowac, ale jak jest troche więcej to zaczyna to być zupełnie nieczytelne. Jesli drzewko zbyt trudne jest to chociaz coś w rodzaju ukrywania.

• Like 1

również się przypominam, juz przy ponad 20 projektach czas spędzony na zarządzanie tym jest zbyt duży. Jest na to sposób, można usuwać ręcznie pliki z 3 miejsc i edytowac plik z lista projektow ale to tez zajmuje czas i najlepiej wywalac wtedy wszystko wiec tylko raz na jakis czas mozna zrobic porzadek ...

Programowanie aplikacji internetowych, zaawansowane portale, autorskie sklepy i skrypty na potrzeby SEO - seotarget.pl

Masz dwa zestawy szablonów, jeden do zakładania a drugi do postowania na poprzednio założonych

EDIT:

Do zakładania masz temple w katalogach blogs_with_poster oraz blogs_without_poster

Do postowania masz temple w katalogu posters

Edytowane przez Mroczo

Masz dwa zestawy szablonów, jeden do zakładania a drugi do postowania na poprzednio założonych

EDIT:

Do zakładania masz temple w katalogach blogs_with_poster oraz blogs_without_poster

Do postowania masz temple w katalogu posters

W ZenBlogu dodałam dodatkowy artykuł i uruchomiłam templatki z katalogu posters, aby zamieścić wpisy na założonych już blogach. Lecz ZennoPoster próbował zakładać nowe blogi, a nie szukał możliwości zalogowania się. Co robię nie tak?

W najnowszej paczce zostało osunięte blogers.nl z posterów i blogów a to działa u mnie nawet dziś postowałem i jest ok.

Jutro sprawdzę dlaczego zostały usunięte z paczki i najwyżej przywrócę, prawdopodobnie przy testach nie dochodził do mnie mail z aktywacją i to było powodem usunięcia. Jutro też wszystkie postery a przy okazji blogi będą poprawione.

Edit: Szablony posterów, które dało się naprawić zostały naprawione(przy okazji też blogi), reszta została usunięta z paczki. Co do bloggers.nl - nasz IP był zbanowany i strona się nie wyświetlała dlatego założyłem, że nie działa, po zmianie neta faktycznie działa - został przywrócony do paczki.

Edytowane przez majster_misiek

Mam wydaje się dość ważne pytanko odnośnie profili web2.0. Mam wykupione wszystkie paczki VIPpl oraz kilka EN. W zasadzie to nie widzę efektów w postaci wzrostu pozycji (testuję to od lipca) mimo że mam masę pozakładanych profili dlatego mam 2 istotne pytania:

1. Czy na jeden projekt (stronę) mam zakładać tylko po jednym profilu na danym portalu czy spamować wiele? Jeśli np. z całej paczki założy mi 400 profili to tak ma zostać czy przemielić to z 10 razy na różnych adresach e-mail co w sumie da około 4000 linków. ???

2. Czy ktoś z was testował wpływ aktywności na założonych profilach na wzrost pozycji? Jeśli mam np. profil na jakimś portalu założonym Zenkiem to czy jeśli będę się tam udzielał np. napiszę 100 postów i tym samym mniej lub bardziej wzmocnię swój profili to czy rzeczywiście odnośnik do strony będzie mocniejszy? Jeśli ktoś to badał to proszę o pomoc. Chodzi mi zarówno o profil na forum ze stopką jak i bez niej gdzie link do strony jest tylko w opisie profilu użytkownika danego portalu.

Wiem, że teoretycznie powinno to korzystnie wpływać, ale czy ktoś to badał i może to potwierdzić? Jak dla mnie same gołe profile web2.0 nie mają wpływu na wzrost pozycji.

Firma VECTRUM

Dla chcących sprzedać auto polecam - Skup samochodów Poznań

2. Czy ktoś z was testował wpływ aktywności na założonych profilach na wzrost pozycji? Jeśli mam np. profil na jakimś portalu założonym Zenkiem to czy jeśli będę się tam udzielał np. napiszę 100 postów i tym samym mniej lub bardziej wzmocnię swój profili to czy rzeczywiście odnośnik do strony będzie mocniejszy? Jeśli ktoś to badał to proszę o pomoc. Chodzi mi zarówno o profil na forum ze stopką jak i bez niej gdzie link do strony jest tylko w opisie profilu użytkownika danego portalu.

Logiczne, że taki profil zyska na wartości, bo będzie prowadziło do niego dużo linków z podstron serwisu, a czym wartościowsze posty tym lepiej, bo ktoś może zalinkować do tematu z postem, a więc i jego moc się zwiększy. Pytanie jak ogarniesz 700 profili i w każdym po 100 postów, może Ci zabraknąć roku :)

Szybki i sprawdzony serwer do GSA, CS czy ZennoPostera - SolidSeoVPS

W panelu nowa wersja aplikacji ZenBlog (wystarczy nadpisać stary plik ZenBlog3.jar nowym plikiem) :

• poprawiono kolumnę numer na liście profili (wcześniej gdy było powyżej 1000 profili numer wiersza był niewidoczny)
  • dodano możliwość usuwania wielu projektów łącznie z wynikami (multiselect werszy)
  • dodano możliwość usuwania wielu projektów z listy (zostawiając projekt i wyniki na dysku)
  • dodano kolumnę komentarz na liście blogów
Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email