Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

do wczorajszych zmian dziś dodaliśmy tą z której pewnie będzie zadowolony @mindryl i @agape

• ukrywanie projektów na liście

wystarczy pobrać dzisiejszą wersję aplikacji .jar

W aplikacji pod listą projektów są takie nowe buttony, którymi można sterować widoczność (wykorzystując multiselect). Są dwa tryby widoku. Widok wszystkich projektów i widok projektów ustawionych jako widoczne. Dzięki temu można sobie ustawić dowolnie projekty na taką roboczą listę.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

@sebau wracając do tematu zmian które wprowadziłeś, są 2 mankamenty:

1) generuje projekty swoim narzędziem i wrzucam pliki ręcznie, wszystkie projekty które wrzucam są domyślnie nieaktywne, muszę przeglądać wszystkie poprzednie projekty, szukać nowych i aktywować je, jak się ma różne nazwy projektów znów się traci czas ... mógłbyś proszę zrobić żeby nowe projekty były standardowo widoczne ?

2) to w sumie nie przeszkadza, ale dziwne uczucie jak sie aktywuje ponad 30 projektów i wyskakuje komunikat: "30 project(s) removed" :)

Edit: albo napisz gdzie to jest oznaczane to sam to sobie zrobię, będzie szybciej.

Edytowane przez agape

Programowanie aplikacji internetowych, zaawansowane portale, autorskie sklepy i skrypty na potrzeby SEO - seotarget.pl

Wiem, że teoretycznie powinno to korzystnie wpływać, ale czy ktoś to badał i może to potwierdzić? Jak dla mnie same gołe profile web2.0 nie mają wpływu na wzrost pozycji.

U mnie praktycznie przy każdym projekcie widać bardzo duży wzrost pozycji. Warunkiem jest tylko dobre onsite seo linkowenej witryny, dużo bardzo mocno zsynonimizowanej treści na profilach, zaindeksowanie profili.

mam pytanie

zaczynam prace u kumpla i ma on zennpostera 5.5.00 i zenbloga 3.212 (nie było to niestety używane dosc dlugo- teraz zaktualizowal zennposterra i szuka danych na jakie kupił zenbloga)

niestety przy tych 2 wersjach nie tworza się żadne blogi ani profile

zennoposter failed to complete projekt .......

czy ta kombinacja programów działa w tych wersjach czy moze miec inny problem

opcja rozponawania capcha wykupiona w antigate

@sameczek - napisz maila na admin@zptemplates.com podająć adres Waszej licki - sprawdzimy co moze być przyczyną. Owszem przy 5.5.0.0 działa gorzej niż z 5.3.1.0 ale jednak dodaje, tylko że mniej (czekamy na nową wersje z zennolab).

Prawdopodobnie po przeinstalowaniu zennopostera program zainstalowal sie w nowej lokalizacji a Wasze projekty są ciągle w starej. To najczęstszy problem przy takich sytuacjach. Jednak najlepiej napisać do nas po prostu maila, możemy pomóc nawet online przez Team Viewer :)

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Ma ktoś sposób na wyświetlające się okna "propably no projects to procesd" zeby sie nie wyswietlaly ? Codziennie zaslaniaja czesc monitora i utrudniaja prace ...

Programowanie aplikacji internetowych, zaawansowane portale, autorskie sklepy i skrypty na potrzeby SEO - seotarget.pl

Jestem właśnie po pierwszym użyciu zenbloga i kilka uwag i pytań

czy da się aby można było ustawić hasło do generowanych blogów, a nie aby generował hasło - ma to znaczenie wtedy kiedy nie zapisze wyniku a jesteśmy przekonani, że takie coś miało miejsce lub w danym projekcie chcemy mieć jedno hasło, a nie biegać po plikach i szukać właściwego hasła

kolejna rzecz czy projekty musza być w tych lokalizacjach czy moga być poprzenoszone wg własnych ustaleń oczywiście w katalogu templates - jeszcze nie testowałem tego, a jak już pisze to od razu zapytam

jak widzę skuteczność po wstępnym użyciu na poziomie 30% (pisze wstepnie bo problemy mogą być po stronie serwera) - nie wchodzi na skrzynki na o2 (przynajmniej mam maile nie odczytane i nie odznaczone jako przeczytane) - pisane było tutaj, ze coś jest nie tak, nie wiem czy ktos tez ma ten problem, - wiem pisano aby zakładać na własnych domenach, ale na razie ta kwestia nie wchodzi w grę

czy ma ktos rozpoznawanie capcha przez antigate i czy działa mu poprawnie -

kolejna rzecz korzystacie z publicznych proxy czy swoich i jaką macie skuteczność na proxy publicznych

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

@sttorm - spróbuj skrzynkę zoho z publicznych naszym zdaniem obecnie działa najlepiej. Musi mieć ręcznie włączoną funkcję POP (działa fajnie ale jest potrzebny drugi mail do aktywacji tej skrzynki). hotmail też działa nieźle. Jak sprawdzasz skrzynki publiczne, to często należy wyłączyć filtrowanie maili aby do spamu nie trafiały wiadomości.

Proxy publiczne się nie nadają - musza być prywatne a najlepiej neostrada/netia się sprawdza.

Osobnego hasła nie da się ustalić dla projektu ponieważ więcej by było z tym problemów. Czasami w haśle wymagają znaków specjalnych a czasami wręcz na nie nie pozwalają. Czasami muszą być wielkie i małe litery a czasami np. hasło musi być odpowiedniej długości. Robiąc platformę dbamy o to aby wszystkie warunki w haśle były spełnione. Jeśli chcesz odwiedzać te blogi i logowac sie to wystarczy wejsc na wyniki w zenblogu i tak klikajac na link otwiera jak klikniesz na login to juz masz go w schowku to samo z hasłem - takze szybko mozna sie logowac do tych blogów.

Odnośnie pliku web20_profiles_meta to własnie go aktualizujemy - wszystkie paczki VIP PL i EN są już zrobione takze mozna sie teraz automatycznie logowac do tych profili poprzez plik Templates/linkchecker/autologin.xmlz (input settings jest tam włączone - czyli w zennoposter dwuklik na nim i są dodatkowe opcje)

Witam

Ile na chwilę obecną kosztuje ZennoPoster 5 wersja Lite oraz ZenBlog ??

Kupując oba programy muszę również obowiązkowo płacić abonament ??

Kupując oba programy mogę od razu zakładać blogi czy muszę dokupić szablony ??

Prócz tych 2 programów muszę zaopatrzyć się w "coś" jeszcze ??

Dzięki za odpowiedzi