Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Wytłumacz nam proszę @sqor za co płacimy obecny abonanemt, tylko nie pisz, że za aktualizację blogów web 2.0 których wartość SEO od pewnego czasu jest równa 0, zakłada ich też jakieś 20 dziłających przynajmniej przez pierwszy dzień. Rozumiem, że masz za dużo pieniędzy i chcesz je w jakieś spósób wydać, więc jest takie coś jak dotacja, przelej chłopakom jakąś pokaźną sumę, wyślij im prezent czy coś w tym stylu, może ich zmotywujesz do pracy.

Tego typu pomysły może pisać tylko osoba która ma parę paczek, ja mam na chwilę obecną prawie wszystkie paczki, jak się możesz domyśleć, nie mało mnie to kosztowało, płacę również miesięczny abonament, czasami się zastanawiając za co go płacę skoro w miesiącu zdarza się, że paczki nie są wogóle aktualizowane, więc jak ktoś pisze, żeby ten abonament jeszcze zwiększyć to mnie krew zalewa.

ja mam na chwilę obecną prawie wszystkie paczki, jak się możesz domyśleć, nie mało mnie to kosztowało, płacę również miesięczny abonament, czasami się zastanawiając za co go płacę skoro w miesiącu zdarza się, że paczki nie są wogóle aktualizowane, więc jak ktoś pisze, żeby ten abonament jeszcze zwiększyć to mnie krew zalewa.

+1

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Ja też dodam kilka słów od siebie, ostatnio zauważyłem że update paczek był 2 tygodnie po update pytań, to sie pytam co w nich było poprawione? Bo dziwne że poprawiacie paczki a pytań już nie? A może poprawiony 1 szablon i zmiana daty żeby się nikt nie czepiali. Paczki te mniej popularne nie są aktualizowane od 3 miesięcy. I moja uwaga, jak wypuszczacie nowa paczkę to róbcie to  w komplecie 40-50 szt a nie na start 20+ i przez kilka tygodni dodanie co kilka szt.

• Like 2

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

@marcin777 początkowo potem zamysł autora był na blogi web 2.0 i do tego też ustalił abonament, potem doszły paczki VIP i jak widać w praktyce to jakiekolwiek aktualizacje się kompletnie rozjechały. Ja nie mam nic wspólnego z autorem ZenBloga, po prostu uważam, że jeśli miałbym zapłacić więcej - oczywiście nie jakąś kosmiczną cenę np. łącznie przy prawie wszystkich paczkach np. 2 razy tyle i mieć częste updaty i żeby to działało po bożemu, to wolałbym płacić niż i tak płacić tyle że ciut mniej i mieć coś gdzie aktualizacje są zdecydowanie niewystarczająco często i szybko.

sqor koszt wszystkich paczek ponad 4000 zł kwota wystarczająca aby kogoś motywować do pracy, naprawdę nie brnij dalej w swoją bezsensowną teorie. Było by dobrze aby nie pojawiali się nowe paczki przed tym jak będzie zrobiony przegląd w "starych" obecnie skuteczność na przykład na DE paczkach ok 20-30% po 2 przebiegach zmianach IP, poczty, inne, Ogólna skuteczność na wszystkich paczkach 50%( linki są w jeszcze mniejszej ilości), sprawdzone na VPS i na kompie domowym z Neostradą. Taki abonament był ustawiony przez autorów więc taki się płaci, po prostu było by dobrze aby bardziej dokładniej monitorowali paczki i szybciej reagowali na zmiany na miejscówkach zamiast robić kolejne paczki. Niedawno pojawiła się nowa paczka PL przy tym ze w obecnych polowa jest do wywalenia.

• Like 5

MaxPan jestem człowiekiem, który potrafi przyznać się do błędu i faktycznie to co pisałem miało mały sens. Jak się kupuje paczki na bieżąco po kilka to tak nie zwraca się uwagi, że się robią 4 tysiące łącznie ;) Generalnie chodziło mi o to, że mógłbym płacić nieco ciut więcej ale żeby działało, a zrobiła się mała afera. Wszystko sprowadza się tak na prawdę do tego, że wszyscy jako użytkownicy ZenBloga mamy problem z zbyt rzadkimi aktualizacjami lub długim czasem oczekiwania na nie. Po prostu stwierdziłem, że skoro problem z aktualizacjami jest od dawna i nic się nie zmienia to lepszy jakikolwiek pomysł niż żaden - pomysł jak pomysł po przedyskutowaniu nie każdy ma sens ;)

Edytowane przez sqor
  • Like 1

Najgorsze jest z tego wszystkiego, że od kilku stron z wymienionymi poglądami, nie mamy ani jednej wypowiedzi z supportu. Może projekt umiera, gdyż ilość pracy jaką już mają do wykonania z aktualizacjami przerasta koszty projektu?

Dane projektu: 3 przebiegi, Proxy, poczta w domenie + ogólnodostępna skrzynka.

Puściłem projekt na ponad 2,1k profili i z linkiem wyszło około 800, a więc skuteczność na poziomie 38%

Niby czemu autorzy mieliby w kolko uzupelniac je nowymi 

W tym momencie chyba żartujesz. Mam wszystkie paczki, płace aktualizacje i mam kupować kolejne? To za co place aktualizacje?

Niech zrobią paczki jednorazowe kupujesz "tak jak jest" przestają działać koniec kropka. A tak szablony kodowane, niby mają być aktualizowane a nie są. Nie rozumiem Twojej logiki. Nie uważam że 4 klocki to mało za te paczki, cena za aktualizacje paczek ustawiona przez autorów tyle ile chcieli, więc o co chodzi?

• Like 6