Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Wersja 3.18 już dostępna.

Naprawiliśmy tumblr-a, bo coś zmienili ostatnio.

Dodaliśmy postery do blog.hr, blog.ca i angelfire.

naprawiliśmy obsługę %LINK% w PHP-Fusion a także krok drugi w clipbucket :)

+poprawiliśmy obsługę html w blogach. Można już śmiało stosować znaczniki html a tam gdzie niektóre znaczniki nie są pożądane, usuwamy je za Was. Do upiększenia Waszych blogów mogą posłużyć np znaczniki %IMG%

Postaramy się pokazać jakieś przykładowe zastosowanie formatowania, tak aby nasze blogi wyglądały nawet lepiej niż serwisy prawdziwych blogerów :D

W przypadku chęci zakupu - cena zenbloga to 240pln netto.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Hmm.. Jak to wygląda z utworzonymi blogami. Zen blog to raczej zabawka typu 1 fraza jedna paczka blogów i tyle, czy też można zupełnie spokojnie stworzyć blogi, na które będzie się postowało co jakiś czas w przyszłości?

Czytałem, że ZenBlog zakłada około 50 blogów, na ilu z nich można potem postować? Czy zmiana sposobu postowania jest częstym zjawiskiem (czyt. jak często zenblog przestaje umieć postować na już stworzonym blogu bo admin platformy coś tam zmienił w adresach).

Generalnie inetresuje mnie coś co pozwoli mi prowadzić sieć wartościowych blogów web 2.0 (dobra treść, regularne wpisy na wcześniej utworzonych blogach). Czy zenblog jest dla mnie w takim razie?

Hmm.. Jak to wygląda z utworzonymi blogami. Zen blog to raczej zabawka typu 1 fraza jedna paczka blogów i tyle, czy też można zupełnie spokojnie stworzyć blogi, na które będzie się postowało co jakiś czas w przyszłości?

Czytałem, że ZenBlog zakłada około 50 blogów, na ilu z nich można potem postować? Czy zmiana sposobu postowania jest częstym zjawiskiem (czyt. jak często zenblog przestaje umieć postować na już stworzonym blogu bo admin platformy coś tam zmienił w adresach).

Generalnie inetresuje mnie coś co pozwoli mi prowadzić sieć wartościowych blogów web 2.0 (dobra treść, regularne wpisy na wcześniej utworzonych blogach). Czy zenblog jest dla mnie w takim razie?

ZenBlog z pewnością pomoże Ci zbudować sieć wartościowych blogów web 2.0.

ZB zakłada 50 kont, ale nie każde z nich to blog, na którym jest możliwość umieszczania postów. Aktualnie z sukcesem postować można na mniej więcej 30 platformach.

Gdy jakiś serwis wprowadzi jakieś zabezpieczenie, szablon jest szybko poprawiany, dzięki czemu zawsze można liczyć na wysoką skuteczność zarówno zakladania kont, jak i postowania. Aktualizację szablonów pojawiają się naprawdę bardzo często. Wczoraj ściągałem wersję 3.16, a tu czytam, że już 3.18 jest do pobrania.

Oprócz głównej listy platform zenblog obsługuje również WP MU i inne skrypty, które również można wykorzystać np. jako podlinkowanie tych lepszych blogów.

@jelonek - tak możesz wygenerować sieć blogów i je wzajemnie automatycznie linkować między sobą i dopalać róznego rodzaju profilami web 2.0

@termipl - czy na pewno masz ostatnią wersję 3.18? U nas działa bardzo dobrze. Spróbuj dla nowego projektu bo może krok pierwszy miałeś dawno robiony i coś się rozsynchronizowało. Jeszcze jedno pytanie gdzie masz skrzynkę pocztową?

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

kiedyś już ktoś pisał, że miał problem ze skrzynką na własnej domenie - bodajże w hekko - może to ten sam problem?. Czy jak zmienisz skrzynkę na inny serwer to normalnie Ci rusza?

@termipl - najlepiej podeślij mi na @ dane do Team Viewer, to sprawdzimy co tam sie dzieje.

wersja 3.19 w panelu

dodaliśmy postery do:

- blog.co.uk

- blogspot.es

naprawiliśmy:

clipbucket, WPMS i Media Wiki

i pozbyliśmy się także bug-a w którym czasami %LINK% wstawiał pustego linka

Edytowane przez sebau

jeśli ktoś ma problem ze step2 w jakiejś platformie to niech sprawdzi te 3 rzeczy:

-ma popclienta w Progs/Modules/popclient - bo jak ktoś robił migracje zenbloga na inną maszynę to mógł o tym zapomnieć zresztą mi też sie to zdarzyło.

-Czy ma format daty ustawiony w windows na MM-DD-RRRR - domyślnie w PL mamy DD-MM-2012 (wystarczy w panelu przestawić format daty na jakiś anglojęzyczny) - nie jest to nasze widzimisie, po prostu zennoposter ma pewnego buga i jak jest inny format daty w systemie to nie chce ruszyc program do sprawdzania poczty:)

- a jeśli Wasz email w projekcie to gmail lub hotmail to potrzebny będzie stunnel - więcej info

To jeszcze spytam czy wersja zennoposter lite wystarczy do bawienia się zenblogiem? W sensie, puszczam sobie projekt, wychodze na 2 h i zrobiony jest cały przebieg. Nie potrzebuje tworzyć w tysiącach, chce postawić na jakość.

(Można w ogóle updatować zennopostera na wyższe wersje?)

Edytowane przez jelonek

LITE to wersja jednowątkowa i przy obecnej ilości blogów to zajmie to więcej niż 2 godziny - trzeba na nocke zostawiać te custom blogi. Opóźnienia są spowodowane oczekiwaniem na maile i odpowiedziami na captcha.

Zennoposter można upgradować do wyższej wersji, tylko trochę więcej się zapłaci kupując LITE a później dokonując upgrade. Korzystniej jest od razu wybrać odpowiednią wersje. Standard jest już wystarczający ale można się też męczyć na LITE.