Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

3.23 w panelu

@bkartol poprawka blogymate, bo migente nam dziala naprawilismy tez webspawner

i oddalismy nowego custom bloga:

drupalgardens.com :)

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Jakiś czas temu wykupiłem aktualizację po dłuższej przerwie, Jak to jest z tymi nowymi blogami - chciałbym dla wszystkich projektów załozyć tylko na tych od czasu poprzedniego updatu - czy jest na to jakiś szybki sposób, bo wrzucenie wszystkich blogów dla wszystkich projektów trochę zajmie, a nie wiem które z nich pojawiły się od ostatniej aktualizacji którą mam.

Niezłe wyniki osiągacie... mi zakłada max 38-40 blogów i to po 15-20-krotnym przejechaniu na różnych mailach.

Jak osiągnąć tak wysoki wynik ?

Używam deathbycaptcha jako łamacza obrazków, może użyć czegoś innego ?

"... Z wyborem firmy SEO jest troszkę jak z wyborem marki samochodu..."

Polecam skuteczne pozycjonowanie warszawa !

Niezłe wyniki osiągacie... mi zakłada max 38-40 blogów i to po 15-20-krotnym przejechaniu na różnych mailach.

Jak osiągnąć tak wysoki wynik ?

Używam deathbycaptcha jako łamacza obrazków, może użyć czegoś innego ?

\

No ja własnie też nie wiem mi nigdy nie udało się założyć więcej jak 35 i tak jak ty leciałem kilka razy na kilku mailach

Ja mam propozycję rozwojową :) Jak już się uda poprawić skuteczność zakładania blogów, doda nowe postery to może by pomyśleć nad platformami, które w innych softach są słabo obsługiwane a w Zenku to by był mocny punkt? Myślę tutaj np o dodawaniu do serwisów z filmami (np 20-30 największych serwisów), czy dodawaniu pdf.

Może też by się przydał jakiś inteligentny kombajn do zakładania kont na najważniejszych 3 społecznościówkach (fb, twitter, google+) + stopniowe zwiększanie popularności, komentarze itp. Według mnie zenek powinien wspierać zwłaszcza jakość a nie ilość bo nie ma co ukrywać, że w porównaniu do innych softów to zenek to straszny muł i jak ktoś chce masówkę to to jest pewnie ostatni program jaki powinien kupić.

Skuteczne pozycjonowanie w Google. Promocyjna oferta na pozycjonowanie stron.

1. Jeśli chce stworzyć blogi na których będę mógł postować potem to wybieram od razu te szablony z POSTERS ?

Czy najpierw muszę sobie porównać które szablony z templates mają swój odpowedni w POSTERS, uruchomić je a dopiero potem wybierać dla projektu te z POSTERS?

2. Załóżmy że chce na 30 różnych blogach zapostować (POSTERS) 30stoma różnymi niespinowanymi artykułami - jak to ustawić żeby się nie powtarzały? Gdzie je wrzucić?

Edytowane przez Elias

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

Ja mam jeszcze propozycję aby przy jakiś platformach, w których występują captcha dosyć łatwe do rozwiązania zenkiem aby je dodawać bo np taki dolphin trochę captchy niepotrzebnie zjada. Przy paru blogach to szkoda się bawić ale jeśli są custom platformy i ilości większe to już przy kilku stronach zabawa staje się niepotrzebnie znacznie droższa niż powinna. Po coś ten capmonster jest :)

Skuteczne pozycjonowanie w Google. Promocyjna oferta na pozycjonowanie stron.

w wersji 3.24 naprawiliśmy niedziałającego postera w wpms oraz drupalgardens, który nie do końca działał prawidłowo.

dodalismy też custom blogi

-pipeno

-blogdrive

@InterPR - w przypadku Dolphine ja podłączam Captcha sniper, który sobie z tą captcha radzi.

@Elias - na poczatku trzeba zalożyć blogi i wybierasz szablony z katalogu Templates/blogs a po założeniu możesz korzystać z szablonów do postowania na zalozonych platformach - tj. Templates/posters

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Popieram kolegów wyżej - skuteczność warto poprawic, bo też mam zawsze dla wielu różnych projektów i maili zawsze na te przeszło 70 szablonów załozone jedynie 30-40, na ponowienia idzie bardzo wiele captch a czasem założy tylko 1-2 dodatkowe blogi.

Natomiast warto skupić się również na platformach których własnie nie ma w innych softach, bo np. ja mając donka nie korzystam w ogóle z mw czy teraz pligg, userzy omni softów przypuszczam że podobnie.

EDIT: Np. co do skuteczności to też nie wiem czy problem nie jest banalny o tyle, że na czystym mailu mam ok. 60 maili a tylko te 30-40 w bazie zenbloga - może jest problem ze zczytywaniem maili? Bo np. w blog pl mam na podglądzie komunikat że mail jest w bazie czyli konto załozone a zenblog tego bloga nie pokazuje.

Edytowane przez mindryl

obecna wersja to 3.25 - naprawiliśmy trochę błędów - po nowym roku przydusimy skuteczność, bo teraz mamy czas urlopowo świąteczny.

Z ciekawostek, tuż po nowym roku dojdą(szczególnie ten drugi jest cool):

sites.google.com

blog.yahoo.com

P.S Dziś ostatni dzień promocji na Zennoposter jesli ktoś jeszcze nie ma to warto kupić właśnie dzis.

Edytowane przez sebau

jest na to sporo sposobów. Poniżej 3 przykłady oblewania z lewej i dwa z prawej strony:

<p style="float: left"><div style="float: right">[img=%IMG%]</div>{Akapit|Duzo tekstu oblewajacego z lewej} </p>

<p style="float: right"><div style="float: left">[img=%IMG%]</div>{tekst|text oblewający z prawej}</p>

<p style="float: right"><a style="float: left" href="%LINK%">[img=%IMG%]</a>{tekst|text oblewający z prawej}</p>

ostatni przykład zrobi obrazek z linkiem - dobre dla zróżnicowania - nie tylko linki tekstowe potrzebne :)

ten znacznik div można zamienić na span. Znacznik p też można zmienić na div. Generalnie jest na to naprawdę bardzo dużo przykładów, bo wcale nie trzeba obrazka wrzucać w dodatkowy tag. jeśli chcecie dodać np. justowanie, to wystarzy wpisać style="float:left;text-align:justify"

Oczywiście można używać znaczników strong, b, i, u itd.

Edytowane przez sebau
  • Like 1

3.26 w panelu a w niej poprawki skuteczności tworzenia blogów i ...

doszły następujące platformy(creator i poster):

• sites.google.com
  • blog.yahoo.com

należy też ściągnąć najnowszą wersje aplikacji ZenBLOG, bo tam umożliwiliśmy dodanie kont yahoo w postaci login;hasło

kolejne plany, to poprawki działania i dodanie pojedynczych custom blogów a także dodanie stepowych szablonów do:

-blogowania na portalach joomla, gdzie jest wgrana wtyczka do blogowania

-poster do drupali