Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Puść rejestracje w zenblogu albo na jakas większą paczkę wordpressów czy czegokolwiek i sprawdz roznice miedzy o2 a pocztą na swojej domenie

a, i co do IP - wpisz sobie w googlu i zobacz na ilu jestes abuse'ach - jak korzystasz bez proxy z vpsa ze stopki to radziłbym zacząć

Co do poczty to rzeczywiście przetestuję własną domenę, skoro mówicie że skuteczność idzie w górę.

Co do IP i proxy to tak jak napisałem - IP jest czyste i wiem jak sprawdzać abuse ;)

W innych softach zawsze używam proxy na tym serwerze, ale akurat w tym przypadku chciałem sprawdzić, jaka będzie skuteczność bez proxy, tym bardziej że nie jest to spamowanie, tylko pojedyncze ilości.

w panelu dodaliśmy dziś nową paczkę szablonów. Kilka zmian poprawiających skuteczność - nie zmienialiśmy wersji, bo nie było tego aż tak dużo ale zaciągnąć warto.

@Darq - co do IP, to kilka platform pozwala np. na założenie tylko jednego bloga z IP dziennie

Jeszcze jedna informacja o której pewnie nie wszyscy wiedzą - przykładowo blog.ca i blog.co.uk bazują na tej samej bazie użytkowników i przy pierwszym mailu zadziała co najwyżej tylko jeden z nich, bo w drugie mail będzie już zajęty. Dopiero po zmianie maila w projekcie może dodać się do drugiej platformy.

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

@Darq - co do IP, to kilka platform pozwala np. na założenie tylko jednego bloga z IP dziennie

Bardzo możliwe, jednak w moim przypadku chyba nie ma to wpływu na efekt, ponieważ jeśli ponawiam to tylko do nieudanych.

A w jaki sposób można ponowić do nieudanych jeśli mógłbyś napisać. Bo ja mam komunikat o końcu listy zawsze.

A w jaki sposób można ponowić do nieudanych jeśli mógłbyś napisać. Bo ja mam komunikat o końcu listy zawsze.

Zaznaczasz wszystko i ustawiasz w zakładce "STOP"->"Success count" na 1. Wtedy po założeniu 1 bloga ten projekt nie będzie już startował.

Poniżej max liczbę niepowodzeń ja ustawiam na 3.

Przechodzisz do zakładki "Settings" (cały czas masz zaznaczone wszystkie projekty) i ustawiasz "Execution count" na 1. Wtedy Zenek ruszy i będzie molestował tylko te projekty, które mają success=0.

Ja tak przynajmniej to robię i działa :)

w panelu wersja 3.28 a w niej:

dodaliśmy nowego custom bloga:

storify.com

dodaliśmy nową platformę:

blogi na joomli (w jutrzejszej wersji będzie poprawka skuteczności)

@mindryl - czy masz szablony przynajmniej w wersji 3.27? Czy masz wybrany projekt? Rozumiem, że masz problem ze stepowymi szablonami. Czy postępowałeś z tą instrukcją? https://zptemplates.com/step-templates

Co do nie znikania tych okienek, to specjalnie je zostawilismy, bo jak ktoś po kilka godzinach wróci do komputera, to przynajmniej wie, że proces zakończył działanie.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

@bkartol - dzięki za info - sprawdzimy.

DZiś wysłaliśmy poprawkę postera na blogach joomli

@Elias - czcionek w zeblogu nie ma odpowiednich - kiedyś mógł być problem ale z tego co pamietam naprawilismy to. Normalnie powinno działać, bo nawet chińskie krzaki chodzą. Dla pewnosci zrób tak, ze wypełnij wszystkie pola w całym projekcie i na koniec zrób raz zapis projektu, bo w przypadku poprawki/zmiany może zapisać zmienione źle. Jutro postaram się to sprawdzić dokładnie.

@Elias - czcionek w zeblogu nie ma odpowiednich - kiedyś mógł być problem ale z tego co pamietam naprawilismy to. Normalnie powinno działać, bo nawet chińskie krzaki chodzą. Dla pewnosci zrób tak, ze wypełnij wszystkie pola w całym projekcie i na koniec zrób raz zapis projektu, bo w przypadku poprawki/zmiany może zapisać zmienione źle. Jutro postaram się to sprawdzić dokładnie.

Dzięki za szybką odpowiedź - generalnie obszedłem problem, także o ile to innym nie przeszkadza to możesz to zepchnąć na dół to do listy.

Natomiast jako, że cały czas oswajam się zenblogiem (generalnie pozytywne odczucia, ale trzeba się trochę w niego wgryść, brakuje jakiegoś doca) mam parę pytań:

1. Rozumiem że najlepiej tworzyć osobny projekt dla blogów yahoo i sites.google ponieważ trzeba tam podpiąć konta yahoo/gmail które nie sprawdzają się za bardzo z innymi platformami (wpadają w spam?) ?

2. Nie lepiej zamiast BBC Code stosować po prostu HTMLa w treści postu do wstawiania linków i obrazków? W czasie testów stosowałem bbc code i wydaje mi się, że nie wszystkie blogi go respektują.

3. Jest poster do blog.onet natomiast nie ma chyba na tą chwilę templatki do zakładania tego bloga - mam rację (mam najnowszy update)? Jeżeli tak to gdzie mogę dodać dane do logowania (np. stworzę takiego bloga z palca).

4. Nie dałoby rady zrobić tak, żeby teksty zachowywały formatownie po przeklejeniu z worda?

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

1. Rozumiem że najlepiej tworzyć osobny projekt dla blogów yahoo i sites.google ponieważ trzeba tam podpiąć konta yahoo/gmail które nie sprawdzają się za bardzo z innymi platformami (wpadają w spam?) ?

nie ma takiej potrzeby. Po prostu do założenia tych blogów potrzebne są założone konta na yahoo i google. W przypadku, gdy w projekcie używasz np. maila na aol lub hotmail. Wtedy dla tych szablonów szukamy odpowiednio kont google i yahoo, które masz możliwość dodania w aplikacji okienkowej zenbloga. Jeśli przykładowo startuje szablon yahoo a masz np tylko 5 kont yahoo dodanych, to szablon losuje sobie jedno z tych kont i po założeniu bloga przenosi tego maila do plików z użytymi kontami. Dlatego tak robimy, bo na yahoo można założyć i tak tylko jednego bloga na jedno konto yahoo. Troszeczkę inaczej jest w przypadku sites.google.com oraz blogger.com - tam pod jedno konto można podpiąć więcej blogów i dlatego nie przenosimy tych kont do użytych tylko zostawiamy.

Oczywście najlepiej zaopatrzyć się w większą liczbę kont.

2. Nie lepiej zamiast BBC Code stosować po prostu HTMLa w treści postu do wstawiania linków i obrazków? W czasie testów stosowałem bbc code i wydaje mi się, że nie wszystkie blogi go respektują.

nie mart się tym, jakie platformy jaki format przyjmują ;) My to zrobimy "w locie" jak podasz nam url i img w bbcode, to na pewno zadziała, bo przekształcmy na odpowiedni format - najczęściej html. Generalnie html też od jakiegoś czasu można używać ale linkjednak prosiłbym podawać w bbcode, bo nie wszędzie przewidzieliśmy pewnie wystąpienie linków w html a bbcodowy [url= już jest porządnie przetestowany.

3. Jest poster do blog.onet natomiast nie ma chyba na tą chwilę templatki do zakładania tego bloga - mam rację (mam najnowszy update)? Jeżeli tak to gdzie mogę dodać dane do logowania (np. stworzę takiego bloga z palca).

masz racje - blog.onet.pl - kilka miesięcy temu zawiesił działalność - obecnie jest to platforma blog.pl Natomiast jak ktoś kiedyś założył bloga na starym onecie, to może korzystać z postera - jego obecność w niczym nie przeszkadza.

4. Nie dałoby rady zrobić tak, żeby teksty zachowywały formatownie po przeklejeniu z worda?

z worda nie polecałbym korzystać w przypadku html (robi się syfik w kodzie) ale z tego co się orientuje to jak się skopiuje jako źródło, to przeniesie ten zasyfiony html :)