Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

gdy skuteczność tak słaba to na pewno coś z pocztą lub captchą masz nie tak. Rozumiem, że masz wersje zennopostera 4.3 lub wyższą i jakąś w miarę nową wersje zenbloga. JEśli to nie captcha i poczta to proszę napisać do mnie maila lub na gg i załatwimy sprawę.

Wgrywa się nowa wersja zenbloga a w niej Polskie blogi do MM moje miasto ;)

za 5 minut będzie można ściągać szablony - wersja: 3.42

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Mam do Was czy do Ciebie sebau pytania, jako że już jakis czas się bawię zenblogiem, ale parę rzeczy sprawia mi trudność:

1. Co jakiś czas aktualizuję sobie listy stron stepowe, chciałem dodać do nowo dodanych linków, ale dla projektów przy odpaleniu step1 mam komunikat: probably no projects to proceed - czy zenblog nie pamięta linków do których dodał i oznacza całą grupę jako zakończoną zawsze? W jaki sposób można dodać do nowych miejsc?

2. Czy stepowe szablony można odpalać najpierw step1 dla wszystkich skryptów a później step2 - pobranie z maili wszytkich linków? Czy po kolei step1 np. dla elgg i natychmiast pobranie linków z maila dla elgg? Zauważyłem, że gdy zbierze się więcej maili z linkami do potwierdzeń, to chyba zenblog nie potrafi ich zebrać wszystkich i pomija niektóre z nich.

Mam takie banalne pytanie, czy ZenBlog dodaje tylko jeden artykuł (+synonimy) w jednym projekcie, czy jest możliwe dodanie większej ilości unikalnej treści za jednym zamachem. Czy można stworzyć jakiś harmonogram dodawania nowych postów, np. dziś jeden, za tydzień drugu itp.

Czy dobrze rozumiem działanie tego softu?

Witam,

mam pytanie: czy jak puszczam STEP1 np w Arcade to on leci przez całą dostępną listę (coś ok. 400 teraz) i zakłada tam konta? Można to jakość kontrolować - np.: założyć tylko 50 kont na losowych Arcade?

dzięki i pozdrawiam

P

Szablony stepowe lecą do końca listy zawsze, kontrolować ilość założonych kont można na dwa sposoby:

- zakończyć działanie szablonu po czasie kiedy założył odpowiednią ilość kont,

- dostarczyć mu odpowiednio długą listę, które można edytować z poziomu aplikacji ZenBLOG.

Dzięki majster,

własnie skończył 'robić' step1 arcade ale przerwał przy 40 serwisie. Jakie mogą być tego przyczyny? Czy można to gdzieś w logach sprawdzić?

Prawdopodobnie bug ZennoPostera albo szablon sie wysypał, wystarczy dać "+1" i ruszy od nowa, pomijając adresy które już zrobił.

Witam,

Ile na jednym obiegu ustawiacie ilość wykonań (excecution count)? Czy ustawienia:

execution count = 5

Success count = 1

są ok?

dzięki za pomoc

pozdrawiam

Piter

Z mojego doświadczenia:

Jeden projekt aktywny w ZenBLOGu -> Wszystkie szablony blogów wrzucam na listę ZennoPoster -> Zaznaczam wszystkie szablony ctrl + a -> execution count = 3, success count = 1 -> Czekam aż zrobi wszystko -> tam gdzie się nie udało dodaję +1 i czekam aż zmieli -> zmieniam skrzynkę emailową -> tam gdzie nie dodał do tej pory kolejne +1

dzieki majster!

1. Ile razy wymuszasz jeszcze na niezrobionych?

2. Jakiej poczty uzywasz?

1. Myślę, że więcej razy niż napisałem nie ma sensu, jak nie zakłada to znaczy, że szablon jest zdezaktualizowany. Czyli więcej niż 5 razy nie ma sensu męczyć.

2. Yahoo działa dla mnie najlepiej.

Edytowane przez majster_misiek
  • Like 1

dzieki majster!

To w zasadzie byłó mówione już wile razy:

1. Do 3-5 razy jest sens - więcej szkoda captch, u mnie ida one niebywale szybko w dbc.

2. Poczta na o2 jak pisałe sebau ma bany w niektórych blogach, więc chyba najszybiej właśnie jak pisze kolega jest zakładać w domenie.

Natomiast ja mam do Was pytania, bo w temacie nie widziałem by były one poruszane:

1. Co jakiś czas aktualizuję sobie listy stron stepowe, chciałem dodać do nowo dodanych linków, ale dla projektów przy odpaleniu step1 mam komunikat: probably no projects to proceed - czy zenblog nie pamięta linków do których dodał i oznacza całą grupę jako zakończoną zawsze? W jaki sposób można dodać do nowych miejsc?

2. Czy stepowe szablony można odpalać najpierw step1 dla wszystkich skryptów a później step2 - pobranie z maili wszytkich linków? Czy po kolei step1 np. dla elgg i natychmiast pobranie linków z maila dla elgg? Zauważyłem, że gdy zbierze się więcej maili z linkami do potwierdzeń, to chyba zenblog nie potrafi ich zebrać wszystkich i pomija niektóre z nich.

dzieki majster!

To w zasadzie byłó mówione już wile razy:

1. Do 3-5 razy jest sens - więcej szkoda captch, u mnie ida one niebywale szybko w dbc.

2. Poczta na o2 jak pisałe sebau ma bany w niektórych blogach, więc chyba najszybiej właśnie jak pisze kolega jest zakładać w domenie.

Natomiast ja mam do Was pytania, bo w temacie nie widziałem by były one poruszane:

1. ZenBLOG tworzy plik w Results/nazwa_projektu/nazwa_platformy_registration_finished.txt i jak ten plik istnieje to dalej nie pójdzie dla danego projektu. Można ten plik usuwać i dawać mu listy z adresami których jeszcze nie robił.

2. Można, ale zalecam robienie jednak pojedynczo. Pomija kiedy nie znajdzie aktywacji pasującej do schematu dla danej platformy, następnie przenosi wiadomość do wykorzystania dla innych platform.