Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Czy w ZenBLOG'u można tworzyc blogi w innym języku - rosyjskim (cyrylica)

Można, tylko należy pamiętać, że nie wszystkie platformy przyjmą taką treść, dodatkowo nie wszystkie będą ją poprawnie wyświetlać (brak czcionek itp.). Należy też pamiętać żeby nie stosować cyrylicy w polach typu Keywords used to build subdomain's URLs.

Małe info z dzisiejszego postera:

blogbaker - dodaje ale nie widać posta on-line (może kwestia braku tagów, jak ręcznie się zaloguje i wciśnię UPDATE w poście to jest ok)

blogspot.es - blog bardzo niestabilny, często pada - też tak macie?

blinkweb - postuje ale wkleja nie tam gdzie trzeba (w jakiś sidebar), trzeba to sprawdzić bo było ok przedtem

angelfire - postuje ale z każdym nowym postem zastępuje poprzedni post (tam się tworzą nie tyle posty co podstrony)

blog.com - nie postuje ID error ff87973f-de2e-4e2e-8550-5c2303d91594

Tumblr - poster nie działa 409932eb-e0f3-4e32-a6eb-e8dd7765d150

Prosiłbym o sprawdzenie.

A z innej beczki - padły mi dziś na raz zadbane blogi blog.ca i blok.co.uk , też tak mieliście? Może jakieś czystki robili?

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

Elias u nas sprawdzałem i nasze blogi PL na tych platformach stoją tak jak stały.

Na jutrzejszą wersję postaramy się już poprawić blogi, o których piszecie.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Elias u nas sprawdzałem i nasze blogi PL na tych platformach stoją tak jak stały.

Z blogami to chyba jest taka trochę losowa gra.

Mam sebau pytania:

1. Co jakiś czas aktualizuję sobie listy stron stepowe, chciałem dodać do nowo dodanych linków, ale dla projektów przy odpaleniu step1 mam komunikat: probably no projects to proceed - czy zenblog nie pamięta linków do których dodał i oznacza całą grupę jako zakończoną zawsze? W jaki sposób można dodać do nowych miejsc?

2. Czy stepowe szablony można odpalać najpierw step1 dla wszystkich skryptów a później step2 - pobranie z maili wszytkich linków? Czy po kolei step1 np. dla elgg i natychmiast pobranie linków z maila dla elgg? Zauważyłem, że gdy zbierze się więcej maili z linkami do potwierdzeń, to chyba zenblog nie potrafi ich zebrać wszystkich i pomija niektóre z nich.

@mindryl - odpowiedziałem na pytania na poprzedniej stronie:

1. ZenBLOG tworzy plik w Results/nazwa_projektu/nazwa_platformy_registration_finished.txt i jak ten plik istnieje to dalej nie pójdzie dla danego projektu. Można ten plik usuwać i dawać mu listy z adresami których jeszcze nie robił.

2. Można, ale zalecam robienie jednak pojedynczo. Pomija kiedy nie znajdzie aktywacji pasującej do schematu dla danej platformy, następnie przenosi wiadomość do wykorzystania dla innych platform.

• Like 1

Faktycznie, nie zauważyłem, dzięki za odpowiedzi.

Co do kolejności stepów, czy jest gdzieś albo sebau mógłbyś wypuścić jakis krótki opis/filmik jak dodać szablony zenbloga do schedulera, żeby nie trzeba ręcznie klikać ich co chwilę. Bo problematyczne jest w tym to że dla niektórych kroków mozna dac więcej wątków a w mailach faktycznie musi byc to jeden wątek, no i nie zachowanie tej kolejności stepów też obniża skuteczność nawet i do zera.

Postery:

blogbaker - fixed

blogspot.es - blog bardzo niestabilny, często pada - też tak macie?

blinkweb - fixed

angelfire - fixed - teraz dodaje kolejne podstrony.

blog.com - fixed

Tumblr - fixed

Blogi:

tumblr - fixed

over-blog.com - fixed

Wszystkie poprawki pojawią się w dzisiejszej wersji szablonów.

Bo problematyczne jest w tym to że dla niektórych kroków mozna dac więcej wątków a w mailach faktycznie musi byc to jeden wątek

Dla szablonów step2 da się ustawić więcej wątków:

SECOND IMPORTANT! – RUNNING STEP2 in multiple threads – In order to run step2 for ANY web 2.0 platform in multiple threads first thing is to set maximum number of threads for template to desired number, then set execution count to 1, wait till email is downloaded and popclient.exe application shuts down, then set execution count to 2 and wait till popclient closes again, repeat until desired number of threads is set.

Edytowane przez majster_misiek

SECOND IMPORTANT! – RUNNING STEP2 in multiple threads – In order to run step2 for ANY web 2.0 platform in multiple threads first thing is to set maximum number of threads for template to desired number, then set execution count to 1, wait till email is downloaded and popclient.exe application shuts down, then set execution count to 2 and wait till popclient closes again, repeat until desired number of threads is set.

Ok a można zwiększanie tego execution count ustawić w schedulerze?

Kolejne spostrzeżenia co do posterów - przy czym dziś skuteczność mi zaimponowała (oczywiście najnowsza aktualizacja wgrana):

bloghi - captcha przy logowaniu i postowaniu, była uwzględniona?

blinkweb - mi dalej post ląduje w sidebarze a nie w nowym poście, proszę o sprawdzenie

fotopages - źle odczytuje kod obrazka, tzn zamiast obrazka widać składnie kodu i link

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

to nasza pomyłka. Większość osób ma we wszystkich polach dużo {|} i tego pewnie nie zauważyła - podobnie jak my.

W jutrzejszej wersji wraz poprawkami blogów np. tymi o których napisał @Elias - będzie tam też ta poprawka do wpms. Tytuł pierwszego posta będzie brany z Long title a tytuł bloga z short title. Na wordpresach jest jeszcze slogan - ten losujemy z long title. Nie wiem jak inni ale my dość dużo wstawiamy tam tytułów aby zenblog miał z czego losować :)

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

bloghi - captcha przy logowaniu i postowaniu, była uwzględniona?

blinkweb - mi dalej post ląduje w sidebarze a nie w nowym poście, proszę o sprawdzenie

fotopages - źle odczytuje kod obrazka, tzn zamiast obrazka widać składnie kodu i link

bloghi - captche były brane pod uwagę, szablon poprawiony powinno działać lepiej. Może automat Ci źle wpisywał?

fotopages - fixed

blinkweb - tu sprawa skomplikowana, w każdym wylosowanym szablonie inaczej trafia się w treść ale pracujemy nad tym.

Poprawki będą dziś po 16