Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Skuteczność coś spadła...poniżej podaje blogi gdzie prawie zawsze nie tworzy bloga (skuteczność <20%)

ps.tylko nie piszcie że u was działa...proponuje najpierw puścić świeży projekt...

angelfire

blogbaer

blogger

bugs3

drupal

experience

flixyacom

goodluckwith

mojemiato

mouth..

over-blog - nadal mi nie ruszył

penio

squidoo

wetpaincom

xanga

dzis trochę poprawiliśmy a w poniedziałek będą kolejne.

Co do kilku z tej listy. Takie blogi jak bugs3, goodluck czy angelfire z tego co pamiętam mają limity (jeden blog na jedno 1 na 24h).

Co do bloggera to już chyba o tym pisałem. Konta google powinny być zweryfikowane - i jak działasz z jakimś kontem i zmieniasz swoje ISP, to będziesz miał weryfikacje i blog sie nie założy. Najkorzystniej jest działać np. z jednego ISP lub przypiąć do projektu proxy z tej samej lokalizacji (najbardziej optymalnie jak do jednego konta google logujesz sie np z polskiego proxy i konto zweryfikowane było wczesniej przez polskiego operatora telefonii komórkowej. Można zakładać wtedy naprawdę dużo blogasów). Jak będziesz chciał działać na zakupionych kontach google - często weryfikowanych nie smsem a tylko alternatywnym kontem yahoo, to blogger bedzie rzucał kłody pod nogi.

W paczce jest około 70 blogów, to zawsze jakieś nie będą działać - trzeba dać im na weekend odetchnąć :)

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Ok, po przemieleniu paru projeków mam pytanie, bo trochę wyjaśniła mi sie sytuacja z dodawaniem do nowych linków. Tak jak pisał majster_misiek żeby dodawanie w ogóle ruszyło trzeba ręcznie usunąć plik z dopiskiem _finished.txt. Ale z tego co zauważyłem dodaje on powtórnie do wszystkich, bo w pliku registration_error.txt są duplikaty. Myślę, że ułatwieniem byłby jakiś przycisk w zenblogu który czyściłby te pliki finished z opcją dodawania do wszystkich lub pominięciem tych z registration_error, choć w teorii chyba to tak powinno działać.

Lub nawet lepszą opcją byłby globalny plik z błędnymi adresami dla wszystkich projektów, które sa np na danych skrypcie ale nie ma sensu do nich dodawać, bo np. 5-9 razy się to nie udało w różnycm projektach i pewnie nigdy sie nie uda. Zennoposter mieli te projekty dość wolno, więc sądze ze mogłoby to przyspieszyć całą zabawę.

i dziś w wersji 3.46 też kilka poprawek ;)

- bugs fixed for blogs: xanga, blogspot_es, blinkweb, blogymate

prawdopodobnie jutro dojdzie do ZenBloga stepowa

DODAWARKA do DRUPALI - trwają testy

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

w panelu dostępna nowa wersja:

tj. 3.47

doszła :

+dodawarka do drupali

i poprawiono:

dodawarkę do blogów na joomli (poprawka raportowanie wstawionych postów)

poprawiono aplikację okienkową (uzupełniono menu o listy do drupali a także dodano guziki z dodanymi linkami do joomla i drupal)

Ok, po przemieleniu paru projeków mam pytanie, bo trochę wyjaśniła mi sie sytuacja z dodawaniem do nowych linków. Tak jak pisał majster_misiek żeby dodawanie w ogóle ruszyło trzeba ręcznie usunąć plik z dopiskiem _finished.txt. Ale z tego co zauważyłem dodaje on powtórnie do wszystkich, bo w pliku registration_error.txt są duplikaty. Myślę, że ułatwieniem byłby jakiś przycisk w zenblogu który czyściłby te pliki finished z opcją dodawania do wszystkich lub pominięciem tych z registration_error, choć w teorii chyba to tak powinno działać.

Lub nawet lepszą opcją byłby globalny plik z błędnymi adresami dla wszystkich projektów, które sa na danym skrypcie ale nie ma sensu do nich dodawać, bo np. 5-9 razy się to nie udało w różnych projektach i pewnie nigdy sie nie uda. Zennoposter mieli te projekty dość wolno, więc sądze ze mogłoby to przyspieszyć całą zabawę.

Ok a co z moimi propozycjami? Bo na ten moment dodawanie do nowych linków jest dość uciążliwe i czasochłonne.

Edytowane przez mindryl

myślę, że możemy wdrożyć Twoje pomysły w stepowych. Można by ustawić w konfiguracji po ilu nie udanych próbach ma kasować url z listy. Czyszcznie guzikiem to też nie problem a pomysł dobry.

Proszę o naprawę blogów (zakładanie):

- blogymate - c3d38f7b-4124-4be2-80d4-a1d9fec3119b

- bravenetcom - re-1346

- fc2 - 61c89f95-03e3-4e98-b69a-19eeb7d6f6f7

- mylvepage - re-9174

- storifycom - 01a555e4-c036-4e4b-a550-9b3d9181400f

Wszędzie to samo czyli HTML element is not found by search criteria

Dodatkowo proszę o sprawdzenie jimdo bo coś mi cała templatka nie działa. Generalnie skuteczność spadła, także warto by było się przyjrzeć blogom i posterom.

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

jutro wyjdzie update z poprawkami :)

Trzymam za słowo, swoją drogą nie wiem jak często robicie własne testy skuteczności natomiast myślę że warto raz w tygodniu sprawdzić wszystkie templatki, bo niestety admini walczą ostro, myślę że nawet ostrzej niż przed zenblogiem ;)

r0qqgk.gif

Proszę o naprawę blogów (zakładanie):

- blogymate - c3d38f7b-4124-4be2-80d4-a1d9fec3119b

- bravenetcom - re-1346

- fc2 - 61c89f95-03e3-4e98-b69a-19eeb7d6f6f7

- mylvepage - re-9174

- storifycom - 01a555e4-c036-4e4b-a550-9b3d9181400f

Wszędzie to samo czyli HTML element is not found by search criteria

Dodatkowo proszę o sprawdzenie jimdo bo coś mi cała templatka nie działa. Generalnie skuteczność spadła, także warto by było się przyjrzeć blogom i posterom.

- blogymate - wygląda jakby Twój captcha serwis nie dawał rady z captchą, proponuję MonkeyEnter dla tej platformy i zobaczyć czy działa

- bravenetcom - naprawiony, platforma się zmieniła w kilku miejscach

- fc2 - jak blogymate

- mylvepage - tutaj też wygląda na problem z captchą albo np. zajętym loginem, dla pewności dodaliśmy dłuższe pauzy

- storifycom - naprawiony

- jimdo - u nas działa, możliwe id błędu by się przydało.

Oprócz tego dzisiaj robiliśmy test i pracujemy nad tymi które nie działają, wszystko będzie dzisiaj w paczce.

myślę, że możemy wdrożyć Twoje pomysły w stepowych. Można by ustawić w konfiguracji po ilu nie udanych próbach ma kasować url z listy. Czyszcznie guzikiem to też nie problem a pomysł dobry.

To super z niecierpliwością czekam na te zmiany, bo czarna lista jest chyba wręcz niezbędna. Ostatnio przejrzałem sobie przy okazji wprowadzenia drupale i wyciągnąłem ich kilkadziesiąt tysięcy, z czego od groma miało zablokowana rejestrację - więc szkoda jechać je w każdym projekcie.

Ostatnio przejrzałem sobie przy okazji wprowadzenia drupale i wyciągnąłem ich kilkadziesiąt tysięcy, z czego od groma miało zablokowana rejestrację - więc szkoda jechać je w każdym projekcie.

Tam jest jakaś captcha czy coś przy dodawaniu?

r0qqgk.gif

@mindryl - bęzimy z tym działać :)

dziś po 16:00 oprócz poprawek do custom blogów, będzie też poprawka do drupali. W drugim kroku się obecnie wykrzacza ale po dzisiejszym update powinno być ok :)

Wrzucimy też mniejszą liste drupali - taką do której nam testowy projekt zapostował a oczywiście harvestować duże listy proponuję we własnym zakresie.

w pliku Results/PROJEKT/drupal_account.txt jest raport z założonymi kontami w których wpisujemy:

URL;login;haslo;ewentualny_bląd

w excelu łatwo można z tego csv wyłapać adresy, które najlepiej usunąć z pełnej listy i "włala". Ten błąd, który tam wyłapujemy to zablokowanie postowania - czyli można założyć konto na drupalu ale i tak nie można postować - takie adresy nam sie raczej nie przydadzą i lepiej je odsiać nie marnując czasu procesora a czasami również i $ na captcha.

Edytowane przez sebau