Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Za godzinę w panelu będzie czekała kolejna wersja a w niej:

+vimeo.com

+myspace.com

+4 nowe polskie profile VIP

na jutro jest planowany update posterów w zenblogu + dodanie nowego bloga.

jeszcze tylko dla 5 osób cena za dostęp do profili VIP wynosi 70pln netto - później cena zostanie podniesiona.

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Witam,

1. Jeżeli w jednym projekcie mam założonych powiedzmy ok 200 blogów (3-4 z każdej platformy blogowej) to odpalając postery i dając im liczbę wykonań na np 2, zapostuje w 2 losowo wybranych blogach z jednej platformy? Czyli mając w jednym projekcie tylko po jednym blogu nie ma sensu dawać liczbę wykonań większą niż 1? Dobrze myślę?

2. Co oznacza opcja "Post on all available blogs"?

Z góry dziękuję za odpowiedz.

Pozdr

P

No to super, profili coraz więcej. Ile będzie wszystkich profili ?

zrobimy tyle ile się da - jest masa stron na których można założyć profil - także mamy co robić :)

@served - w dzisiejszej wersji było trochę poprawek w zakładaczach i posterach

1. Jeżeli w jednym projekcie mam założonych powiedzmy ok 200 blogów (3-4 z każdej platformy blogowej) to odpalając postery i dając im liczbę wykonań na np 2, zapostuje w 2 losowo wybranych blogach z jednej platformy? Czyli mając w jednym projekcie tylko po jednym blogu nie ma sensu dawać liczbę wykonań większą niż 1? Dobrze myślę?

2. Co oznacza opcja "Post on all available blogs"?

Ad1 - tak

Ad2 - jeśli masz dodane do projektu 10 blogow na wordpress.com - to zapostuje na wszystkich (dla postera wordpress jest jeszcze specjalna funkcja - w zennoposter wystarczy na nim zrobić dwuklik i wypełnić mini formularz)

dziesiejsza wersja 3.61 to głównie poprawki w posterach i zakładaczach blogów - doszedł też web2.0 tinychat.com

Ważne: Jeśli ktoś ma zenbloga już dłużej niż 2 miesiące, to niech ściągnie całą paczkę Resources z sekcji Downloads i uzupełni z tej paczki swój folder Resources/pomocnicy ponieważ dodaliśmy tam podziały na avatary i doszedł np. folder photos. Oczywiście foldery z obrazkami możecie uzupełnić swoimi obrazkami, tak aby w internecie nie było za dużo Hajzerów i Ibiszów, których za darmo promujemy na całym świecie :) Powinno to zwiększyć success rate web2.0. Pole login z zakładki web2.0 niech zawiera loginy pisane małymi literami.

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

nowa paczka już jest w panelu:

doszły nowe platformy blogowe wraz z posterami:

moblog.net

iconosites.com

nowe web2.0: ebookiee.org oraz jeden polski w sekcji vip (jutro będzie sporo poprawionych w vip, bo już kilka się zmieniło)

Ważne: w Resources/pomocnicy/photos proszę dodać trochę atrakcyjnych wizualnie zdjęć o rozmiarach od 700 do 1000px szerokości.

Zdjęcia te są i będą wykorzystywane w róznego rodzaju photoblogach i tam gdzie jest potrzebne większe zdjęcie. Po prostu chyba wszyscy nie chcemy aby każdy jechał na tych samych fotkach - warto zrobić czystkę w avatarach i photosach i wrzucać tam swoje zdjęcia o podobnych rozmiarach co te wrzucone.

Przypominam także, że do używania zenbloga jest niezbędny program Zennoposter MP bez niego zenblog nie będzie działał. Przy zakupie zennoposter warto wpisać mój ref code: sebau na pewno będzie jakiś gratis ;)

Edytowane przez sebau

@grykom - synonimy można stosować w polach przy których jest obrazek spin. prawdopodobnie dodamy taką obsługę dla email ale na początek będą to profile.

W dzisiejszej w wersji w panelu na zptemplates:

nowe blogi:

alivenotdead.com + poster

instablogg.com

web2.0:

kilka posterów VIP zostało naprawionych

+doszedł 1 polski poster VIP

profile vip kosztują obecnie 90pln+vat

Edytowane przez sebau

No to jedziemy, nie działają następujące blogi (zakładanie):

1. blinkweb - re-5287

2. weebly - 7b0b59d2-1f94-468f-936a-e92966337e11

3. blog.com - vc-6263

4. zz.com - ea1eb975-fd29-467d-8699-b2572033240f

5. bloghi - cr-7768

6. flixa - 6b8f145f-cc2f-43fe-a351-26c76f99027c

7. jigsy - nie działa templatka u mnie

8. storify - generalnie za każdym razem inne ID, coś nie tak

Prosiłbym o pilne przyjrzenie się im... Emaile mam własne, różne, IP świeże, pola uzupełnione.

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

Kurcze coś mi nie działa, na starym zenku śmigało na teraz nie chce. W logu mam komunikat:

(tekst jest po rosyjsku a forum go przemienia na krzaki wiec daje tłumaczenie) Nie udało się wykonać projektu: C:\Program Files (x86)\ZennoLab\ZennoPoster MP Standard\Progs\Templates\blogs\xanga.xmlz C:\Program Files (x86)\ZennoLab\ZennoPoster MP Standard\Progs\Templates\blogs\xanga.xmlz - dla wszystkich prijektów czy profili jest to samo

Projekt do bloga przygotowany prawidłowo. Przy okazji nie otwiera mi się okienko, Show - więc nie widzę żeby coś się działo.

Jakieś pomysły co to może być? Firewall wyłączony, antywirus też - nadal nie działa

Edytowane przez Andddrew

@Elias - dzięki :)

@Andddrew - wyślij mi na admin at zptemplates.com swój login z panelu, bo ciężko mi coś dokładniej powiedzieć a nie mogę Ciebie zlokalizowac po samym nicku z PiO.

Na nowej wersji(4.5.0.2). nie macie problemów z potwierdzaniem maili? W skrzynce je widzę jednak zenblog oznacza mi max. 2 założone blogi na przebieg. Trochę mało w porównaniu do tego co miałem wcześniej.

Kod rabatowy -25% w Bieznes-Host B11U-9YNF-H12Y