Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Czy u kogoś występują zacięcia Zennopostera przy 4-5 procesach na raz?

Dawno nie korzystałem z ZenBloga. Ostatnio opłaciłem dalszą subskrypcję updatów, pobrałem nową paczkę stworzyłem sobie projekt, uruchomiłem szablon "arcade step 1" i o dziwno na 4-5 procesach na raz zacina mi się Zennoposter.

Dokładniej to wygląda tak jakby okienka podglądowe zostały zamrożone i nie mogę nic z nimi zrobić. Dopiero wyłączenie zenka pomaga.

Dodam że jakieś pół roku temu jak testowałem Zenbloga nic takiego mi się nie działo. Zenek aktualny, system Win7 64bit.

@ sebau

Ok, następnym razem dodam bugi przez panel, tylko postarajcie się pousuwać te szablony które już nie przynoszą pożytku. Lepiej iść w jakość niż w ilość.

@ Nexus_Media

Ja dzisiaj dodawałem profile web2.0 na 5 wątkach to cały zenek się nie wieszał ale były takie sytuacje, że przywiesiły się np. 2 szablony i odblokowywały się po 10-15minutach. Na szczęście pozostałe 3 wątki działały sprawnie, więc nie wiem czy jest to wina zenka czy szablonów.

Znalazłem winnego. Miałem w tle aktywny checker proxy którego używałem ostatnio parę miesięcy temu. Po wyłączeniu go wszystko działa jak należy.

Mam pytanie, a wydaje mi się że gdzieś w głębi tematu zostało już zadane, czy da się edytować treść profili?

Jak tak to jaki step mam ponowić lub co zrobić aby zenek przeleciał jeszcze raz wszystkie profile i zmienił dane na aktualne?

@Nexus_Media - akurat wieszanie przy pracy ze skyptem arcade też mieliśmy - pewnie na liście są jakieś adresy, które czasami wieszają zenka - ciężko to zdiagnozować :)

ostatnie wersje:

2013-10-05 ver 3.94

- naprawione blogi: crowdvine.com, flixya.com,

- naprawione postery: flixya.com, mylivepage.com,

- dodany poster: crowdvine.com,

- naprawione web 2.0: hawkee.com, myanimelist.com, network.nature.com.

---------------------------------------------

ver 3.93

naprawiony poster: iamsport_org,

- wydajniejsza praca z welcome postem - większe treści można teraz wrzucać a sam plik projektu może mieć nawet kilka mega.

ver 3.92

- dodany blog: webpin.com,

- dodany poster: webpin.com,

- naprawione postery: angelfire.com, tumblr.com,

- naprawiony blog: angelfire.com.

ver 3.91

- dodane web 2.0: network.nature.com

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

nowe rzeczy to:

usprawniliśmy rejestracje w drupalach i oprócz postera do drupali dodaliśmy też komentatora (komentarze częściej są dostępne - treść do komentowania obecnie z artykułów ale dziś zmienimy na BIO - także trzeba tekst przygotować).

Naprawiliśmy pipeno.com, yola.com oraz kilka profili vip

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

cena zenbloga to 240pln+vat - wystawiamy fakturki

w zamian za rejestracje z ref code: sebau możesz otrzymać np. szablon do zakladania kont na yahoo, który dobrze działa z zenblogiem (ustawia w nim też automatycznie skrzynkę aby czytać spam itd). Możesz też napisać na admin [@@] zptemplates.com z informacją jaką wersje planujesz zakupić to się dogadamy.

hej seba,

jak bys w aplikacji dodał spinnowanie do pola "E-mail configuration" - tak, zeby można było dodać po 50-100 adresów to nie trzeba by bylo po każdej turze wymieniać ręcznie adresu email. Można zenka wtedy puścić na dłużej.

Pomyśl o tym

PS. Jak wstawiam kilka proxy oddzielonych ; to bierze po kolei, czy losuje?

@up

ZennoPoster jest programem do automatyzacji zadań w internecie, ale żeby zaczął cokolwiek robić należy najpierw stworzyć w nim własne skrypty (szablony). ZenBLOG jest nakładką na ZennoPoster, która nie dość, że upraszcza zarządzanie różnymi projektami dzięki aplikacji java to jeszcze udostępnia masę gotowych szablonów dla różnych platform blogowych, profili web 2.0 oraz szablonów stepowych.

Nexus - jeśli to ta firma z UK, to już na maila wysłałem :)

co do ostatnich zmian w zenblogu:

ver 3.98

- nowe profile web20:

xing.com

podomatic.com

-poprawki:

disqus.com

skyrock.com

ver 3.97

nowe profile web2.0:

picrate.me

kdp.amazon.com

disqus.com