Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Czy moglibyście usuwać z profili te, w których nie można wstawić linka np.:

www.singsnap.com

9fingers.pl

www.jeja.pl

forum.budujemydom.pl

www.xing.com

były już zgłaszane w panelu ale nadal nie zostały usunięte i tylko szkoda czasu na ich zakładanie.

Mam problem z tworzeniem kont profilowych np w phpfusion, wrzucam po kolei każdy krok z osobna, 1 krok to rejestracja na stronie i z tym nie ma problemu, natomiast jest problem z krokiem nr2 (domyślam się że w nim jest potwierdzenie rejestracji z maila) - niestety po włączeniu go natychmiast wyskakuje informacja o jego ukończeniu, wiecie może czemu tak się dzieje?

@Bestek przyjżymy się tym profilom - prawdopodobnie testowaliśmy tylko na krótszym bio

@monstrum - pewnie Ci się czarne okienko konsoli przy drugim kroku nie pokazuje. Ustaw w windowsie tak:

Setting date and time to english(UK) for Windows 7:

- go to control panel,

- set view to category,

- click on Clock, Language and region,

- click on Change date and time format,

- choose english(UK or USA),

- restart ZennoPoster MP application.

Setting date and time to english(UK) for Windows XP:

- go to control panel,

- Click Date, Time, Language, and Regional Options, and then Click on Regional and Language Options,

- click Customize,

- choose english(UK or USA),

- restart ZennoPoster MP application.

• Like 1

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

sebau, mógłbyś w kolejnej wersji zenbloga dokładniej opisać funkcje w programie?

Pytam o to ponieważ miałem po całej nocy założyło mi tylko kilka kont i z tego co widzę powodem tego było to że w miejscu "Keywords used to build subdomain's url" dałem kilka fraz z myślnikiem, a teraz widzę że blokowane są takie subdomeny. Zakładkę "Web 2.0/Bookmarks" też przydałoby się opisać. Tak wiem o tym że gdzieś w temacie się przewinął podoobny problem lub jest opisany w manualu ale nie każdy ma czas czytać manual po dłuższej przerwie od softu a dokładniejsze opisy funkcji nikomu nie zaszkodzą ;)

mam 3 logi których nie rozszyfrowałem... ktoś coś może wie? :

"Failed to process list"

"Index was outside the bounds of the array."

"HTML element is not found by search criteria"

i pytanko ... czy wrzucanie razem do blasta projektów Blogi i Profile WEB 2.0 może mieć negatywny wpływ na wynik? chyba nie powinno mieć znaczenia ..

@bkartol - wkrótce damy znać czy wszystko jest ok :)

@kjurecki

"Failed to process list"

ten oznacza, że brakuje mu w aplikacji wpisów. z kontami yahoo lub google lub jak się używa %LINK% a nie poda się zadnych linków w aplikacji.

"Index was outside the bounds of the array."

"HTML element is not found by search criteria"

te błędy są zazwyczaj obsłużone i nie trzeba się nimi przejmować. Po prostu w przypadku błędy jst jakaś reakcja z naszej strony. np nie znalazł linka "Dalej" i wyrzuca nam błąd ale w przypadku błędu szukamy linka "Next" - czyli szablon działa prawidłowo tylko wyrzuca te informacje. Może w przyszłości zennolab pozwoli je jakoś domyślnie ukrywać.

Co do pytania o uruchamianie szablonów do blogów i do profili web2.0 - to nie powinno być problemów jak się je razem wrzuca. Przynajmniej my nie zauważyliśmy :)

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

ok . dzięki za info

to poprosiłbym jeszcze o wskazówkę co do kont google i yahoo, bo %LINK% mam wstawione linki w aplikacji i wchodzą, więc chodzi pewnie o te konta ( login;pass ) . mógłbyś podać jak dokładnie ma wyglądać format (login;pass) dla tych kont ? bo mam uzupełnione ale nie wiem czy dobrze .. ( czy yahoo.pl może być? , czy wystarczy sam login czy musi być + gmail.com/yahoo.com)

Tak jak już wyżej pisałem a Sebau pominął mój post :P - przydałby się dokładniejszy opis funkcji (możliwości konfiguracji danego) pola w samym pliku ZenBlog.jar. Wiem że to się przewija przez temat ale warto byłoby to zebrać w kupę a odrazu będzie mniej pytań w temacie.

Poza tym kod odpowiedzialny za opis nic nie popsuje :D

Mam pytanie odnośnie łączenia html z bbcode - nie łatwiej było to zrobić korzystając z jednej metody a nie łącząc obie?

I ostatnie pytanie: czy mogę wczytać w zenku wszystkie szablony z katalogów "blogs_with_poster", "blogs_without_poster", "web20_EN" oraz "web20_PL" i uruchomić to tak aby wykonywało się szablon po szablonie, a ja żebym mógł iść spokojnie spać?

EDIT:

Nie wiem czy tak ma być ale przy wykonaniu "WPMS_step2.xmlz" pobieło mi od nowa te same e-maile a co za tym idzie dodawało nowe pozycje do listy poprawnie aktywowanych kont ("wpms_registration_success" 98 pozycji a lista "wpms_blogi_lista" 211 pozycji). Dodam że na krok drugi ustawiałem "execution count" na 1. Pobierało mi email, aktywowało konta i po paru minutach odpalałem ponownie krok drugi (chyba ze 4 razy tak zrobiłem).

Edytowane przez Nexus_Media

Witam, mam pytanie o szablony stepowe -ile się da z tego wyciągnąć- chodzi o skuteczność.

Jest ich 6 oraz 12 do WEB2.0 - ile wyciągacie skuteczności z list dostarczonych przez sebau?

Ktoś wie co ile te listy są aktualizowane?

Pisałem do sebau na skype ale coś od wczoraj go nie ma online i nie odpisuje a chciałbym wiedzieć jak jest ze skutecznością bo na razie u mnie rewelacji nie ma.

Wygląda, że samemu trzeba sobie przygotować listę do każdego szablonu, taa leniwy jestem :blum:

pozycjonowanie-stron-afterweb.png  Skuteczne pozycjonowanie stron, więcej na https://afterweb.pl/pozycjonowanie-stron/ Zapraszam!

Mam troche problem z pismem w artykulach, moze ktos wie w czym jest problem?

Chce zrobic blogi na wegry, totez zrobilem sobie w notepadzie kilka plikow textowych wegierskich, w formie pierwsza linijka tytul,potem text, ostatnia linijka tagi. Wrzucilem te pliki textowe do progs/results/nazwaprojektu/articles.

I teraz mam problem bo jak popatrze w zenblogu na artykuly, to pokazuje mi zamiast literek z diakrytyka kostki, tu jest przyklad:

text w pliku notepadu (.txt): Legendás csatár játszott kilenc játékot játszott egyszer sem Strelecky nem fogadják el.....

text w zenblogu - articles: Legend�s csat�r j�tszott kilenc j�t�kot j�tszott egyszer sem Strelecky nem fogadj�k el...

I nie wiem jak to naprawic, bo jak napisze naormalnie artykul w zenblog w artykulach, to mi pismo pokaze dobrze nawet diakrytyke...Ale jak wloze pliki textowe do progs/results/nazwaprojektu/articles, to mi pokazuje w miejscu literek z diakrytyka kosteczki...W czym moze byc problem i jak to naprawic?