Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Co rozumiesz jako "zawiesza"? Kiedy się zawiesza? przestaje reagować okno zenbloga, czy nie dodaje postów/ nie tworzy kont?

Co rozumiesz jako "zawiesza"? Kiedy się zawiesza? przestaje reagować okno zenbloga, czy nie dodaje postów/ nie tworzy kont?

Kurcze, trochę rozwiń. Ja miewałem problemy z zenblogiem takie, że zenposter tworzył konto, dodawał zawartość, a zenblog tego nie rejestrował, tym samym potem jeszcze raz zennoposter tworzył konto i tak w kółko. To prawdopodobnie wina zennopostera. Czasami też zennposter w ogóle nie zaczyna pracować, wtedy pomaga wywalenie szablonów z zennpostera i dodanie ich na nowo, czasem też pomaga zaznaczenie szablonów i kliknięcie "+100 tasks". To zapewne też wina zennopostera, ale pewności nie mam.

• 2 tygodnie później...

Szablon poprawiający profile jak najbardziej przydatny.

Btw. pojawi się w aplikacji zenblog okienko na pole "sam tekst bez linków" z którego byłyby pobierane teksty do profili tam, gdzie nie da się wstawić linka w treści opisu lecz gdzieś obok (by nie było 'syfiastego' opisu z widocznym nieudanie wstawionym linkiem)?

Szablon poprawiający profile jak najbardziej przydatny.

Btw. pojawi się w aplikacji zenblog okienko na pole "sam tekst bez linków" z którego byłyby pobierane teksty do profili tam, gdzie nie da się wstawić linka w treści opisu lecz gdzieś obok (by nie było 'syfiastego' opisu z widocznym nieudanie wstawionym linkiem)?

Tam gdzie nie da się wstawić linka jest on usuwany z bio automatycznie, mogło się cos pozmieniać na niektórych profilach i może są krzaki, jeżeli wiadomo gdzie to da się poprawić.

Edytowane przez majster_misiek

Niektóre szablony (2 na pewno: worldis.me i webs.com) jesli po utworzeniu konta konto dostanie bana, panel administracyjny tych domen pozwala na to, że i tak zenblog może się do nich zalogować i dodać post (który oczywiście nie istnieje), tym samym później doda wpis do listy linków dodanych artykułów (o treści: https://.html) - co jest na tyle upierdliwe, ze wykrzacza inne aplikacje czasem, a na pewno tworzy bezuzyteczny link.

@kbass - dzięk - sprawdzimy to

Informacyjnie. W VIP EN jest teraz około 35 szablonów do końca tygodnia pewnie dobijemy do 50.

Jeszcze jedna rzecz. Od dziś zrezygnowaliśmy z płatności przez PayPal w złotówkach za subskrypcje, bo nam to tylko zamieszanie w panelu wprowadzało.

Można zakupywać automatyczny update w $ tak jak zagraniczni klienci robili to do tej pory. Ceny wychodzą zbliżone - VATu nie doliczamy bo idzie to przez nievatowca z UK. Czyli przy płatności przez Paypal można otrzymać jedynie Invoice.

subskrypcje przez PayPal:

+1miesiąc: $12

+3miesiące: $29

+6miesięcy: $49

Oczywiście dla osób prowadzących działalność ważne są fv. Chcąc otrzymać FV należy wpłacić na konto bankowe w dotychczasowych cenach subskrypcji i najlepiej zamówić to przez maila admin @ zptemplates.com aby sprawnie przeprowadzić włączenie konta.

Opłaty za subskrypcje na konto bankowe (fv):

+1miesiąc: 32PLN+VAT

+3miesiące: 65PLN+VAT

+6miesięcy: 113PLN+VAT

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

mamy tylko około 10-15 klientów z Niemiec i część z nich chciałaby taką paczkę ale jeśli będą też chętni z PL, którzy działają na tamtejszym rynku, to możemy zrobić taką paczkę. Tylko musiałoby się zadeklarować choćby 10 osób z PL :)

Ostatnio profile VIP cieszą się sporym zainteresowaniem, bo co by nie mówić są skuteczne i wiele fraz robi się samymi vipami. Po paczce EN zrobimy na pewno VIP5 a po nich możliwe, że dodamy VIP DE

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Ostatnio zauważyłem, że dość często podczas postowania na blogach szablonami z 'posters' dodaje mi wpisy bez treści - dodaje wpis z tytułem, tagami, ale nie ma w nim treści i poster jes zaznaczony jako nieudany. Ma ktoś jeszcze taki problem (u mnie np. z blog.com, ale też sporo innych).

podeslij nam na maila nazwy posterów które tak robią - sprawdzimy to i ewentualnie naprawimy. Przykładowo w piatek tak poprawilismy tumblr. Dopisz jeszcze jaka tresc wpisujesz, bo moe tam sa jakies dziwne tagi, ktore to powodują. Podaj też wersje zennopostera jakiej uzywasz, bo domyslam sie, ze zenbloga uzywas jednego z najnowszych.

Czy jest opcja by osoby które nie mają już subskrypcji na zenbloga miały dostępną częściowo sekcję downloads?

Z jednej strony są tam softy które mamy wykupione a których paczek nie mozemy przez to pobrać (te w wariancie niesubskrypcyjnym jak zenblog).

Z drugiej strony trudno mi decydowac czy wykupować abo jak nie mam changelogów - chciałbym widzieć co pojawiło sie w zenblogu wartego uwagi - czyli changelogi profili, blogów i vip.

• Like 2

Ostatnio zauważyłem, że dość często podczas postowania na blogach szablonami z 'posters' dodaje mi wpisy bez treści - dodaje wpis z tytułem, tagami, ale nie ma w nim treści i poster jes zaznaczony jako nieudany. Ma ktoś jeszcze taki problem (u mnie np. z blog.com, ale też sporo innych).

Też kilka razy zauważyłem takie kwiatki, nie przytoczę na jakich szablonach niestety.