Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

zgadza się - demko działa, bo widzę - że trochę blogów już zostało założonych i wyglądają dobrze. Ja ktoś ma problem uruchomieniem dema to zapraszam na PW lub email.

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Również mam pytanie do sebau - jak jest z captchą w zenku, chodzi mi o recaptchę która bywa na zakładanych blogach. Czy przykładowo przy zakładaniu bloga jeśli np. podany nic/email/itd. istnieje, czy "zeżre" captchę, czy też nie ?

Chodzi mi o stosunek założonych blogów do pobranych captch z serwisu zewnętrznego, czy zakłada przykładowo 10 blogów i pochłania 10 captch, czy 10 blogów i 100 captch - mam nadzieję że zrozumiale napisałem :)

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Odblokowałem skrzynkę.

Już jest update zenbloga do wersji 2.4 - poprawionych trochę szablonów + dodanych kilka nowych. Jeden z nich to blog.co.uk - tylko trzeba pamiętać, że nie działa ze skrzynkami w stylu o2.pl, tlen.pl czy t.pl itd. Nie lubią także jak ich linkami na starcie się częstuje - najlepszą taktyką jest pierwszy post bez linków, bo moderatorzy właśnie na starcie baczniej się przyglądają blogom - dotyczy to oczywiście innych platform także. Najlepiej zakładać skrzynki na własnych domenach. Kolejny update planowany jest w pierwszym tygodniu po nowym roku. Dodamy trochę brakujących posterów + nowe szablony.

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

jak komuś się należy update, to smiało pisać do mnie, bo mogłem pominać kilka osób. Można pisać na maila lub tu na PW.

Co do update do wersji 2.4 to w przypadku szablonu do bloog potrzebna jest także ta paczuszka - należy ją wgrać do katalogu Resources tak aby było Resources/pomocnicy. Nie chcę jej wysyłać na maila żeby nie spamować Waszych skrzynek a następnym update, który niebawem, juz ta paczka będzie w zestawie. Przy następnym update tak do 7 stycznia dodamy nowe postery + poprawki i na pewno blog.onet.pl - bo z dużych platform tylko to nam zostało.

Edytowane przez sebau

Jeśli chodzi o ceny, to:

ZenBLOG kosztuje jeszcze 190pln netto (wystawiamy FV na ten produkt). Po kolejnym update prawdopodobnie cena nieznacznie wzrośnie. Jak ktoś chcę zakupić, to wystarczy napisać na admin [małpka] zennoposter.pl - przy zakupie zennoposter z Ref Code: sebau są następujące zniżki (LITE 20pln, Standard 40pln, PRO 70PLN).

Aktualne ceny zennoposter(do współpracy wystarczy wersja LITE), są następujące:

wersja angielska PRO $347, standard $197, LITE $87

wersja rosyjska: PRO $247, standard $149, LITE $59

jeśli ktoś nie ma aspiracji Tworzenia własnych szablonów, to wersja rosyjska jest ok, bo wystarczy kilku przycisków się nauczyć a jest trochę taniej - eh ten dolar znowu do góry...nic tylko eksportować :)

Edytowane przez sebau

• 3 tygodnie później...

Wersja 2.5 gotowa - jeśli ktoś zainteresowany tym narzędziem do dywesyfikacji źródeł linków to proszę pisać ;)

W aplikacji dodaliśmy dodatkowe okienko do oglądania już założonych blogów, tak aby po plikach nie trzeba bylo szukać.

Dodaliśmy także nowe platformy

blog.onet.pl,

my.opera.com - tu co prawda linki w tresci są z automatu nofollow ale w sidebar mozna wrzucić ręcznie linki dofollow.

bloghi.com

oraz postery i poprawki szablonów.

sorki, że tak późno odpowiadam na pytanie @straseusz - co do captcha to ciężko mi określić jaki stosunek jest pożartych captcha czasami do rejestracji trzeba 3 różne captcha wypełniać. Określiłbym ten stosunek na 2 lub 3 captcha na jeden blog - bo oczywiście błędy się zdarzają. Po prostu jeśli jest błąd gdzieś przy rejestracji i jest to przed capcha to kończymy prace tego szablonu bez wysyłania obrazka do rozpoznania.

Wersja 2.6 powinna być do tygodnia czasu, bo akurat mamy więcej czasu na pracę nad szablonami - rozwiniemy i poprawimy w niej postery + dodamy coś nowego.

Coraz lepiej to wygląda i można sobie spokojne zaplecze postawić na blogowych platformach :D Mam tylko kilka propozycji rozwojowych: - dodanie do posterów prostego przycisku dodania linku. Zaznaczam tekst - szybko wklepuje link i anchor i wciskam OK. Ułatwi to na pewno pracę.

I mała myśl mnie natchnęła - jeśli już zrobicie to co wyżej napisałem (a mam taką nadzieję) to można było by zrobić automatyczne dodawanie dużej ilości linków pod jeden anchor. Czyli w taki sam sposób - do projektu dodajemy jakiś plik z linkami, w zenblogu wpisujemy w posterach tekst - wrzucamy jeden (może kilka anchorów) i zaznaczamy autolinki czy coś takiego i pod dany anchor wybiera nam linki z tego pliku i wrzuca bezpośrednio do blogów. Z tym, żeby nie było to wrzucanie losowe to proponował bym jakiś proste zabezpieczanie, żeby nie pobierało jednego linku 10 razy a innego w ogóle.

Internety robie! Jeśli Ty też to sprawdź nowy SAX.PL - tani hosting www. Kod rabatowy dający 50% zniżki to: [sAX2014].