Skocz do zawartości

ZenBLOG

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie pomocy...

Z Zenbloga korzystam od tygodnia. Zakupiłem Pakiet Zenpostera lite + szybka aktualizacja do Standard + ZenBlog + wszystkie paczki VIPpl - wydałem około 1500zł a skuteczność jest tak mizerna że łza w oku się kręci...

POMIARY SKUTECZNOŚCI:

BLOGI (oczywiście aktualne!):

na wszystkie z paczki zakłada mi 17-21

z czego działających jest - 14-17

z czego DOfollow jest - 10-13

Moim skromnym zdaniem to tragedia. SEBAU wspomniał że powinno zakładać 50-60 bez problemu.

WEB 2.0 - mam wszystkie paczki VIPpl oraz darmowe EN

na 480 w projekcie zakłada mi 170-190 co daje skuteczność na poziomie 35-39%

DODAM że oczywiście mam aktualne paczki z 2 września (jednak nic się nie zmieniło) testowane na kilku projektach.

SEBAU wspominał że skuteczność powinna wynosić minimum 50% przed updatem paczek i około 80% po update...

Zastanawiam się nad zakupem paczek EN jednak najpierw trzeba poprawić tą skuteczność bo jest nie do przyjęcia.

Czy to coś u mnie jest nie tak?

Kilka istotnych szczegółów:

- korzystam z Deathbycaptch - kasa oczywiście na koncie jest

- PROXY z https://buyproxies.org/

- około 20 różnych loginów

- poczta na o2.pl z wyłączonym antyspamem i segrekatorem folderów

- zgodnie z sugestią SEBAU zrobiłem downgrade Zenpostera do 5.3.x.x

Jakieś pomysły i sugestie? BARDZO PROSZĘ O POMOC i Wasze spostrzeżenia.

Odnośnie wskazówek Crossxx mogę prosić o objaśnienie tych dwóch?

• wgranie najnowszego pliku z pytaniami i odpowiedziami,
  • serwer - porządny serwer to podstawa podstaw ja polecam ten ze swojej stopki, śmiga jak trzeba

Firma VECTRUM

Dla chcących sprzedać auto polecam - Skup samochodów Poznań

Odnośnie wskazówek Crossxx mogę prosić o objaśnienie tych dwóch?

• wgranie najnowszego pliku z pytaniami i odpowiedziami,
  • serwer - porządny serwer to podstawa podstaw ja polecam ten ze swojej stopki, śmiga jak trzeba

Na 1 wskazówkę kolega wyżej odpowiedział plik qa.txt należy pobrać, co do 2 to testowałem na paru serwerach, jak serwer chodził tragicznie to i zakładało wolno i skuteczność była gorsza

Szybki i sprawdzony serwer do GSA, CS czy ZennoPostera - SolidSeoVPS

No wieć... wczoraj po interwencji SEBAU - w zasadzie narazie z ważniejszych spraw to podmieniono maila na yahoo.co.uk

SKUTECZNOŚĆ WEB2.0 71%

W Blogach hmm zapuszczane 3 razy na 3 rożnych adresach mailowych 52%

W sumie jestem zadowolony teraz z wyniku tylko mam mały problem. Założyłem maila na yahoo.com i skuteczność już znowu słaba a na yahoo.co.uk wymagają numeru telefonu do weryfikacji i zastanawiam się czy podać i czy na jeden numer tylko jednego maila założę? Na yahoo też są jakieś filtry antyspamowe do wyłączenia?

Firma VECTRUM

Dla chcących sprzedać auto polecam - Skup samochodów Poznań

@Sebau

Wasz plik QA ma około 1000 wierszy, mój ponad 2000. Czy mocno zawalony plik QA może mieć wpływ na skuteczność ?

Jeżeli są podane poprawne odpowiedzi do pytań to skuteczność teoretycznie powinna być większa przy większej bazie pytań, prawdopodobnie baza jest taka duża bo zebrało się dużo pytań źle wyciągniętych, nasza baza jest czyszczona z takich pytań.

No wieć... wczoraj po interwencji SEBAU - w zasadzie narazie z ważniejszych spraw to podmieniono maila na yahoo.co.uk

SKUTECZNOŚĆ WEB2.0 71%

W Blogach hmm zapuszczane 3 razy na 3 rożnych adresach mailowych 52%

W sumie jestem zadowolony teraz z wyniku tylko mam mały problem. Założyłem maila na yahoo.com i skuteczność już znowu słaba a na yahoo.co.uk wymagają numeru telefonu do weryfikacji i zastanawiam się czy podać i czy na jeden numer tylko jednego maila założę? Na yahoo też są jakieś filtry antyspamowe do wyłączenia?

Przyczyną niskiej skuteczności mogły być za długie/mało unikatowe loginy, które zmieniliśmy w projekcie na krótsze i bardziej losowe. Do tego w konfiguracji przy o2 podany był błędny serwer poczty. Sprawdzamy jeszcze pobrane logi ale kilka usterek już wyłapaliśmy - były to raczej błędy po stronie szablonów.

Jeżeli chodzi o zakładanie maila na yahoo.co.uk to na jeden numer można założyć wiele kont oraz nie trzeba wyłączać antyspamu, ZennoPoster wyciąga stamtąd maile nawet jak trafią do spamu.

Poprawne, przykładowe konfiguracje dla skrzynek na o2 i yahoo:

login@yahoo.co.uk;login;pass;pop.mail.yahoo.co.uk;995

login@o2.pl;login;pass;poczta.o2.pl;110

Na o2 można zakładać po 4 konta zamieniając końcówkę maila na go2.pl, tlen.pl, prokonto.pl.

Od zeszłego tygodnia trwają poprawki szablonów, polskie profile zostały już poprawione, dzisiaj skończymy angielskie + poprawki ZenBLOGA.

Edytowane przez majster_misiek

Robiliśmy w ostatnich dniach powakacyjne poprawki. Prawdopodobnie dziś już będziemy mieli już zakończone poprawianie szablonów w zenbloga + wszystkie paczki vip.

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Czy dało byś sie zrobić taką funkcjonalność jak z tym, że zamiast linkować do losowego bloga to automatycznie linkowało by do losowego artykułu lub ostatniego artykułu losowego bloga??

Można wyciągnąć linki do artykułów dla projektu i wrzucić je pod przycisk %LINK% w ZenBLOGU, na razie nie ma na to innej metody.