Skocz do zawartości

umowa o dzieło, a pozycjonowanie?

maksior lol

Rekomendowane odpowiedzi

Tak ja stosuję cały czas, ale raczej umowę zlecenie, ale o dzieło też mam. Bronię się rękami i nogami byle nie zakładać działalności, ale pewnie prędzej czy później życie/klienci mnie do tego zmuszą.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Umowa o dzieło jest najtańszą formą zatrudnienia, stąd jest najbardziej korzystna i dla Ciebie i dla zleceniodawcy (dziełodawcy ;) ).

Dla porównania, umowa o pracę/zlecenie kosztuje +40-50%, a umowa do umowy o dzieło państwo dopłaca ok. 5%.

Pozdrawiam, J.

jeśli masz trochę zlecen a chcesz ominąć zakładanie działalność godpodarczą w tym oplacanie uciążliwego i beznadziejnego ZUS-u - polecam założyć firmę na wyspach. 6500funtów rocznie wolnych od podatków, ubezpiecznie trochę ponad 1 funt no i śmiesznie proste rozliczenie roczne

Umowa o dzieło jest najtańszą formą zatrudnienia, stąd jest najbardziej korzystna i dla Ciebie i dla zleceniodawcy (dziełodawcy)

A mógłby się ktoś podzielić jakimś szablonem/schematem takiej przykładowej umowy? Miło by było gdyby ktoś się podzielił takim "gotowcem".

Najlepsze kserokopiarki, drukarki dla biura Xerolux.pl

A jeśli szukasz stołu drewnianego lub szklanego zapraszam na MeblujDom.pl

A jak to wygląda po przekroczeniu 6500 funtów?

po przekroczeniu tej kwoty zabierają 22% podatek, sam ustalasz czy przekroczysz tę kwotę czy nie,

G.Krawczyk nie wiem co to jest na tej stronie ale rozliczenie roczne jest banalnie proste, wszyscy w takich biurach służą pomocą gdybyś czegoś nie wiedział (możesz zadzwonić i zapytać, w razie czego poprosic polskiego tłumacza -powinien być) - w przeciwienstwie do polskich urzędników oni są tam po to żeby pomagać.

Firmę zakłada się w 1 dzień wypełniając formularz przez internet, no i również likwiduje się ją w 1 dzień.

Umowa o dzieło jest najtańszą formą zatrudnienia, stąd jest najbardziej korzystna i dla Ciebie i dla zleceniodawcy (dziełodawcy)

A mógłby się ktoś podzielić jakimś szablonem/schematem takiej przykładowej umowy? Miło by było gdyby ktoś się podzielił takim "gotowcem".

Podbijam, również byłbym wdzięczny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności