Skocz do zawartości

Microsite Manager 2.0 (Standard, Basic, Free)

www.skrypty.pro

Opcje cenowe  

140 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wprowadzenie kilku wersji skryptu w różnych wersjach cenowych to dobry krok?

• Nie
      34
    • Tak
      67

Rekomendowane odpowiedzi

A więc pojawiła się nowa wersja Microsite Managera 2.0 w 3 wersjach: Standard, Basic i Free.

Microsite Manager 1.0 to była wersja wczesna, MM 1.5 stał się w pełni funkcjonalnym produktem, wersja 2.0 niesie za sobą podniesienie jakości ministron, a przede wszystkim:

- kategorie artykułów

- pliki robots.txt

- całkowicie przebudowane szablony, postawisz na nich strony niczym nie odróżniające się od tych stawianych na Wordpressie, olbrzymia funkcjonalność i dowolność

- kanały rss

- kolejka artykułów: możesz do ministrony dodać np. 50 artykułów, ustawić dodawanie co 7 dni i nie martwić się przez rok o aktualizacje!

Dodatkowo dopisaliśmy kilka funkcji do eksportu danych, wyeksportujesz listy wszystkich:

- podstron

- kanałów rss

- map stron

Z przydatnych dla pozycjonowania funkcji dodaliśmy:

- przekierowania 301 na dowolny adres

- generowanie artykułów z prywatnych baz synonimów, możesz z jednego artykułu wygenerować do 100 artykułów, MM podmieni wszystkie znalezione w bazie synonimy

Poza tym wprowadziliśmy wiele drobnych zmian, które irytowały wiele osób, jak na przykład podwójne klamry w synonimach zamiast pojedynczych.

Tworząc tę wersję wykonaliśmy 90% planu, jednocześnie już teraz otrzymaliśmy tak wiele sugestii, że starczy na następne miesiące prac.

Wracając do 3 wersji Microsite Managera:

Standard: jest to w pełni funkcjonalna wersja, nie ma żadnych ograniczeń.

Basic: z wersji Basic zostały usunięte funkcje:

- importu artykułów z pliku xml/txt

- generator artykułów z synonimów [spinner]

- generator artykułów z synonimów z bazy [synonimy]

Poza tym wszystkie funkcje są identyczne. Jest to wersja kierowana do osób, które planują postawić strony na mniejszą skalę.

Free: z wersji Free zostały usunięte funkcje:

- importu artykułów z pliku xml/txt

- generator artykułów z synonimów [spinner]

- generator artykułów z synonimów z bazy [synonimy]

Dodatkowo na ministronach będzie wyświetlał się jeden z naszych linków (na samym dole przed </body>), a także mały baner (125 na 125px) w prawym górnym rogu zachęcający do obejrzenia Microsite Managera.

Poza tym wszystkie funkcje są identyczne. Jest to wersja kierowana do osób, którym w/w ograniczenia nie przeszkadzają.

Z każdej wersji można zrobić upgrade do wersji wyższej, w dowolnym czasie, bez utraty jakichkolwiek danych.

W najbliższym czasie za darmo dorzucimy 75 szablonów bez linków w stopce, a także udostępnimy możliwość zakupu unikalnych szablonów i narzędzie do ich generowania (z szablonow Artisteer).

Jeśli chodzi o demo - przestajemy udostępniać demo dla każdego, każda osoba zainteresowana obejrzeniem dema proszona jest o kontakt na bok@skrypty.pro

Kilka screenów:

mm1w.png

mm2p.png

mm3s.png

mm5.png

ministrona.png

Po raz kolejny pochylam głowe i czekam na komentarze i pytania.

Link do 3 wersji:

https://skrypty.pro/16-premium

Do wcześniejszych klientów z wersji 1.5: jeśli ktoś jeszcze nie otrzymał ode mnie wcześniej update, niech pisze - sprawdzę i nową wersje ma oczywiście za darmo.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

• Odpowiedzi 142
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Inspiracją do wersji była właśnie możliwość testów, a w przypadku free również możliwa reklama.

Bądźmy szczerzy, jest dużo osób, które nie stawiają po 100 stron za jednym razem, oni mogą pozwolić sobie na wrzucanie artykułów jeden po drugim, stawiając powoli (ale i tak o wiele, wiele szybciej niż w jakimkolwiek innym sofcie) swoje zaplecze.

Są również osoby, które nigdy nie wydadzą choćby 200 złotych na oprogramowanie, są też całkowici hobbyści, którzy z tego nie zarabiają. Dzieląc się z nami jednym linkiem i małym banerem typu "róg strony" pomagają nam, a my odwdzięczamy się darmowym softem.

Aha jeszcze jedno - do każdej wersji musimy stworzyć użytkownika w serwerze-matce i wygenerować klucz, także skryptu nie dostaje się od razu.

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Mam pytanko - czy po aktualizacji z pakietu FREE do wyższej Wasze linki i baner zniknie sam czy trzeba będzie usuwać ręcznie?

Oczywiście same znikają, nic ręcznie nie trzeba robić.

Jak kupiłem ver 1.5 to teraz dostałem 2.0 standard? (już ją mam, ale nie miałem czasu nawet w nią zerknąć)

Nie wiem czy zrozumiałem dobrze pytanie, jeśli pytasz się czy dostałeś wersję Standard to Tak.

Zapomniałem dopisać, od teraz wszystkie update'y będą comiesięczne, dopóki nie stworzymy systemu samoaktualizacji (ja w Wordpressie).

Kilka informacji:

1. Microsite Managera 2.0 Free pobrało ponad 50 osób (tyle wygenerowaliśmy licencji), dzisiaj mailing klientów liczymy na zwiększenie tej liczby znacznie

2. W następnym tygodniu baza szablonów zostanie powiększona do obiecanych 100 sztuk - we wszystkich wersjach, za darmo

3. Wprowadziliśmy "generator" szablonów Artisteer2MM, przy pomocy którego można w szybki sposób wygenerować dużą liczbę szablonów pod MM (opartych na szablonach Artisteer)

4. Na początek października planujemy darmowy update, a w nim bardzo istotne zmiany:

- nowy schemat stron docelowych (aktualny się nie sprawdził, zła idea), przypisywałoby się kilka fraz do linku - pokłon w stronę Rainmastera, który coś takiego zaproponował jako pierwszy, a nam się to wydawało za kiepski pomysł

- etykiety (coś w stylu grup) dla ministron, artykułów, reklam itd. - pozwoli to w niedalekiej przyszłości tworzyć generatory ministron

Testuje Twój skrypt i jak na razie wrażenia są ok.

Jedna rzecz mnie tylko nurtuje w kwestii bezpieczeństwa - czy to że skrypt korzysta z jednej bazy MySQL nie jest wystarczające do znalezienia/zbanowania całego zaplecza?

Automat do zakładania i postowania na blogach web 2.0

877lqaum.png

czy to że skrypt korzysta z jednej bazy MySQL nie jest wystarczające do znalezienia/zbanowania całego zaplecza?

Pierwszy raz slysze takie zastrzezenie, baza danych jest po stronie serwera, nie ma mozliwosci nawet sie dowiedziec w jakiej firmie reczywiscie trzymamy baze.

Jesli zabezpieczymy skrypt wedlug poradnika na forum to nikt nie ma prawa miec wglad do skryptu (ftp).

Nie ma żadnej możliwości w wersji Basic i Standard na znalezienie zaplecza (w wersji free oczywiście po stopce)

czy to że skrypt korzysta z jednej bazy MySQL nie jest wystarczające do znalezienia/zbanowania całego zaplecza?

Pierwszy raz slysze takie zastrzezenie, baza danych jest po stronie serwera, nie ma mozliwosci nawet sie dowiedziec w jakiej firmie reczywiscie trzymamy baze.

Pytam, bo zwyczajnie się nie znam;)

Dzięki.

Automat do zakładania i postowania na blogach web 2.0

877lqaum.png

Informuję wszystkich, że właśnie dodaliśmy nowe szablony do MM 2.0. Są one dostępne dla każdego, czy to w wersji Standard, Basic czy Free.

Szablonów jest aż 99! Co więcej, gdy za miesiąc usprawnimy skrypt Artisteer2MM to wszystkie szablony zostaną wysłane ponownie z ciekawymi modułami wbudowanymi.

Paczka do pobrania poniżej, zawartosc katalogu /nowe-szablony/ wystarczy wrzucić do katalogu /web/views/, a z poziomu panelu admina zaimportować listę 99 szablonów z pliku lista-do-importu.txt

Wszystkie szablony zostały wygenerowane przy pomocy Artisteer2MM, mam nadzieję że zachęci to niektóre osoby do zakupu skryptu, bo pozwala on na tworzenie masowo naprawdę dużej ilości unikalnych szablonów, a tym samym zaplecz:

https://www.skrypty.pro/downloads/nowe-szablony.zip

Gwarantuję coraz to szybszy rozwój Microsite Managera :D

Jesli zabezpieczymy skrypt wedlug poradnika na forum to nikt nie ma prawa miec wglad do skryptu (ftp).

Jakiego poradnika ? Proszę link bo nie kojarzę.

Jestem niemal zdecydowany na ten soft, a nawet na kilka tego typu softów (mówię o konkurencji). Kilka - dlatego, że martwi mnie brak unikalności (unikalny content to nie wszystko).

Sklep medyczny - zapraszam w razie potrzeby ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności