Skocz do zawartości

FacePlus.PL - system wymiany +1 i Fanów

jez

Rekomendowane odpowiedzi

Chłopaki uruchomcie starego faceplusa i experymentujcie sobie nawet kilka lat z nowym.

Z całym szacunkiem - nie masz pojęcia co to znaczy praca na "żywym organizmie". (Gdybyś wiedział - zdałbyś sobie sprawę jaki to stres, gonitwa z czasem i wieczne szukanie banalnych błędów, których się nie zauważy w fazie projektu).

Oczywiście, zanim Jeż wypuścił FanCop-a, mógłby zatrudnić setkę testerów, a za parę tygodni odbić to sobie na cenie kont premium.

To było pewne, że nowa wersja będzie stwarzać początkowo pewne problemy. Wielkie korporacje wypuszczając na rynek gry, już zwykle po tygodniu wypuszczają łatki łatające bugi. Nikt się temu nie dziwi.

Można zarzucić Jeżowi, że zbyt szybko rzucał terminami startu nowego "faceplusa", jednak fancop (na który ciągle czekałem cierpliwie od GRUDNIA i nadal czekam nad pewnymi funkcjami) to zupełnie nowa jakość w podejściu do zdobywania plusów i like'ów. Ktoś, kto wie co daje rynek europejski i możliwość targetowania wie o czym mówię.

Pozdrawiam

SYGNATURKA

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@kredka

Dziękuję za konstruktywny post i zrozumienie. Jest dokładnie tak jak mówisz.

PS: Napisz mi proszę na jakie fukncje czekasz, abym mógł to skorelować z naszym tasklist.

Ok, sytuacja wróciła do normy z ajaxem.

@prins

Wiesz, konkurencja konkurencją, ale jak nas dogonią w ilości użytkowników i kliknięć to porozmawiamy czy np będą w stanie wydać ogromne sumy na licencję Oracle. Baza ma miliony rekordów, zaczynają się schody z wysypywaniem sie MySQL i jego ograniczeniami i niekompletnością, z wadami PHP i inne, a przede wszystkim zauważa Cię Google, bo masz np 10x więcej kliknięć niż u konkurencji poprzez dany system, a konkurencja pozostaje niewidoczna bo ma ich znacznie mniej.

Dlaczego wielkie strony zagraniczne z klikaniem nie mają +1 a mają wszystko inne? Do Facebooka wystarczy prosta aplikacja, którą można wymieniać na nową na nowym koncie, jak Facebookowi się nie spodoba.

Powoili opracowujemy metode cachowania starych wyników, ale minie trochę czasu zanim ją wdrożymy. Osobiście bardzo bym chciał odciążyć MySQL w ten sposób o nawet 90%.

@Rzezniczek

Pytałeś o korzyści z tytułu posiadania prawdziwego profilu. Zapraszam do Pomocy w systemie, opisałem to.

Od startu nowej wersji nie działa u mnie plusowanie, o czym już wspominałem wcześniej.

Teraz mam dowód, że tak jest.

Są to podstrony z jednej domeny. Do tego oczywiście strona główna, której jak widać także nie zlicza.

gplus1.jpg

gplus2.jpg

Tylko proszę Admina, aby nie odpowiadał, że u niego działa.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Od startu nowej wersji nie działa u mnie plusowanie, o czym już wspominałem wcześniej.

Teraz mam dowód, że tak jest.

Są to podstrony z jednej domeny. Do tego oczywiście strona główna, której jak widać także nie zlicza.

gplus1.jpg

gplus2.jpg

Tylko proszę Admina, aby nie odpowiadał, że u niego działa.

Przyłanczam się do opinii kolegi. Jeszcze z w adminie nie mam sprawdzone bo dopiero za 2 dni będzie ale dałem dzisiaj dla kilku stron po 100 pkt. I wszedł tylko jeden plus na kilkaset punktów :) Wszystko wyje... w kosmos. Admin powie, że prawdziwą wartośc widac tylko w narzędziach co sprawdze za 2 dni ale jestem prawie pewny że żadne plusy nie wchodzą ;)! Ciekawy jestem jak u innych ???? Czy tylko u mnie i u kolegi tak się dzieje ???

Co do zerowania chmurek...mam zrobić print screen z panelu admina i wyświetlić, iż tylko nielicznym tak się stało?

Tak poprosimy o screen !

Prins

Jak często aktualizowane są przejścia z konta standard do premium?

Wczoraj opłata poszła dotpayem, dostałem od razu potwierdzenie zapłaty a na fancopie cisza i oczekuje na opłatę. Dodatkowo nie wiem dlaczego pojawiło się po sekundzie identyczne zamówienie. Sprawa dotyczy zamówienia 308.

Katalog firm , który pomoże Tobie kupić i sprzedać co tylko chcesz.

Jak często aktualizowane są przejścia z konta standard do premium?

Wczoraj opłata poszła dotpayem, dostałem od razu potwierdzenie zapłaty a na fancopie cisza i oczekuje na opłatę. Dodatkowo nie wiem dlaczego pojawiło się po sekundzie identyczne zamówienie. Sprawa dotyczy zamówienia 308.

Przejście ze standard na premium jest natychmiastowe po otrzymaniu od dotpay potwierdzenia. W zasadzie, jeżeli niczego nie zmieniałeś podczas płacenia w dotpay, to wszystko trwa dosłownie chwile. Jeżeli cokolwiek zmieniałeś w trakcie płacenia przez dotpay, albo płaciłeś później, to całość się wysypuje i nic na to nie poradzimy, taki dotpay.

Ktoś z zespołu sprawdzi Twoje konto jutro (poza mną, wszyscy kończą pracę o 15-16).

@prins

Dobrze, pod wieczór (gdyż teraz jestem zajęty innymi sprawami) wkleję screen z listy stron w panelu (wiadomo...ocenzurowane adresy). Natomiast co do braku w narzedziach dla deweloperów: powinniśmy mieć wyniki do 2 dni z naszych stron, zobaczymy czy jest tak samo, ale nie mamy wyzerowanych chmurek.

Update: dobra...wstępnie się przyjrzałem i chmurki nie zawsze rosną (nie zerują się, ale nie zawsze rosną), ktoś musi oszukiwać, bo sami klikacie i widzicie, że Wasz klik dodaje +1 do chmurki (przynajmniej ja tak mam jak klikam). Oj chyba będzie trzeba trochę zmienić system klikania albo coś wymyślić. Definitywnie albo G albo oszukiwanie systemu.

Witam Was serdecznie,

Eddy - abym mógł Ci cokolwiek odpowiedzieć, muszę znać informacje:

- Jakiego konta to dotyczy (możesz napisać na support - np. e-mail, adres stron - cokolwiek co może mi powiedzieć o których z 28.000 stron mówimy)

- Czy strony uczestniczą w innych systemach wymiany

- Czy strony są podpięte pod jedno konto W. Tools

- Czy ilość kliknięć była znacznie mniejsza niż ilość odsłon strony

- Czy ilość kliknięć była duża

- Czy na stronie jest prawidłowy kod buttona +1

- Czy adres w WT, adres strony, adres kodu +1 na stronie, adres dodany do systemu, są dokładnie takie same?

W przeszłości raz zdarzyło się, że punkty były masowo rozdawane ze względu na jakąś naszą pomyłkę. Nie mogę tego wykluczyć, robimy testy żeby sprawdzić czy obawy Użytkowników są uzasadnione (póki co działa wszystko dobrze - ale niczego nie wykluczamy; faktycznie na mniejszości stron chmurki nie rosną, problemem może być także proxy - weszło dużo domen).

eljelj - Miło mi że skorzystałeś z usług płatnych FanCop. Problem polegał na tym, że w przelewie dotpay, podałeś inny e-mail, niż e-mail podczas rejestracji. Przelew został zaksięgowany ręcznie. W przyszłości będę wdzięczny, jak będziesz kierował ewentualne kłopoty z płatnościami od razu na support.

Pozdrawiam, J.

Właśnie zakupiłem konto active, głównie ze względu na możliwość targetowania. Niestety, po przyznaniu mi nowego konta w kolumnie "TARGETING" napisy: "Opcja dostępna tylko dla kont Premium." zmieniły się na: "Opcja dostępna tylko dla kont Business." Konto active jak rozumiem kontem premium jest, natomiast kontem business już nie. W związku z tym opcja targetowania okazała się być dla mnie niedostępna. W regulaminie nie znalazłem nic na ten temat, i nie ukrywam iż czuję się trochę zrobiony w konia. Prosiłbym o ustosunkowanie się do tej sprawy.

pozdrawiam

Literówka z naszej strony - przyznaję że "premium" mogło być zrozumiane jako "jakiekolwiek płatne" a nie "najwyższe" ("business"). Support kilka minut przed wprowadzenia zmiany o której piszesz, jednocześnie otrzymał informacje, aby wszystkim Użytkownikom którzy zakupili konta Active od momentu zmiany domeny na fancop.com, podnieść bezpłatnie abonament do Business (co jest jednocześnie związane ze zwiększeniem parametrów stron) na cały wykupiony okres abonamentowy i dodatkowo przedłużyć go o 10 dni. Ponieważ jest 2:41 (my też czasami śpimy), zostanie to wykonane jutro z rana, do ok. godz. 10-tej (nie spodziewaliśmy się, że ktoś o 2:34 będzie to śledził, więc spokojnie jutro z rana poinformujemy osoby z kontami Active o miłej niespodziance).

Pozdrawiam, J.

Obiecany screen (wycinki na szybko poskładałem) z panelu adminowskiego jako dowód na niezerowanie wzsystkich chmurek, wybrane losowo 100 stron Plus z klikniętych wczoraj:

https://www.fancop.com/pio/09282nnsnm09292.png

Kliknięć = ile kliknięć te strony wczoraj zdobyły.

Chcecie wszystkie kliknięte wczoraj? Obrazek będzie parokrotnie większy.

Mogę także wyciągnąć z jakiegokolwiek chcecie okresu.

- Czy strony uczestniczą w innych systemach wymiany

- Czy strony są podpięte pod jedno konto W. Tools

- Czy ilość kliknięć była znacznie mniejsza niż ilość odsłon strony

- Czy ilość kliknięć była duża

- Czy na stronie jest prawidłowy kod buttona +1

- Czy adres w WT, adres strony, adres kodu +1 na stronie, adres dodany do systemu, są dokładnie takie same?

Podsumuje to tak - szukanie dziury w całym :) I zadam jedno pytanko. Czy w starej wersji były zgłaszane problemy takie jak teraz ? Co to znaczy " - Czy ilość kliknięć była znacznie mniejsza niż ilość odsłon strony

- Czy ilość kliknięć była duża" ??

Proszę w takim razie napisac jaka ma być proporcja skoro na tej podstawie chcecie stwierdzić, że wina jest po stronie użytkownika. Napiszcie konkretnie jeżeli jest 100 odwiedzin dziennie ile ma być kliknięć !! Zaczyna to wszystko być śmieszne :) A jeżeli strony są podpięte pod jeno konto to też plusy mają nie wchodzić ? Jakoś do tej pory wchodziły.

Prins

Nie szukanie dziury w całym, bo sytuacje jaką Ty masz, zdarzały się od początku istnienia systemu i w 100% przypadków było to spowodowane albo oszukiwaniem albo błędami po stronie promujących strony albo samą dacyzją G. To że Tobie akurat się tak trafiło tuż po premierze nowej wersji, wcale nie oznacza, że trafiło się znacznej większości użytkowników. Mamy ponad 1700 proxy w systemie, być może któreś jest na liśćie zbanowanych przez G i akurat na to trafił btn z Twoim linkiem. Nie jesteśmy w stanie tego aż tak kontrolować, jedyne co możemy zrobić to wprowadzić kompletnie płatny dostęp do systemu i kupować domeny na nas i na nich ustawiać proxy (tak jak robią to systemy konkurencyjne, ale w ogóle nie używają proxy ale prędzej czy później G zablokuje klikanie na ich domenie kiedy zaczną doganiać nas w ilości kliknięć).

Dziwi mnie podejście użytkownika, który nie potrafi sam wpaść na to, że zdobycie większej ilości +1 przez x-dni niż wynosi średnia odwiedzin będzie ok i niezauważalna przez G. Korzystając z SWL-a w sposób nieumiejętny także możesz narazić się na szkody. Do wszystkiego trzeba zdrowego rozsądku.

Dobrze więc, dziś w pomocy dodamy kolejny poradnik: jak unikać zerowania chmurek (albo zmniejszyć na to szansę).

Co do pytań: "Czy ilość kliknięć była znacznie mniejsza niż ilość odsłon strony" = jeżeli masz zdobytych więcej +1 niż średnia odwiedzin na stronie, to G to zauważy i zrobi swoje

"Czy ilość kliknięć była duża" - jeżeli mała strona o niepopularnym contencie ma sporo +1 albo zdobywa ich nagle w ciągu dnia dość dużo, to G to zauważy i zrobi swoje

Jaka może być w tym nasza wina, jeżeli masz screen chmurek i jak chcesz to wyciągne Ci screen wszystkich promowanych stron +1, które zostały kliknięte od premiery nowego systemu. Powtarzam jeszcze raz: udostępniamy narzędzie do zdobywania fanów, trzeba z niego korzystać z głową a i tak nawet wtedy może zdarzyć się ban na +1/zerowanie chmurki. Wszystkie ryzyka zostaną jasno opisane w pomocy, o ile wiem powinny być już w regulaminie od jakiegoś czasu.

Dla mnie to wygląda jak zarzucanie producentowi prezerwatyw winę za wpadkę, na którą zawsze jest ten 0,001% szans.

Nawet na tym screenshocie widać, że system nie działa: https://www.fancop.com/pio/09282nnsnm09292.png

23 kliki wczoraj - w chmurce 2.

Albo 18 klików i chmurka 1.

Przecież właśnie o tym piszemy cały czas! Kliki wychodzą, punktów ubywa, a plusów wcale nie ma! Sprawdzone w narzędziach Google, że jednak chmurki nie przekłamują.

Wczoraj miałem 17 klików na stronę główną i ilość w chmurce jest identyczna, jak była!

Radzę sprawdzić te proxy, o których wspomnieliście, bo może faktycznie są zbanowane. Dla mnie system od momentu zmiany skryptu przestał działać, czyli mogę przestać z niego korzystać. Szkoda tylko tych 200 zł, które zdążyłem już wydać.

PS. Nie korzystam i nie korzystałem z innych takich systemów.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Dzisiaj testów ciąg dalszy. Dla 4 linków dałem po 100 pkt. Zaliczyło 3+ czyli za 30 pkt a 370 pkt poszło w kosmos. Sprawdziłem też na innym koncie bo myślałem że to wina konta ale też to samo. Nadminie, że żadna ze stron nie jest punktowana w innym serwisie bo z innych narazie nie korzystam !! Odwiedzalność stron to minimum kilkadziesiąt odwiedzin dziennie więc chyba nie przeklikane jest. Już sam niewiem czy tylko mi i użytkownikowi "EDDY" nie działa a wszyscy inni są heppy czy tylko nic nie piszą ?

Prins

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności