Skocz do zawartości

FacePlus.PL - system wymiany +1 i Fanów

jez

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Propozycje Jeża sprawdzałem już wcześniej i nic z tego, sprawa zgłoszona do supportu, ale wiadomo w niedzielę nie pracują, więc zobaczymy jutro.

Teraz przynajmniej wiem, że problem nie dotyczy tylko mnie.

edit:

I bardzo ładnie dzisiaj rano już wszystko działało, więc support oceniam jak na razie na plus ;) .

Nie wiem, czy mogę tu spytać, ale spróbuję. ;)

Czemu na mojej stronie nie zapamiętuje logowania do FB i za każdym razem chcąc dać "like" pojawia się okienko do logowania?

Mam taki kod:

<script src="https://connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"></script><fb:like href="https://adres" send="false" layout="standard" width="280" height="90" show_faces="true" font="verdana"></fb:like>

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

• 2 tygodnie później...

Temat wałkowany wiele razy.

+1 mają wpływ tylko na pozycje tylko gdy ktoś zalogowany na konto Google czegoś szuka w wyszukiwarce (jak znajomy kliknie +1, to ten wynik jest wyżej).

Lajki raczej żadnego wpływu nie mają na wyniki w serpach, ale są świetną reklamą na FB. Nawet zbierając lajki w fikcyjnych profili jest większe prawdopodobieństwo że jak ktoś zobaczy, że stronę lubi x osób to sam kliknie, raczej mało kto chce lajkować jak widzi zero. Chyba że portal ma sporą rzeszę oddanych fanów.

Podsumowując: Nie zauważysz od razu jakiś mega zmian w pozycjach, ale na dłuższą metę liczba uu może wzrosnąć.

zakładając że +1 mają wpływ tylko dla zalogowanych i zaglądając do analyticsa do fraz z których pochodzi ruch, zdecydowanie jest duża liczba (not provided). Dalsze wnioski można wyciągnąć samodzielnie :)

A dla leniwych: sprzątanie białystok ;]

A dla relaksu możesz zapalić kadzidełka

faceplus_banner_234x60_black.png Punkty FanCop od 3pln / 1k

SPRZEDAM: Volvo S40 1.9D, 2002; 220k przebiegu. Lokalizacja: Białystok; Tel 724-148-596

Mam problem z userem który co godzinę klika w moje strony w LIKE.

User ten to:

https://www.facebook.com/mkasiorr

Co godzinę pojawia mi się że polubił strony (i tak w kółko). To jakiś bot, czy sptryciarz który potrafił wykrzystać jakiś błąd na FanCop?

Próbowałam znaleźć odpowiedzi, ale nie znalazłam, więc proszę o konkretną odpowiedź tak lub nie na pytanie czy żaden filtr czy ban nie grozi za korzystanie z FanCop? Czytałam o etyce SEO i nabrałam wątpliwości czy FanCop jest w 100% ok...

I drugie pytanie - wysyłałam wczoraj CV na jakiejś stronie i wyskoczył mi komunikat że nie mogę wysłać CV (randstad.pl), bo mój komputer jest wykorzystywany do automatycznego głosowania czy cos w tym stylu, niestety nie zrobiłam screena. Czy to możliwe żeby korzystanie z FanCopa było powodem? Tak samo zablokowali mi w ciągu paru dni konto Rebtel, bo mieli komunikat, ze moje ip jest na zakazanej liście. Oba problemy zaczęły sie po tym, jak w ubiegłym tygodniu zaczęłam po długiej przerwie korzystać z FanCopa.

Witam Was serdecznie,

czy żaden filtr czy ban nie grozi za korzystanie z FanCop? Czytałam o etyce SEO

Temat-rzeka. Jak każde działanie SEO, jest to "popychanie" naturalnych kliknięć, diabelsko efektywne i wiąże się to z pewnym ryzykiem. Monitorując ok. 40.000 domen nie zdarzył się żaden ban na domenę, tzn. usunięcie jej z indeksu, poprzez przeholowanie z +1-kami. Było kilka banów na +1, tzn. nie wchodziły na domeny dalsze +1-ki (przy wybitnym przeholowaniu - testowaliśmy punkt graniczny i wiemy że jak ma się więcej +1 niż google.com to jest to dla nich podejrzane). Były sporadyczne bany na konta klikające, przy czym praktycznie nie dotyczy to kont używanych, ale wyłącznie części tych, które nie są zweryfikowane telefonicznie i są tworzone pod system(y) i ich jedyną aktywnością są kliknięcia. Natomiast - stanowczo - nie było żadnego bana na stronę (w sensie: usunięcie z rankingu/obniżenie pozycji), za nawet bardzo duży wzrost +1-ek. Wpływ jest jedynie pozytywny, w szczególności przy dobrym targetowaniu i przy zachowaniu zdrowego rozsądku. Jeżeli oczywiście w przyszłości odkrylibyśmy jakąś możliwość depozycjonowania +1-kami, to pierwsi się o nich dowiecie w mailingu i nowych pakietach punktów ;-), ale obecnie - w przeciwieństwie do depozycjonowania blastami linkowymi - taka możliwość nie istnieje.

komunikat że nie mogę wysłać CV, bo mój komputer jest wykorzystywany do automatycznego głosowania (...) moje ip jest na zakazanej liście (...)

Nigdy się z czymś takim nie spotkałem, będę wdzięczny jak podeślesz mi screen. Blacklistowanie IP dotyczy praktycznie wyłącznie spamu i jest popularne w wypadku softów blackhatowych (xrumer, scrapebox - bez anonimowych proxy), lub spamowania mailowego, lub po złapaniu wirusa, który to robi za Ciebie, bez Twojej wiedzy (co notabene jest moim zdaniem najbardziej prawdopodobne). Te parę milionów kliknięć jest zbyt mikroskopijnym procederem, żeby komukolwiek chciało się robić tak zaawansowane mechanizmy.

Mam problem z userem który co godzinę klika w moje strony w LIKE.

Sprawdzimy; ma już dość zapchane konto like-ami, być może przy tak dużej ilości dostajesz dużo powiadomień.

Tak szczerze zauważacie jakiś realny widoczny wpływ tych like'ów i plusów na pozycje waszych stron??
+1 mają wpływ tylko na pozycje tylko gdy ktoś zalogowany na konto Google czegoś szuka w wyszukiwarce (jak znajomy kliknie +1, to ten wynik jest wyżej). (...) Nie zauważysz od razu jakiś mega zmian w pozycjach, ale na dłuższą metę liczba uu może wzrosnąć.

Dziękuję, wyjąłeś mi z ust. :-) Dodam jeszcze, że w minimalnym stopniu ma także wpływ na dalszych znajomych (czym mniejszy stopień znajomości - tym mniejszy wypływ) oraz userów powiązanych wszechobecnym trackingiem. Natomiast, co do zmian pozycji - nie zauważysz zmian pozycji, bo pozycji nie da się już monitorować. Masz już napchane miejsca 6-10 z wyników lokalnych (różnych w zależności od tego skąd ktoś wpisuje zapytanie), pozostałe 1-5 zawalone jest linkami i klikaniem Twoim i znajomych (różne dla różnych osó B), pomiędzy tym panoszą się mapki (moduł opinii - FanCop). Te szczątki danych, które staramy się monitorować tradycyjnymi metodami, dają nam jedynie pewną (coraz to mniej miarodajną) wiedzę statystyczną. Liczy się ilość i jakość UU na stronie, a nie tylko pozycja.

Pozdrawiam, J.

Bez sensu, kupiłem w uj punktów, podłączyłem do 2 stron i w dobę "zeszło" mi tylko 150 punktów razem z obu stron. System albo się zwalił znowu albo nie ma użytkowników klikających, bo w takim tempie to ja szybciej zbieram naturalne lajki niż z systemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności