Skocz do zawartości

FacePlus.PL - system wymiany +1 i Fanów

jez

Rekomendowane odpowiedzi

No i wszyscy mamy ten sam problem od 17 sierpnia, to nie może być przypadek.

Mi po przydzieleniu większej liczby punktów i przyrostów dobowych coś się ruszyło, ale znowu nic nie wchodzi :(

Właśnie odkryłam, że niby strona się nie przeładowywuje i że cały czas jest bez zmian ten licznik 0/100 a jednak na Facebooku pojawia się informacja, że zostałam fanem tej strony która się nie przeładowała... Czyli klikam i punktów na FanCopie nie dostaję, ale strona zostaje zalajkowana przeze mnie i może przez to później widzimy takie kwiatki że ten sam delikwent co godzinę lubi naszą stronę... może my sami jesteśmy takimi delikwentami.

Coś generalnie jest nie tak.

No też tak myślę, bo na moich stronach jest tak samo. Podejrzewam podobnie, że właśnie z tego powodu pojawiają się te info na fejsie, że ktoś co chwile lajkuje ponieważ tutaj na fancopie system nie działa jak powinien!

U innych dostawców tzn. zagranicznych nie widze tego problemu dlatego też ew. wina leży po stronie FC.

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pozbieramy Wasze głosy, sprawdzimy co się dzieje i dlaczego część z Was ma trudności. Specjalnego spadku zalogowanych/klikających nie zauważamy, wakacje już dobiegają końca. Postaram się na bieżąco informować Was w tym temacie co udało nam się ustalić i jakie wykonaliśmy kroki.

Proszę o jak najbardziej szczegółowe informacje na support co to oznacza "nie da się klikać" (kiedyś paru Użytkowników w podobnych wypadkach wysyłało na support nawet zrzuty video, które były bardzo, bardzo pomocne) - w szczególności dotyczy to: kont FC, skorelowanego konta FB, konta z którego się klika, proxy które się wylosowało (adres w iframe), adresy który się wylosował, koloru przycisku "lubię" do kliknięcia, koloru przycisku po kliknięciu, stanu like na koncie FB (czy kliknięcie weszło czy nie), ilości posiadanych like (na liście w FB), stanu weryfikacji telefonicznej konta FB, rodzaju i wersji przeglądarki internetowej z której się klika, ewentualne inne komunikaty związane trudnościami. Każda bliższa informacja (wychodząca ponad "nie da się klikać") będzie dla nas bardzo pomocna - z góry dziękuję.

Pozdrawiam, J.

Witam, od kilku dni mam ten sam problem, poszukałem czego, i nie robiąc, a może i robąc reklamę na innej platformie po zalogowaniu się w aktualnościach znalazłem taką informację:

2012-08-19

BARDZO WAŻNE - Facebook!

Blokowanie kont przez Facebook. Jeśli nie doliczają sie Tobie punkty po "lajknięciu" strony facebook'owej oznaczać to może, że na Twoim koncie "lajkowanie" zostało zablokowane centralnie przez Facebook - Takie blokowanie/czyszczenie kont nastąpiło 17.08.2012. W takiej sytuacji zalecanym było by założenie nowego konta na FB.

Faktycznie pomogło, bo na moim drugim koncie (tym realnym - niedolajkowania, wszedzie wszystko chodzi prawidłowo !!!) Wiec pojawia się pytanie jak o jest możliwe ? czy face blokuje lajknięcia na kontach "przelajkowanych" ???

Potwierdzam, że po kliknięciu w FC przycisk się nie wciska, ale obok pojawia się "zapisywanie" i przeładowuje stronę. Także klik chyba nie wszedł, ale system uznał, że tak?

Wg moich obserwacji klik wg Facebooka wszedł, ale wg Fancopa nie.

Blokowanie kont przez Facebook. Jeśli nie doliczają sie Tobie punkty po "lajknięciu" strony facebook'owej oznaczać to może, że na Twoim koncie "lajkowanie" zostało zablokowane centralnie przez Facebook - Takie blokowanie/czyszczenie kont nastąpiło 17.08.2012. W takiej sytuacji zalecanym było by założenie nowego konta na FB.

Faktycznie pomogło, bo na moim drugim koncie (tym realnym - niedolajkowania, wszedzie wszystko chodzi prawidłowo !!!) Wiec pojawia się pytanie jak o jest możliwe ? czy face blokuje lajknięcia na kontach "przelajkowanych" ???

Ja nie mam żadnej blokady. I strony kliknięte bezpośrednio na Facebooku wchodzą i te kliknięte na Fancopie też wchodzą. Problem tylko z tym zliczaniem na Fancopie jest.

A ja ponawiam prośbę o informację na priv, który system działa w ten sposób, że:

1. mogę kupić punkty

2. pozyskać fanów.

Ten tu system niestety robi tylko pierwszą część.

Przez tydzień za punkty dostałem tylko kilu fanów, mimo przyłożonych ok 2000 punktów na jedną stronę. Pisałem do supportu ale najwyraźniej mają lepsze zajęcia.

Pozdrawiam

Mi się wydaje, że przez ostatnią akcję FB (zablokowanie możliwości klikania) punkty będą jeszcze przez jakiś czas słabo schodzić. Zanim klikacze pozakładają nowe konta... a nie wiadomo jakie jeszcze atrakcje nam fejsbuk przygotował.

Ja co dziennie daje po 200-250pkt na moje strony i ich podstrony - schodzą wszystkie dość szybko (choć bywało lepiej). Ale wydaje mi się, że 2000pkt na główną to wymaga czasu - po prostu brak aż tylu klikaczy (bo każdy może kliknąć tylko raz), musiałbyś szukać może po zagranicznych serwisach, albo czekać w FC.

Nowe konto trzeba założyć tylko na Facebooku czy na Fancopie też?? Bo coś nie mogę zmienić adresu profilu facebookowego na fancopie. Rozumiem że w tej chwili jedyna opcja to założyć nowe konta na facebooku, później na Fancopie, przelewy punktów na nowe konto, a i jeszcze dodanie nowego administratora na facebookowych stronach... a wystarczyłoby zmienić adres konta facebookowego w Fancopie :( Odechciewa mi się cała ta zabawa :( Jest taka opcja żebyś jez ustawił opcje zmiany linku do profilu facebookowego w parametrach konta czy to głosowanie dalej by nie działało i założenie nowego konta to naprawdę konieczność?

IMO przydałaby się możliwość podpięcia do jednego konta na FC wielu kont G+ i Facebook. Bo teraz nawet mając tylko kilka kont można się pogubić. Oczywiście, po wybraniu konta z listy musiałoby się pokazywać jakieś przypomnienie, żeby sprawdzić, czy jesteśmy zalogowani na właściwym koncie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności