Skocz do zawartości

FacePlus.PL - system wymiany +1 i Fanów

jez

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

2. Nie wiem czy to jest ok więc zapytam: mam 500ptk Plusów, ustawiam na dowolną stronę całość a po wykorzystaniu "budżetu" strona ma tylko kilka(6-10 plusów)...

Dawno mnie tu nie było bo jakoś to działało jeśli chodzi o g+. Ale u mnei to samo obecnie. Plusy nie wchodzą a punkty uciekają. Wiem wiem zaraz napiszecie, że nic takiego nie zauwazyliście...

Dzisiaj ubyło mi 50% plusów z Google+ po wznowieniu pozyskiwania plusów. Mail do administracji wysłany. Zero odezwu. Może tutaj czytają wiadomości.

Nie tylko u ciebie ale pewnie u większości użytkowników ale administracja nie widzi problemu i straconych punktów też nie zwróci !! Mi na wszystkich domenach usunęło pewnie z 1000+. Syf się robi !!

Polecam art: https://thenextweb.com/facebook/2012/10/26/as-tumblr-dropbox-and-google-app-engine-come-back-to-life-facebook-goes-down/

Bardzo możliwe, że znikanie G+1 to wina awarii. Co do Facebooka to na 100% jest wina API Facebooka i "cały świat" czeka na naprawę, ale o tym głośno w sieci i pewnie to wiecie.

Testowałem FanCopa na kilkunastu domenach w zasadzie od ponad roku i Google wyczyściło mi chmurkę na 3 domenach, jakieś 2-3 mc temu. Reszta ma się dobrze do teraz. Wiem, że na tych 3 ewidentnie czasami przesadzałem z plusowaniem. Każdy system wymiany trzeba traktować jak narzędzie. Można oczywiście przywalić 1mln punktów, tak jak można wrzucić nagle 1mln linków na daną domenę - jaki będzie efekt? Wszyscy wiedzą.

Pozdrawiam

Troch eosłabla efektywność sytemi jak i chyba zapał własciceli. Na te chwile nie mam jak wyklikac plusów na koncie loyal. Pozatym podobno plusy na dzień dzisiejszy nic nie daja a i komentarze do mapek nie wplywaja na pozycje w mapach .

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem.
Pesymista wie, co to za otwór >>>tanie noclegi<<<

Chyba tu wałkujemy tematy, które już były poruszane na poprzednich 130 stronach ;)

Fakty z tego co ja wywnioskowałam:

1. Google co jakiś czas czyści punkty, jeżeli widzi np., że liczba odsłon strony jest niższa niż liczba plusów.

2. Pozycja w Google poprawia się, ale tylko w wąskim gronie naszych znajomych z kręgow google czy coś, rewelacji nie ma :P

Mam ilość unikalnych odsłon o wiele większą od plusów ile posiadałem. Przez 3 dni z 300 plusów mam 30.. Świetnie. Ciekawe kto zwróci pieniądze za kampanie na fancopie..

To nie wina fancopu tylko google. Każdy taki system jak fancop ma ten sam problem ze znikającymi w ten sposób plusami.

Witam Was serdecznie,

Problemy o które pytacie są przejściowe, polecam artykuł do którego link wstawił goral88: https://thenextweb.com/facebook/2012/10/26/as-tumblr-dropbox-and-google-app-engine-come-back-to-life-facebook-goes-down/

Raz na jakiś czas podnosi się larum, jeżeli coś nie działa po stronie Facebooka bądź Google, raz na jakiś czas wpadną i starają się czyścić część plusów (to już Google, które stara się jako-tako dbać o jakość, Facebook ma to gdzieś - im to co najwyżej coś nie działa, mają problem z publikacją poprawnego kodu, a nie z wykrywaniem masowych kliknięć), wtedy można też zaobserwować większą liczbę wątków na PiO. Jeżeli chodzi o algorytmy działania FanCopa, są one poprawne i najbardziej zaawansowane na rynku (w tym, jako jedyni, mamy mechanizm Proxy, który najlepiej zabezpiecza Was przed namierzeniem kliknięć). Z drugiej strony, FC jest projektem w 100% uzależnionym od kodu zewnętrznego (FB, Google), stąd jeżeli na zewnątrz coś nie działa, musi to przełożyć się na działanie u nas.

Cieszę się, że znaczna część z Was to w pełni rozumie.

Alternatywą jest zawsze kupienie kliknięć bezpośrednio w FB czy G. (100-500 razy drożej niż w FanCopie) - każdy z Was liczy koszty i na podstawie tych danych ocenia, co jest lepsze do jego zastosowań.

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności