Skocz do zawartości

FacePlus.PL - system wymiany +1 i Fanów

jez

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Strata czasu na to, dodaję nie więcej niż 200ptk Plusów i po pierwsze ani plusów nie przybywa (a punkty są zużywane) a jak już gdzieś przybędzie plusów to po kilku dniach sa zerowane.

Usuń stronki z listy doddawanych bo wyczyści ci do 0. Mi tak zrobiło z kilkunastoma stronami. Koncze z fancop bo szkoda nerwów i pieniędzy.

Potwierdzam. Ponad 400 stron dodanych i teraz prawie wszystkie majš 0.

"na szczęście problem nie dotyczy więcej niż 5% stron promowanych w systemie." a info pochodzi z "Nie jesteśmy do końca pewni co powoduje czystki, gdyż nie znamy historii domen na jakich to się stało oraz kont jakie kliknęły +1"

dobreeee

Powiedzmy, że wszystko wróci do normy a google za kilka miesięcy zrobi znów czyszczenie kont i odpowiedzcie sobie sami czy to się opłaci ? Konta wyczyszczą a strony jak drgnęły w rankingach to polecą w dół - zresztą z mojej obserwacji już poleciały stronki promowane przez FanCopa. Jak dla mnie nie ma to sensu i podziękuję już Face plusowi.

• 2 tygodnie później...

To samo możecie napisać o katalogowaniu. Dodajecie serwisy do płatnych katalogów, G zmienia algorytm i wasze strony lecą... ryzyko zawodowe.

Inna sprawa to osoby które chciałyby mieć dziesiątki tysięcy plusów. Dla mnie ważne, że najnowsze / najważniejsze teksty na stronie posiadają po kilka plusów. Osoba, która pierwszy raz trafia przypadkiem na stronę może mieć lepsze pierwsze wrażenie na jej temat i chętniej na nią powróci - o to w tym chodzi. Liczba plusów nie może być przesadzona, żeby nie kuło w oczy w porównaniu do innych serwisów.

Mogę podpisać się pod tym, co napisał Franz.

"Straty" plusowe, dla każdej osoby która zgłosiła się do nas do dnia dzisiejszego, bez względu na to w jaki sposób zdobyła punkty (kupno, wyklikanie, regulaminowo lub nieregulaminowo - nie zagłębiając się w źródło punktów) zostały przez nas wyrównane z mojej kieszeni - bez względu na to, że regulaminowo możemy na to machnąć ręką. Zostało to podyktowane wyłącznie tym, abyście byli zadowoleni.

Miejcie także na uwadze to, że raz na jakiś czas wybucha i będzie wybuchać larum na forach i blogach zachodnich, że pół internetu like-owego nie działa (jak np. po jednym z ostatnich update FB na pewien czas przestały działać like na każdej stronie w internecie mającej likebutton - sic!), czy pół internetu plusowego (vide, znów, zachodnie blogi). Kliknięcia społecznościowe to jeden z wielu dodatków do olbrzymiego ruchu w obrębie FB czy G+ i funkcjonowanie tych usług w formie bezpłatnej, ich twórcy delikatnie mówiąc traktują jako "grzecznościowe" - dotyczy to zarówno FB jak i G. Niekoniecznie takie problemy muszą się wiązać z "czystkami", w większości zaobserwowanych przez nas takich wypadków w ciągu ostatniego roku, były to częściej ich błędy stricte deweloperskie, niż zamierzone "czystki".

Zauważamy natomiast "zadziwiającą" zbieżność pomiędzy stratami kliknięć i osobami korzystającymi z więcej niż jednego systemu, przed czym - ponownie - przestrzegam. Mamy skomplikowane mechanizmy proxy i zabezpieczeń, jakich póki co nie pojął (ani nie zdążył skopiować) nikt (nie tylko w Polsce, ale i na świecie) i FanCop pod tym względem znacznie dystansuje wszystko co jest na rynku, stąd w pierwszej kolejności w takich wypadkach przeanalizujcie jakie macie inne źródła kliknięć (choć mamy świadomość, że ze względu na pozycję pierwszego i największego, w pierwszej kolejności z pytaniami trafiacie do nas) i pytajcie dopiero wtedy, jeżeli FanCop jest Waszym jedynym systemem, do czego się notabene zobowiązujecie akceptując regulamin.

Póki co, problemy z plusami są zażegnane - z naszych obserwacji. W poniedziałek mamy nadzieję Wam o tym napisać w komunikacie.

Załatwiliśmy także problemy z opiniami w Mapkach, o czym Wam także przy najbliższej sposobności napiszemy.

Pozdrawiam, J.

• 1 miesiąc temu...

Witam wszystkich!

W ostatnich dniach wprowadziliśmy bardzo pozytywne zmiany w systemie:

• Karanie odkliknięć - teraz za kliknięcie dostaje się punkty, a za odkliknięcie traci się punkty.
  • API FanCop - możecie z systemu korzystać w pełni bezobsługowo, integrując FanCop z Waszymi narzędziami.

Odnośnie API - krótka dokumentacja (na razie w języku angielskim) znajduje się na stronie https://pl.fancop.com/?a=api (Moje konto -> API). Użycie API wymaga wygenerowania klucza, który jest unikalny dla każdego konta. Ponowne wygenerowanie klucza dla konta nadpisuje stary klucz. Nie można mieć jednego klucza dla kilku kont. API działa zarówno po GET, jak i POST. Każdorazowe użycie API zwraca tablicę (w jednym wybranym z trzech dostępnych formatów) z wynikiem. Kodowanie UTF8.

Pozdrawiam wszystkich ciepło w te zimne dni! :-)

J.

• 2 tygodnie później...

Ta sytuacja trwa do teraz. Wygląda to na jakąś większą awarię, bo nie dosć że logowanie nie działa, to jeszcze na górze widnieje komunikat "Osób kliknęło 0 razy!". Aktualności i statystyki są całkowicie puste.

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich,

Jak na złość - zwiesiła się baza (żadne dane ani nie wyciekły, ani nie zostały stracone), przez feralny okres (świeżo po Sylwestrze) o sytuacji dowiedzieliśmy się po 1.5, a poprawiliśmy po 2 dniach. Wszystkie trwające w tym okresie abonamenty zostały przedłużone o 7 dni.

Pozdrawiam, J.

P.S. Udostępniliśmy Wam FanCop API, mam nadzieję że będzie przydatne. :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności