Skocz do zawartości

FacePlus.PL - system wymiany +1 i Fanów

jez

Rekomendowane odpowiedzi

To jest poprawne - w poradniku SEO Facebook dla Użytkowników FacePlusa, ten proces jest szczegółowo objaśniony. W Facebooku da się polubić nie tylko fanpage, ale też dowolny adres zewnętrzny (np. www.mojastrona.pl). W efekcie, www.mojastrona.pl będzie pojawiać się w wyszukiwarce Facebooka jako link, z przekierowaniem na stronę (czym więcej i czym bliższych znajomych polubi stronę, tym będzie ona wyżej wypozycjonowana). Dzięki polubienia FanPage (lub strony zewnętrznej z prawidłowo ustalonym Open Graph) ma się dodatkowy bonus, tzn. że osoba staje się też Twoim fanem.

Pozdrawiam, J.

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jezu Co ma piernik do wiatraka? wiadomo ze google uwalil konta Lewe konta, nie uwalil stron czy + a cale konta i pytania co to byly za konta?

Plusy nie zniknely dla stron jakim plusy dalismy tylko zniknely dla naszych stron.

Kolejne pytanie! Dlaczego w profilu google + gdy sprawdzam strony jakie dostaly + mam caly czas tylko 3 domeny o Paznokciach i kosmetykachi tylko strony tych domen.

co to jest za rotacja skoro caly czas glos idzie w obrebie jednej domeny? i to dokladnie na 3 kontach to samo.

To wasz system podaje domeny na jakie sie klika, uzytkownik tego nie widzi i rotacja tych domen czy to ze mozna te same domeny dodawac 100 razy to wasza wina nie uzytkownikow.

Jak wlasciciel chce naprawic nam straty nie z naszej winy?

zmniejszajac ilosc klikniec? to jeszcze dowala wszystkim zamiast naprawiac szkody.

- Wprowadzone zostaje ograniczenie kliknięć do 50/dzień

- Wprowadzone zostaje Ratio 7/10 Plus, 7/10 Like - uwaga, tymczasowo

Takie posunięcie nie zatrzyma lawiny usuwania plusów przez Googla. Google odfiltrowuje wszystkie kliknięcia pochodzące z adresu strony FacePlusa ponieważ klikając w okienku na stronie wysyłamy do Googla IP strony FacePlusa a nie strony z której klikamy.

Skoro już wszystko zawiodło można by napisać skrypt który każdy z zarejestrowanych użytkowników umieściłby na swojej stronie i klikając na stronie FacePlusa link przekierowywał by na skrypt strony na którą głosujemy. Wtedy plusy nie pochodziły by z IP FacePlusa tylko z prawdziwych adresów IP stron. Może team FacePlusa to rozważy...

Masz 3 konta? To powinno być zabronione, a w systemie powinny być tylko wartościowe konta prawdziwych użytkowników ;/ Co komu po klikaniu Lubie to jak pewnie 3/4 kont zostały założone tylko do faceplusa.

Przeklasa - skąd takie informacje o tym IP? Na moje oko to na faceplusie jest tylko ramka, która się otwiera w Twojej przeglądarce, a nie serwerze faceplusa. Prędzej po refach każących się logować G może dojść do tego kto z tego systemu korzysta.

an000 troszke logicznego myslenia! zabronione powinno byc dodawanie tej samej strony wiecej jak 1 raz, tu jest problem i wiecej kont tym lepiej dla systemu, kolejna sprawa to prosze zrozumiec ze google nie skasowal nam + do naszych stron tylko zlikwidowal cale konta. Czy jest tu ktos komu google zablokowal konto jakie mial powiazane z Faceplus albo by zkasowal w profilu strony jakie dostaly +?

Dlaczego w profilach mam wszystkie + jakie przyznalem a dla stron jakie dodalem zniknely? takie powinno byc pytanie

Mnie ilość +1 przyznanych mojej stronie spadła z >90 do 1 :/ Zwiększałem ilość dość wolno o kilka/naście dziennie, nieregularnie. Moje konto w google nie jest zablokowane a wszystkie +1 w profilu są przyznane. Tak więc ja plusuję innych a plusy innych dla mnie zniknęły :|

Czy jest szansa że te +1 powrócą? Bo jeśli nie to przepaliłem niezłą ilość punktów w systemie, a plusowałem też bardzo delikatnie podstrony, nie tylko główną.

Witam wszystkich

Ktoś już wcześniej chyba coś takiego proponował i ja też się pod tym podpisuję aby systemowo wprowadzić nieregularne odstępy pomiędzy poszczególnymi kliknięciami. Osób czytających ten temat nie jest aż tak wiele, w stosunku do obecnych i przyszłych użytkowników systemu. Nowy użytkownik na początku nie zastanawia się jakie konsekwencje będzie miało nabicie 50 czy 100 klików w kilka minut, jest możliwość to nabija, a potem płacz że konto na G czy FB zablokowane. Wiadomo, że takie nabijanie nie jest realne dla G czy FB w normalnym użytkowaniu. Domyślam się , że tego typu obostrzenia są demotywujące, ale dla naszego "bezpieczeństwa" myślę że warto.

Moim zdaniem trzeba by coś z proxy po kombinować i jakieś małe składki na te + od Googla , bo przecież lubie to od Facebooka działa bardzo dobrze po za tym , że często nie zaliczy klika no i że często pojawiają się już kliknięte lubie to co trochę denerwuje ;/.

Np. 100-200 proxy i losowało by co klik + jedno z puli i był by klik z tego proxy albo coś podobnego :glaszcze:

Można się było tego spodziewać, lepiej prędzej niż później. Mam nadzieję tylko że @Jeż wyciągnie wnioski z całego zajścia i wdroży środki które miałyby nas chronić przed takimi wydarzeniami.

BTW Masz jakieś wewnątrzsystemowe statystyki ile plusów się ostało, a ile zostało skasowanych?

BTW2 Czy kilka tyś plusów na stronie faceplus nie jest prowokowaniem google? Tak trochę się strona musi rzucać w oczy, a to jest zupełnie niepotrzebne. Co jeśli wyłapią dzięki temu wszystkie konta biorące udział w systemie? Wystarczy sprawdzić tylko kto plusował tylko tą jedną konkretną stronę.

Fajna strona o capoeira

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności