Skocz do zawartości

FacePlus.PL - system wymiany +1 i Fanów

jez

Rekomendowane odpowiedzi

Moi drodzy,

Dzięki faceplus-dev za chwilowe przejęcie pałeczki. Faktycznie, jestem w ostatnim czasie dość pochłonięty kwestiami "pozapracowymi" i przydzieliłem do każdego mojego zadania osoby w pełni kompetentne - w czasie, kiedy z czymkolwiek nie "wyrabiam".

Z bardzo ważnych, bieżących spraw:

- Ponieważ na kontach niektórych z Was pojawiły się ujemne punkty, miło mi zakomunikować, że każdy Użytkownik z ujemnymi punktami, dostał od systemu prezent w postaci przelewu wyrównującego. Punkty ujemne bynajmniej nie oznaczały, że jakieś punkty "wcięło", ale że po prostu ich zjedzono odrobinę więcej.

- Konta Loyal funkcjonują ok, czy ktokolwiek ma z tym problemy? Przypominam że wszystkie 3 warunki (aktywność, zaangażowanie, uczciwość) muszą być spełnione równocześnie. Prawdopodobnie w tym tygodniu zrobimy czystki ze stron promowanych innymi systemami.

- W weekend monitorowałem regularność i skuteczność bieżących przyrostów, wygląda na to że wszystko działa wystarczająco regularnie (+/- godzina w skali doby), w nocy, bez problemów.

- Sprawę kont FB badamy, ale nie mamy innych sygnałów że są problemy (z resztą FacePlus napędza FB koniunkturę - po prostu mają ruch i coś się dzieje, oni na nas pośrednio zarabiają).

- Mamy dla Was 2 niespodzianki, ale wszystko w swoim czasie. Nie poganiajcie z nowymi algorytmami, jeżeli by były potrzebne, mielibyśmy takie dane. Osoby odpowiedzialne za silnik losujący i za bazę, na bieżąco monitorują każde alarmujące sygnały - na ilości statystycznej.

- Przypominam, że liczbę plusów sprawdzamy w Webmaster Tools - to obecnie jedyne wiarygodne narzędzie.

Nie wiem czy zauważyliście, ale jest z nami już ponad 1600 osób, którzy wygenerowali grubo ponad 600 tys. kliknięć. Dziękuję Wam za Wasze zaangażowanie, nie spodziewałem się że pójdzie aż tak dobrze.

Pozdrawiam, J.

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A co jeśli ktoś wyklikał wszystkie lubie to ?

To raczej błąd systemu. U mnie obecnie zlicza tylko po 5 na dzień i wyskakuje, że limit dzienny wyczerpany. Dotyczy i G+1 i FB.

Nie ma mowy o błędzie, po prostu wyklikaliście wszystko. Przykładowo licznik:

Limit kliknięć dziennie: 8 / 150

Pozostało 8 kliknięć.

Możesz zdobyć jeszcze 56 punktów.

oraz licznik +1:

Limit kliknięć dziennie: 3 / 75

Pozostało 16 kliknięć.

Możesz zdobyć jeszcze 112 punktów.

Jest bezbłędny, zważywszy, że takie konto ma w naszych logach 3055 kliknięć "lubię to" oraz 2864 kliknięć google +1. Dla przykładu, konto z 991 kliknięciami +1:

Limit kliknięć dziennie: 0 / 50

Pozostało 1549 kliknięć.

Możesz zdobyć jeszcze 7745 punktów.

Tak więc działa tak jak powinno. Od początku widzieliście, ile pozostaje wam kliknięć. To tak jak zarzucać instytucji bankowej błąd systemu gdy na koncie zbliżamy się do 0 a zapominamy o tym, że wydajemy te pieniądze.

Jedyny błąd to jest w ostrzeżeniach, wyświetla się nie to co powinno. Poprawimy dziś.

Albo dodajesz swoje paczki linków w które będziesz mógł klikać, możesz też poczekać aż zrobi to ktoś inny, lub założyć drugie konto :D

System jest nowiutki, jeżeli wszyscy będą kumulować kliki nie dodając stron to się zatka ;), pamiętajcie aby do g+ dawać podstrony, niech przyrost + na stronach będzie naturalny

Truv

brak sygnatury

Co będzie jak wszyscy wyklikają wszystkie punkty?

To samo co wtedy, gdy wszyscy w gospodarce spłacą cały dług - pieniądze przestaną istnieć. :-)

Tak długo jak jest przyrost stron mniej więcej odpowiadający ilości stron (a jest - zawężacie to tylko tematycznością), tak długo nie ma takiego niebezpieczeństwa. W wypadku wyklikania wszystkich STRON, Użytkownik może:

- Zwiększyć ilość stron które ma w zainteresowaniach

- Stworzyć nowe konto i klikać od zera

- Kupić punkty od innych Użytkowników

- Zgłosić się do nas, abyśmy dodali trochę stron (nawet po parę punktów na stronę)

Oczywiście, pierwsze i ostatnie rozwiązanie jest najlepsze.

Pozdrawiam, J.

Zauważyłem, że przy klikaniu lajków, kliknięcię "Pomiń" zdejmuje mi liczbę punktów pozostałych do wyklikania. Przy sumie tej zbliżającej się do zera każdy klik wydaje się istotny i nie powinien on być odbierany za kliknięcie "pomiń".

Czy dobrze rozumiem, że to ile pozostało mi kliknięć jest zależne od tego ile stron do polubienia/plusowania w systemie dodają inni użytkownicy?

@yhm - jest to liczba stron z Twoich zainteresowań, pozostała do wyklikania, lub ograniczenie dzienne (codziennie). Pominięcie strony oznacza, że zaznaczasz że była już kliknięta i nie uczestniczy w losowaniu dla Ciebie, stąd ilość stron do wylosowania maleje. Jeżeli chcecie żebym dodał 5000 stron po parę punktów do testów - nie ma problemu, będzie co klikać. Jak tylko będzie taki problem i sygnały od Użytkowników, zareaguję.

@Przeklasa - Nie, nie tracisz na koncie udziałów z Programu Partnerskiego, przez 100 dni kliknięcia poleconych dają Ci dodatkowo 1 punkt. Jeżeli konta A nie używasz (ale np. operujesz innym - B), nadal masz dodatkowo 1 punkt na koncie A za każdego poleconego przez A przez 100 dni od jego rejestracji. Te punkty możesz zupełnie normalnie wykorzystywać, czyli na koncie A promować strony. Nad drugą kwestią o której piszesz zastanowimy się dopiero wtedy, gdy Użytkownicy przestaną nagminnie mylić konta :-).

Pozdrawiam serdecznie! J.

@Przeklasa - Nie, nie tracisz na koncie udziałów z Programu Partnerskiego, przez 100 dni kliknięcia poleconych dają Ci dodatkowo 1 punkt. Jeżeli konta A nie używasz (ale np. operujesz innym - B), nadal masz dodatkowo 1 punkt na koncie A za każdego poleconego przez A przez 100 dni od jego rejestracji. Te punkty możesz zupełnie normalnie wykorzystywać, czyli na koncie A promować strony.

Przy takim rozwiązaniu dojdzie do tego że każdy będzie miał kilkanaście kont na FacePlusie i kilkanaście programów partnerskich. Status zapunktowanych stron powinien być przypisany do konta Gmail a nie konta FacePlusa. Niedługo wszyscy wszystko wyklikają i problem może być dość poważny...

Zauważyłem problemy przy zdobywaniu punktów "Lubię to":

- system nie zlicza mi dużej części kliknięć w "Lubię to"

- w większości przypadków po kliknięciu "Lubię to" system pokazuje mi raz jeszcze tego samego "lubisia", naturalnie, już klikniętego - muszę klikać na "Pomiń", aby móc kliknąć "Lubię to", i najczęściej znowu wskakuje mi jakiś już kliknięty "lubiś"

Czy do systemu można dodawać też strony na facebooku będące de facto aplikacjami wymagającymi nadania uprawnień do publikowania na tablicy usera? Bo właśnie mi coś takiego wskoczyło.

Jeżu, kilka pobożnych życzeń (nie czytałem całego wątku więc cześć może się powtarza):

-Wprowadzenie folderów na urle które plusujemy, tak jak jest to w zwykłych swlach (przy dużej liczbie dodanych podstron z wielu serwisów można się pogubić)

-Umożliwienie ustawienia za jednym zamachem jednakowych przyrostów dla wszystkich URLi w całym folderze.

-Aktualnie można dodać jeden URL kilka razy, powinna być blokada

-Wprowadzenie giełdy punktów w obrębie systemu co ułatwi wymianę likeów na +1 albo odwrotnie, no i oczywiście handel.

-Wprowadzenie importu URL z sitemap.xml - to już chyba było wspomniane

-Proste API na dodawanie nowych URLi; przykładowo: publikuje nowe treści na serwisie i automatycznie zgłaszam nowego URLa przez API na faceplus i zupełnie bezobsługowo zdobywam nowe +1 dla nowych podstron :D W zestawie jakaś wtyczka do WP obsługująca API i będzie miodzio ;) Myślę że takie ułatwienie sprawi że będzie przybywać trochę więcej nowych adresów do plusowania w systemie.

Ja właśnie w analytics widzę jeden poważny problem - z dniem dzisiejszym widzę wejścia z referrala faceplus.pl (kilkanaście wejść) co w prostej drodze może doprowadzić do zerowania plusów. Do dzisiaj żadnych wejść z faceplusa nie było - co takiego się stało że nagle Google zobaczyło wejścia z systemu?

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności