Skocz do zawartości

FacePlus.PL - system wymiany +1 i Fanów

jez

Rekomendowane odpowiedzi

Coś jest nie tak z systemem, albo to jakieś zmiany. Zbierając punkty plus po 4-5 kliknięciu na +1 wywaliło mnie do wp.pl

Znajomy ma tak samo, przed chwilą pisał mi że po 3-4 kliku wywaliło go do interia.pl

Wciskam wstecz, znów jestem na faceplusie ale po sekundzie przenosi mnie na wp.pl

Czy też tak macie?

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam,

Daqr, jeżeli ktoś z Was namierzyłby adres aplikacji bądź strony/stron, które mogą generować "redirect" proszę Was o informację mailową. Nie mogę wykluczyć że ktoś testuje na wyrost "jak by tu zepsuć" ;-), a chciałbym to jak najszybciej poprawić, aby problem nie pojawiał się w przyszłości.

Pavel, dziękuję za Twoje sugestie. Na pewno warte przemyślenia. Jeżeli chodzi o dodawanie dodatkowych stron, powinno Ci to bez problemu przyjść zakładkę "dodaj strony", gdzie możesz pod sobą dać wiele adresów. Nie wiem czy jeszcze na tym etapie należy dążyć do aż takiej automatyzacji o jakiej piszesz.

Websign - sprawa jak się domyślam dotyczy tylko Analytics; mogą się pojawić jakieś pojedyncze referery, jak z każdej strony, macie linki wstawione w Panelu Użytkownika i w naszym panelu admina, dlatego kliknięcie przeniesie referera. W Webmaster Tools jest ok. Jeżeli możesz, sprawdź dodatkowe własności wejścia (czy to jest parę wejść, czy np. setki wejść, czy to są różni Użytkownicy - maks. 5, czy 500, itd), bo jeżeli to ma charakter incydentalny, to wszystko jest ok.

Pozdrawiam Was serdecznie! J.

Wejść było 13, wszystkie czas spędzony na witrynie 0 sekund, 100% współczynnik odrzuceń, wejścia od różnych dostawców (11 różnych dostawców na 13 wejść), ja nie klikałem w moim panelu w linki do mojej strony.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Potwierdzam bug że można dodawać kilka razy tą samą stronę. Dodałem do testów jeszcze 5 razy tą samą stronę na fb i przydzieliłem każdej z osobna punkty. Wynik: Razem ubyło mi 120 punktów i przybyło max 12 lubisiów czyli ok...ale za to liczba klików co ludzie wyklikali na moje linki wynosi łącznie (przynajmniej tak pisze): PONAD 200! może stąd biorą się jakieś nieścisłości?

nie sledzilem tych 38 stron postów tutaj, ale system zacząłem używać od paru dni, codziennie klikałem. Na moją stronęmiałem już 7 plusów, ale dzisiaj spadło do 3 czyli ktoś to odklikuje też przez system?

I mam punkty w systemie ale jak to ustawić aby klikali więcej na moją stronę, tam ustawiłem 10 <24h ale zmieniło się na 0.

Nie ma innej możliwości aby na tym facebooku tego emaila @facebook.com nie zakładać? Bo założenie na prawdę długo pewnie potrwa.

Wciąż są problemy ze zliczaniem aktywności konta.

Aktywny jestem codziennie jednak w statystykach konta w dniach 03.10.2011 i 04.10.2011 nie było żadnej aktywności :brawa:

Jesteś pewny? Bo tak oto prezentuje się ta tabelka teraz: przeklasa-historia.png Sprawdziliśmy logi i oto odpowiedź: nie ma problemów, wszystko jest ok.

Ps. ah...teraz widzę, że limity są o 1 klik więcej niż powinno być, a nie zgłaszacie tego :P

Darq - prawdopodobnie przez parę sekund był wysoki load serwera; widzę że teraz wszystko jest ok. :-)

Alojz - już to wykluczyliśmy; w wypadku zdublowanych stron, jedna naklikuje, druga siłą rzeczy odklikuje (analogicznie w wypadku korzystania z kilku systemów naraz).

Pozdrawiam serdecznie, J.

Ja właśnie w analytics widzę jeden poważny problem - z dniem dzisiejszym widzę wejścia z referrala faceplus.pl (kilkanaście wejść) co w prostej drodze może doprowadzić do zerowania plusów. Do dzisiaj żadnych wejść z faceplusa nie było - co takiego się stało że nagle Google zobaczyło wejścia z systemu?

Można to obejść z pomocą PHP:

<?php
$nazwapliku = $_SERVER['REQUEST_URI'];
$gugiel = 'TUTAJ WRZUCAMY KOD GOOGLE ANALYTICS';
if(isset($_SERVER['HTTP_REFERER']))
{
$skadprzylazl = $_SERVER['HTTP_REFERER'];
}
else
{
$skadprzylazl = 0;
}
if(strstr($skadprzylazl, "faceplus")!==False) { // tutaj sprawdzamy, czy adres strony, z której przyszedł użytkownik, zawiera frazę "faceplus" - jeśli tak, to nie zostanie zamieszczony kod GA i Google się nie dowie że używamy FacePlusa, jupi! :P
} else {
echo $gugiel; // a jeśli user wszedł z innej niż Faceplus.pl strony lub bezpośrednio, kod GA zostanie umieszczony
}
?>

Hej,

Już w 100% namierzyłem kwestię błędu o którym pisał Darq i Websign.

Jesteśmy w trakcie rozbudowywania i testowania form klikania (badamy czasy, odstępy, długość zalogowania i inne czynniki, oraz ich wpływ na niepokazywanie plusów) w "chmurce". Referery i redirecty były związane z testami, które prowadziliśmy. Problem polegał na wprowadzeniu na okres 1-2 dni do testów równoległego otwarcia strony (niewidoczna iframe) i - po chwili - daniu plusa. W efekcie, mogło się tak zdarzyć, że gdzieś wskoczył referer faceplusa (wiemy jak to obejść) i wyskakiwały redirecty (wiemy jak to obejść). W zamkniętym gronie kont testowych prowadzimy teraz testy, w jaki sposób wpłynie to na ucinanie liczby plusów w "chmurce". Całość "na zewnętrz", czyli dla Użytkowników, została przywrócona do stanu sprzed 2 dni, czyli żadne referery, ani redirecty, nie powinny Wam się wyświetlać (zostały wyłączone).

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności