Skocz do zawartości

FacePlus.PL - system wymiany +1 i Fanów

jez

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo fajny pomysł na system :)

Tylko mam pewien problem a konkretniej, gdy ustawie dla danej strony XXX punktów aby zyskiwała plusy to po jakimś czasie wartość się zeruje i niewykorzystanie punkty wracają do głównej puli (pokazanej w topie).

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Cześć Michał,

Fajnie Cię widzieć na pokładzie. :)

To o czym piszesz jest już absolutnie ostatnią niepoprawioną rzeczą, o których do mnie pisaliście.

Miło mi przesłać Ci 50 pkt. za zgłoszenie problemu, zgodnie z promocją wrześniową. :-)

Pozdrawiam, J.

damcar - nie za bardzo zrozumiałem Twoje pytanie. Jeżeli chcesz dodać fanpage firmowe lub urle firmowe, po prostu wskazujesz url, kategorię tematyczną i ilość pkt. jakie chcesz przydzielić. Nie ma potrzeby wskazywania informacji kontaktowych, nie wymagamy tego w żadnym wypadku. Mamy ze sobą kontakt e-mailowy i to jest wystarczające.

Przy okazji - przypominam o programie partnerskim. Za każde kliknięcie poleconego, dostaje się 1 pkt. (czyli ok. 50 pkt dziennie) siedząc i nic nie robiąc. :-)

Pozdrawiam, J.

jez jestem bardzo wdzięczna za pomoc

Ludzka kreatywność jest największym zasobem. R. Florida

Moderowany_katalog_stron_50.pngZapraszam do moderowanego katalogu stron i ogłoszeń: https://http4u.pl Podstawowy wpis za free.

chcąc dostawać lajki i wchodząc w zakładkę Zbieraj punkty FacePlus™Lubię Twój serwis pyta się o :

Brak zintegrowanego adresu @facebook.com Ustaw adres @facebook.com

a jak tłumaczyłem nie widzę możliwości go wpisania w stronę firmową fejsa....

Już rozumiem.

Facebook rozróżnia 2 typy Userów:

1) Użytkownik osobisty (czyli osoba - imię i nazwisko; przy czym uwaga - część osób wpisuje jako imię i nazwisko "Nazwa Firmy"), taki user może pisać posty, wiadomości, tworzyć grupy, etc.

2) Strona fanowska (czyli np. firma); strona może realnie aktywnie działać (komentować) tylko w obrębie swojej FanPage

To tak słowem wstępu, w bardzo dużym uproszczeniu.

Faceplus wymaga integracji: 1 konto FacePlus = 1 konta (osobiste) Facebook = 1 konto Gmail

(jeżeli oczywiście chce się mieć możliwość zdobywania pkt. Facebook i pkt. Google)

Jeżeli nie posiadasz konta mailowego twojlogin@facebook.com, możesz je stworzyć tak:

https://www.faceplus.pl/?a=faq

Nie mam konta email@facebook.com, jak je założyć?

Konto mailowe @facebook.com otrzymasz za darmo do swojego profilu Facebook. W tym celu wykonaj następujące kroki:

- Wejdź na www.facebook.com i zaloguj się na swój profil

- Przejdź do "Edytuj mój profil" (lewy górny róg, obok zdjęcia)

- Przejdź do "Informacje kontaktowe" (lewa kolumna)

- Przejdź do "Dodaj / usuń adresy e-mail" (obok "Adres e-mail")

- Kliknij: Aktywuj adres e-mail na Facebooku

- Wybierz swój login@facebook.com i kliknij "dalej"

- Możesz pominąć powiadomienie sms

- Uwaga: Po założeniu maila @facebook.com, musisz go aktywować w systemie FacePlus™ - w tym celu wpisz go w zakładce moje ustawienia i odbierz wiadomość z potwierdzeniem w Facebooku.

Innymi słowy - nie chodzi tu o wpisywanie maila w fanpage (bo takiej opcji w ogóle nie ma) ale: takiego maila musisz założyć w FACEBOOKU DLA osobistego konta, następnie przypisać maila do FACEPLUSA i potwierdzić poprawność odbierając wiadomość w FACEBOOKU. Po wykonaniu tych kroków można powrócić do FACEPLUSA bez przeszkód klikać i zdobywać punkty "Lubię to".

Mam nadzieję że wytłumaczyłem jasno i przejrzyście. :-)

Pozdrawiam, J.

To jest chyba jeszcze jeden bug dotyczący usuwania dodanych stron w zakładce "Moje strony Google™ +1". Dodałem stronę z zle przypisaną kategorią i chciałem ją usunąć jednak po zaznaczeniu strony i kliknięciu "Usuń zaznaczone: " nic się nie dzieje (samo przeładowanie strony).

Swoją drogą czemu w każdym SWL fora są wrzucane do jednego worka ze "spamem" i katalogami :)?

A i jeszcze takie lamerskie pytanie, ale nie bijcie... w końcu człowiek wrócił niedawno z wypoczynku :P Gdzie mogę sprawdzić czy Google plusy zostały naliczone dla mojej strony :>? Na facebooku mam w panelu pokazane ile osób "lubi" daną stronę, a w Google?

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Mich@ł - dziękuję, (50 pkt dla Ciebie), wiedziałem o tym problemie. Dobrze działa usuwanie pojedyncze (moje strony-zakładka akcje).

Kategorie są przeniesione wprost z SeoDopalacza, żebyśmy w razie czego mogli się posiłkować przydzielonymi do poprawnych kategorii urlami do klikania. :-)

Odnośnie lamerskiego pytania :), możesz dodać +1 do swojej strony, korzystając z kodu:

https://www.google.com/webmasters/+1/button/

Mocno to rekomenduję, ponieważ jest to mało prawdopodobne by strona miała dużo plusów, jeżeli nie ma na niej ikonki Google.

Na stronie dla webmasterów, możesz sobie doraźnie sprawdzić adres (pamiętaj, jest różnica pomiędzy stroną z www i bez www).

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności