Skocz do zawartości

FacePlus.PL - system wymiany +1 i Fanów

jez

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję bardzo za to wyróżnienie! Jestem zachwycony! Nie spodziewałem się!

Chciałbym przy okazji pozdrowić całą moją rodzinę, przyjaciół, psa Azora i rybki :)

Czy nie powinno być widoczne, jakim stronom klikam +1? W tej chwili wyświetla mi się białe pole (to z czerwonymi strzałkami po bokach) a na środku pola button G+. Bez informacji dla kogo.

(przeglądarka Chrome najnowszy, AdBlock wyłączony)

Ty też terefere!

Szkolenia językowe dla firm

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam wszystkich,

Dziękuję bardzo za to wyróżnienie! Jestem zachwycony! Nie spodziewałem się!

Chciałbym przy okazji pozdrowić całą moją rodzinę, przyjaciół, psa Azora i rybki :rolleyes:

Już pozdrowiłem, żeby miło Cię przywitać, informacja znalazła się na stronie głównej systemu. :-)

Czy nie powinno być widoczne, jakim stronom klikam +1? W tej chwili wyświetla mi się białe pole (to z czerwonymi strzałkami po bokach) a na środku pola button G+. Bez informacji dla kogo.

Zastanowimy się nad tym jak system będzie wychodził na zachód i, w szczególności, będzie miał ponad 90% Użytkowników SPOZA PiO. ;-)

Biorąc pod uwagę historię, podawanie w naszym gronie cudzych adresów kończy się bardzo źle.

W chwili obecnej jest to stanowisko definitywne, którego nie będziemy zmieniać.

Nie dochodzi do mnie wiadomość z linkiem aktywacyjnym na facebooka
FAQ: https://www.faceplus.pl/?a=faq
Nie doszedł do mnie e-mail aktywacyjny (konto główne, konto gmail.com, konto facebook.com).

Odczekaj 20-30 minut. Jeżeli do tego czasu nie doszedł do Ciebie e-mail i podejrzewasz że mógł zostać odrzucony przez filtr antyspamowy, adres aktywujemy Ci ręcznie. W tym celu przejdź do zakładki kontakt i napisz którą prośbę o aktywację e-maila. Nie zapomnij podać pełnej nazwy e-maila do aktywacji. :-)

Wiadomość z linkiem do aktywacji konta login@facebook.com nie dotarła, dlaczego?

Niestety system emailowy @facebook.com zawiera dużo błędów i zdarza się, że wiadomości nie dochodzą. Facebook nie udostępnia preferencji e-mailowych, a całość weryfikacji odbywa się automatycznie. Nie jesteśmy w stanie nic z tym zrobić, dlatego jeżeli wiadomość z linkiem aktywacyjnym nie dotrze na Twoje konto, daj nam znać za pomocą formularza kontaktowego, podaj login oraz nazwy konta @facebook.com, a aktywujemy Twoje konto ręcznie. Istnieje także prawdopodobieństwo, że masz nas na liście zablokowanych na facebooku, dlatego wiadomość nie dotarła. W tym celu odblokuj możliwość otrzymywania e-maili.

Pozdrawiam, J.

Anpremio moze sie zdarzyc, ze ktos kliknie i potem odkliknie od razu. Jest tez mozliwosc, ze ktos juz Ci klikal w innym systemie (a widze, ze tez masz konto na tweers) i wyswietlil mu sie button do odklikniecia (niebieski). Aczkolwiek duza rozbieznosc 13 z 31..

Pokażę Wam fragment screena z panelu admina:

klikniecia.jpg

Jak patrzę (globalnie) na statystyki, to jest nieźle, zwłaszcza jak na start.

Faktycznie, jest część Użytkowników, którym kliknięcia nie wchodzą w 100% (kilku osobom w dużo mniejszej ilości). W szczególności "boli" jak są 4 kliknięcia a weszły 2 (bo feralne 2 osoby odkliknęły), ale już inaczej to wygląda jak są 24 a weszły 22 (minie tydzień i będzie kliknięć 100, a wejdzie 95). W początkowej fazie (mamy dopiero testy!) takie rzeczy będą się zdarzały. Z drugiej strony, w początkowej fazie, dużo łatwiej jest Wam zdobyć punkty ("inwestycja" to 5 minut klikania) niż będzie później. A my mamy czas na opracowanie odpowiednich algorytmów.

Obowiązuje absolutny zakaz dodawania strony promowanej przez FacePlus do innych systemów. Staram się to na każdym kroku mocno akcentować. Nie jest to żaden "strach przed konkurencją", ale fakt że inne są napisane dość tragicznie (szczegółowo każdy analizowaliśmy) i "na pałę", bez żadnej szerszej analizy zasad działania.

Konsekwencją dodania do dwóch systemów jest to, że:

1) nasz Wam będzie plusować, a inny będzie deplusować - stąd będziecie mieć mniej plusów

2) Waszą stronę mógł ktoś kliknąć w innym systemie - stąd jego odkliknięcie+kliknięcie zabierze Wam punkty, a realnie nie doda żadnego plusa.

Jak analizuję poszczególne przypadki, szacunkowo 90% mniejszej ilości punktów wynika z dodania do kilku systemów, 5% z oszustwa (odkliknięcie), 5% z naszych błędów w algorytach (które już są poprawione - po to są testy).

W niedługim czasie wdrożymy społecznościowy system banowania (nieco wzorowany na filtrach antyspamowych Facebooka) i moderacji. Zgodnie z wcześniejszą sugestią, szczegóły techniczne pozostawiam w tajemnicy, ale mogę Wam tylko powiedzieć że gdy oddamy to w Wasze ręce, będzie to bardzo skuteczne.

Jak chcecie, róbcie fake'owe konta (w najbliższym czasie spodziewam się graczy z setką kont), w chwili obecnej (algorytm Google, Facebook) sztuczne konta mają skuteczność taką samą jak konta prawdziwe, używane, i - na razie - nie ma jeszcze niższego ratio dla sztucznych kont. Zaznaczam: w chwili obecnej nikomu to nie szkodzi, a można dużo doplusować innym i zdobyć dużo punktów. Jak będą jakiekolwiek przesłanki do tego, że coś się dzieje "na górze" (z czym jesteśmy bardzo, bardzo na bieżąco), natychmiast dam Wam znać.

Oszukiwać się nie opłaca - nie tylko w życiu :-) ale też w FacePlusie. Tym, którym szkoda poświęcić kilku minut dziennie na testy fajnego narzędzia - gdy punkty jest jeszcze zdobyć łatwo - a jednocześnie tak bardzo żałują tych paru wpisów na FB/+1 (które przecież nic nie kosztują, nic nie przeszkadzają) i muszą z natury oszukać pozostałych uczciwych Użytkowników, po prostu bardzo serdecznie dziękujemy, ale ten system nie jest dla nich. Proszę aby żadna z tych osób się nie zdziwiła, że jeżeli oszukała innych Użytkowników, to pewnego pięknego dnia po prostu otrzyma - zgodnie z regulaminem który zaakceptowali wszyscy Userzy - automatycznego maila z informacją, że wszystkie plusy zostały zdjęte, bo mamy działający algorytm deplusujący (czego skutkiem może być spadek strony w SERP, analogicznie jak przy zdjęciu linków - na co jeszcze nie mam potwierdzenia w testach), a konto i promowane adresy dożywotnio zbanowane, od czego - co mówię z pełną stanowczością - nie będzie żadnego odwołania.

Piszę o tym wszystkim nie po to żeby Was zniechęcić, ale żeby przestrzec wszystkich tych, którzy zarejestrowali się mając złe intencje. I żebyście wiedzieli, że nasza działką jest pilnowanie wysokiej skuteczności, tak, żebyście korzystając z systemu byli zadowoleni z efektów. System istnieje zaledwie 2 dni i ma zaledwie 100-kilkudziesięciu Użytkowników, a pierwsze efekty już widać - choćby w screenie powyżej. :-)

Pozdrawiam, J.

P.S. Ponieważ jesteśmy trochę zmęczeni tym całym stresem :-), robimy sobie przerwę do jutra (ok. południa). Jutro na pewno zajrzę w trakcie dnia i odpiszę szczegółowo na Wasze dalsze pytania. Wszystkie tickety do supportu są obsłużone. :-)

Jak chcecie, róbcie fake'owe konta (w najbliższym czasie spodziewam się graczy z setką kont), w chwili obecnej (algorytm Google, Facebook) sztuczne konta mają skuteczność taką samą jak konta prawdziwe, używane, i - na razie - nie ma jeszcze niższego ratio dla sztucznych kont. Zaznaczam: w chwili obecnej nikomu to nie szkodzi, a można dużo doplusować innym i zdobyć dużo punktów. Jak będą jakiekolwiek przesłanki do tego, że coś się dzieje "na górze" (z czym jesteśmy bardzo, bardzo na bieżąco), natychmiast dam Wam znać.

Możesz z grubsza przedstawić jakie korzyści wynikają z posiadania fake'owych fanów ?

pozycjonuj.png

Możesz z grubsza przedstawić jakie korzyści wynikają z posiadania fake'owych fanów ?

Objaśnię Ci to na przykładach:

Przykład 1:

ron-paul.jpg

Jak myślisz, dlaczego kolejność w wyszukiwarce jest taka? Odpowiedzi znajdziesz w poradniku facebookowym, dostępnym dla aktywnych Użytkowników systemu FacePlus. :-)

Przykład 2:

ogrod.jpg

Jak myślisz, którą stronę polubi statystyczny Kowalski którego hobby to ogród? Pomyśl, jaki zgryz mają firmy tworzące swoje FanPage, próbujące gromadzić społeczność tematyczną Klientów potencjalnie zainteresowanych ich produktami? Czy chętnie dołączysz do strony mającej trzech fanów? Jak ma się przebić firma ogrodnicza z trzema fanami w obliczu takiej konkurencji?

Przykład 3:

Testy które przeprowadzałem przy użyciu FacePlusa w oparciu o pewną podstawową wiedzę dotyczącą konstrukcji klasycznych linkowych algorytmów Google wypadły pomyślnie. Efekt który uzyskałem w ciągu 3 dni i ok. 10.000-11.000 punktów:

932.jpg

Ze względu na charakter naszej branży nie podam adresu publicznie, ale niedowiarki mogą mnie o to spytać prywatnie :-). Jak tylko starczy mi czasu na wprowadzenie wszystkich Waszych sugestii, przygotuję poradnik Plusone (dostępny dla aktywnych Użytkowników systemu FacePlus), w którym szczegółowo opiszę, jak to osiągnąłem.

Innymi słowy: testy przeszły oczekiwania. Działa. :-)

Pozdrawiam, J.

Czy z Regulaminu FB wynikają jakieś ostrzeżenia/zagrożenia wobec osób które takich aplikacji używają? Jakie mogą być konsekwencje?

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

Ludi - nie są znane konsekwencje, ponieważ realnie jest to projekt pionierski. Pomniejsze systemy o podobnym działaniu w Polsce padły (przez złe założenia makroekonomiczne, matematyczne, brak Użytkowników, fatalne wykonanie, etc.), na zachodzie część z nich wytrzymała konkurencję i ma się świetnie.

Google "zakazuje" jakichkolwiek działań pozycjonerskich, poza tworzeniem dobrych stron, które same się wypozycjonują ("za 200 lat"). Oczywiście to bezczelne, bo wyszukiwarka dyktuje nam, jakie treści "musimy" umieszczać na naszych własnych stronach. Taka polityka podyktowana jest rywalizacją o Kklienta, który albo może promować stronę poprzez znajomość algorytmów (seo), albo nie dość że tworzyć dobrą treść na której wyszukiwarka zarabia, to jeszcze przyczołgać się do wyszukiwarki i kupić od niej reklamy płatne. Jak widzisz, jakieś 27 tysięcy osób w Polsce - użytkowników tego forum - żyje z wyboru pierwszej drogi, czyli seo, szeroko rozumianego jako wykorzystywanie znajomości algorytmów, po to, aby strona była częściej odwiedzana. Kiedyś na ten temat napisałem krótki artykuł.

System - jako taki - udostępnia panel, mechanizm losujący, weryfikujący. Nie odpowiadamy za żadne skutki (pozytywne/negatywne) związane z działaniem systemu, podobnie jak np. producent coli nie bierze odpowiedzialności za śmierć powstałą wskutek konsumpcji (w przypadku np. zjedzenia butelki, lub doprawienia dla smaku kwasem solnym). Nie istnieje fundusz na giełdzie, który zagwarantuje wzrost rokroczny 100%, a mimo to ludzie bazują na własnych doświadczeniach, danych historycznych i możliwych zyskach. Nikt oficjalnie nie powiedział, że jeżeli zoptymalizujesz meta-tagi, dolinkujesz i doplusujesz stronę to będziesz na pewno na pierwszym miejscu. A mimo to, ludzie to robią, by na nim być i znaczna część z nich osiąga swoje cele.

Natomiast Użytkownik, który oszukuje innych Użytkowników, ryzykuje odebraniem przez system wszystkich korzyści, jakie zyskał z oszustwa. Mówię o tym głośno i wyraźnie, aby każdy wiedział, co go czeka jeżeli będzie nieuczciwy.

Gromadzimy ludzi którzy chcą się wzajemnie wesprzeć klikaniem i mają wobec siebie dobre intencje i dajemy im dobrze skonstruowane, skuteczne narzędzie.

Pozdrawiam, J.

Przykład 1: [ron paul]

Jak myślisz, dlaczego kolejność w wyszukiwarce jest taka? Odpowiedzi znajdziesz w poradniku facebookowym, dostępnym dla aktywnych Użytkowników systemu FacePlus. :-)

Podejrzewam że ma to związek z tym że jest to oficjalne konto polityka (zapewne przeszło jakąs weryfikacje).
Przykład 2: [ogród]

Jak myślisz, którą stronę polubi statystyczny Kowalski którego hobby to ogród? Pomyśl, jaki zgryz mają firmy tworzące swoje FanPage, próbujące gromadzić społeczność tematyczną Klientów potencjalnie zainteresowanych ich produktami? Czy chętnie dołączysz do strony mającej trzech fanów? Jak ma się przebić firma ogrodnicza z trzema fanami w obliczu takiej konkurencji?

Ja na jedym swoim koncie mam inne wyniki(dla stron) :aniolek: Podejrzewam że może to mieć także związek z tym że moi znajomi mogli polubić jakieś strony z topu. Z doświadczenia wiem że raczej mało kto wpisuje cokolwiek w wyszukiwarke facebookową aby polubić jakąś stronę :jezyk1: Raczej glownym zrodlem polubień są wpisy naszych znajomych na news feedzie albo pluginy lubie to zainstalowane na stronach www.
Przykład 3:

Testy które przeprowadzałem przy użyciu FacePlusa w oparciu o pewną podstawową wiedzę dotyczącą konstrukcji klasycznych linkowych algorytmów Google wypadły pomyślnie. Efekt który uzyskałem w ciągu 3 dni i ok. 10.000-11.000 punktów:

Ze względu na charakter naszej branży nie podam adresu publicznie, ale niedowiarki mogą mnie o to spytać prywatnie :-). Jak tylko starczy mi czasu na wprowadzenie wszystkich Waszych sugestii, przygotuję poradnik Plusone (dostępny dla aktywnych Użytkowników systemu FacePlus), w którym szczegółowo opiszę, jak to osiągnąłem.

Innymi słowy: testy przeszły oczekiwania. Działa. :-)

To znaczy jakie efekty? Bo zapomniałeś napiasać... Chyba że tym efektem miało być 1000 plusów w google.
pozycjonuj.png

mb - niemal każda czynność na Facebooku, odbywa się w sposób automatyczny, społecznościowy. Nie wyobrażam sobie, jak 2000-osobowy zespół (z którego znaczna część nie siedzi w kółko nad weryfikacją stron Basi i Kasi), miałby w podejściu web 1.0 administrować 750 milionami Użytkowników.

Wyszukiwarka FB ma charakter spersonalizowany, w tym kierunku idzie też Google. Wyniki są korygowane o aktywność Użytkownika (czynników jest kilkanaście, w poradniku na FacePlusie część jest opisana, a część będzie opisana w aktualizacji). Największy wpływ ma aktywność Twoja i osób z najbliższych (wg. terminologii społeczności Google) kręgów.

Oczywiście, efektem jest blisko 1000 plusów Google, które mają określoną rynkową wartość. Analogicznie, jak 1000 backlinków, czy optymalizacja, mają określoną rynkową wartość. To, jak i inne czynniki, stanowią różnie punktowaną składową efektu: pozycja-ruch-jakość-sprzedaż.

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności