Skocz do zawartości

FacePlus.PL - system wymiany +1 i Fanów

jez

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
działa, funkcja dropdownmenu(); w js.js jest odpalana, nie ma co dyskutować. Nie wnikam i żebyśmy mieli jasność: uważam, że odwaliliście kawał dobrej roboty. Natomiast interfejs może ułatwić/utrudnić, ale nie jest to raczej temat na obecny etap rozwoju systemu.

Ok, to super. Ale czy działa menu poprawnie? Bo nie wiem, czy dopisywać do "to do list" jeszcze jedną poprawkę js/css dla menu.

Dzięki za pochwałę :D Jeszcze nie wprowadziliśmy nawet 1/3 tego co jest w planach. Zbieramy każdą Waszą sugestię i trochę się ich już uzbierało. Ale nie daję gwarancji, że 100% z nich zostanie wdrożone.

Co do interfejsu, tak, zgodzę się. Obecnie chcieliśmy tylko zmodyfikować menu aby przygotować je pod nowe elementy, daleko do tego czego chcemy uzyskać. Stare menu stałoby się zbyt długie, dłuższe od contentu po lewej stronie. Stąd zmiana. Interfejsowi daleko od ukończenia, możliwe, iż przestylujemy (słowotwórstwo) cały portal, gdyż obecny wygląd UI jest niezbyt atrakcyjny.

na moje oko wyglądało to na jakiś warunek, który zwracał false - nie grzebałem w kodzie, więc mogę tylko zgadywać, ale czy pierwsze linijki js.js odpalające dropdownmenu() nie są właśnie w jakimś bloku if?

W każdym razie teraz działa jak ta lala na wszystkich przeglądarkach jakie mam win+linux

@Hammer czyściłeś cache przeglądarki?

faceplus_banner_234x60_green.png

ok pod FF juz jest ok

Pod Chrome rano mi dzialalo ok, dopiero po 16 jak sie zalogowalem a tu takie cos.

Co moze byc powodem?

Zrzut:

https://images37.fotosik.pl/1120/66da0f5a9e63a809.jpg

jak najezdzam myszka na pola z menu to sie podswietlaja

Przeczyść cache przeglądarki, bo masz pewnie stare pliki css i js w pamięci. Przy obecnym kodzie jaki stosujemy, jeżeli tak rozsypuje Ci się menu, to nie chce wiedzieć jakby wyglądało to forum. Prawdopodobnie na ukos i odwrócone o 180*.

na moje oko wyglądało to na jakiś warunek, który zwracał false - nie grzebałem w kodzie, więc mogę tylko zgadywać, ale czy pierwsze linijki js.js odpalające dropdownmenu() nie są właśnie w jakimś bloku if?

W każdym razie teraz działa jak ta lala na wszystkich przeglądarkach jakie mam win+linux

Uff, no to super. Obecnie dropdownmenu() nie jest w żadnym if. Wcześniej menu posiadało warunek, prawdopodobnie przez to nie działało na niektórych przeglądarkach (problemy z DOM?). Sam warunek, z jakiego zrezygnowaliśmy, był w 100% zgodny i wzięty z dokumentacji jQuery. Cóż, ważne, że teraz jest dobrze :D

Witam wszystkich serdecznie!

Mam nadzieję że zmiany które wprowadziliśmy w ostatnich dniach Wam się podobają, pokrótce to:

- FacePlus MINI - nowy sposób klikania, pokrótce jest to funkcjonalność pozwalająca na klikanie "w tle", podczas, gdy oglądacie inne strony i surfujecie po sieci. Zdecydowaliśmy się na taką formę, ponieważ wielu z Was w pracy w bankach i urzędach :-) nie może zainstalować dodatków do przeglądarek. FacePlus MINI to okienko, które otwieracie w tle, ze znacznie zwiększonymi ograniczeniami czasowymi (ok. 120-180 sekund pomiędzy kliknięciami), ale za to dającymi Wam możliwość zdobycia dwukrotnie większej liczby kliknięć dziennie, niż to miało miejsce obecnie. Jeżeli zaznaczycie to w opcjach, FacePlus MINI przypomni Wam o sobie wybranym przez Was dźwiękiem, lub wyskoczy na wierzch, w ten sposób zaznaczy gotowość do kliknięcia. Każdy z Was może klikać klasycznie, lub przez FacePlus MINI, pozostawiamy wolną rękę. MINI to więcej kliknięć, ale w dłuższym czasie (kilku godzin), klasyczne klikanie to kilkuminutowa seria wielu kliknięć.

- Nowy układ menu - ponieważ menu po prawej się już rozrastało, wprowadziliśmy poziome menu rozwijane. Mam nadzieję że szybko się do niego przyzwyczaicie i będzie dla Was bardzo wygodne, przejrzyste, uporządkowane.

- Usprawnienie algorytmu przeciwko namierzaniu, tutaj nie chcę przybliżać szczegółów technicznych. To, w połączeniu z FacePlus MINI powinno dać bardzo przyjemne efekty.

Jeżeli którychś z wcześniej wymienionych problemów występuje, proszę wyczyścić cache przeglądarki, już samo Ctrl-F5 powinno załadować Wam nowe rozwijane menu i rozwiązać ewentualne problemy z FacePlus MINI. Dzięki

Widzę że faceplus-dev już mnie wyręczył w większości odpowiedzi, pozwolę sobie uzupełnić:

escntrl - witaj na pokładzie i czuj się jak u siebie w domu, Użytkownik jest dla nas najważniejszy. Jak dla mnie, Vous pouvez écrire en français. :-)

deczko - cieszę się że już działa. :-)

Hammer - tak jak mówił faceplus-dev, bardzo trudno nam tak, mówiąc wprost, skomplikowany i przeładowany ajaxem kod zoptymalizować pod każdą przeglądarkę w każdej wersji, w tym pod Linuxa. Niemniej dzięki że Ty i pozostali zgłaszacie błędy, jak tylko jesteśmy w stanie je poprawić, to się zawsze szybko za to bierzemy.

Przyznam, że nie liczyłem na to, że w tak krótkim czasie będziemy się zbliżać do 2.500 Użytkowników i miliona kliknięć. Dziękuję Wam wszystkim, to dzięki Wam system prosperuje tak świetnie!

Pozdrawiam, J.

Dzieki za powitanie!

Swoja droga u mnie tez plusy zuzywaja sie do minusowej wartosci, ale lajki nie.

W obencym systemie ff, jesli ma sie kilka adresow gmail, mozna zalogowac sie do innego niz deklarowany przy rejestracji na ff i plusy ida na konto niezarejestrowanego (ale uzywanego). Nie wiem, czy to zamierzone. Mnie to akurat na reke, bo zarejestrowalam sie nie tym, ktorego uzywam do plusow. Dalo by sie wprowadzic mozliwosc zmiany adresu gmail, na ktory chcemy plusowac? (jest to mozliwe ale tylko metoda, jaka opisalam, czyli troche nieoficjalna wzgledem systemu).

Jeszcze jedno mi sie nasunelo - nie przeczytalam kazdej strony watku, wiec przepraszam jesli sie powtarzam: pisaliscie, ze wszystko jest elegancko anonimowe na fb, bo nikt nie widzi fanow oprocz administratorow konkretnych stron - ale wiele osob uzywa przeciez wtyczek z fb, dzieki ktorym aleatorycznie wyswietlaja swoich fanow na stronach pozafacebookowych. Dlatego wydaje mi sie, ze warto zadbac o wiarygodnosc profili or we'll get busted.

Hammer - tak jak mówił faceplus-dev, bardzo trudno nam tak, mówiąc wprost, skomplikowany i przeładowany ajaxem kod zoptymalizować pod każdą przeglądarkę w każdej wersji, w tym pod Linuxa. Niemniej dzięki że Ty i pozostali zgłaszacie błędy, jak tylko jesteśmy w stanie je poprawić, to się zawsze szybko za to bierzemy.

Przyznam, że nie liczyłem na to, że w tak krótkim czasie będziemy się zbliżać do 2.500 Użytkowników i miliona kliknięć. Dziękuję Wam wszystkim, to dzięki Wam system prosperuje tak świetnie!

Pozdrawiam, J.

No ja życze Wam jak najlepiej..

u mnie już wszystko śmiga i gra pięknie i ciekaw jestem kolejnych Waszych tutaj udogodnień i pomysłów :)

FacePlus Mini mógłbym sam wyskakiwać na wierzch zamiast tego okienka z tekstem możesz kliknąć. Za dużo roboty jedno muszę zamknąć drugie przywołać kliknąć i zminimalizować :)

Remember to brush your teeth !
tworzenie stron w rozsądnej cenie oraz biuro rachunkowe poznań.

Nie masz jak dojechać? Wynajmij limuzynę w Poznaniu.

FacePlus Mini mógłbym sam wyskakiwać na wierzch zamiast tego okienka z tekstem możesz kliknąć. Za dużo roboty jedno muszę zamknąć drugie przywołać kliknąć i zminimalizować :)

To jest chyba niewykonalne, ale można by zrobić żeby poprzednie okno się zamykało a nowe wyskakiwało na wierzch z tą zawartością.

Dzieki za powitanie!

Swoja droga u mnie tez plusy zuzywaja sie do minusowej wartosci, ale lajki nie.

W obencym systemie ff, jesli ma sie kilka adresow gmail, mozna zalogowac sie do innego niz deklarowany przy rejestracji na ff i plusy ida na konto niezarejestrowanego (ale uzywanego). Nie wiem, czy to zamierzone. Mnie to akurat na reke, bo zarejestrowalam sie nie tym, ktorego uzywam do plusow. Dalo by sie wprowadzic mozliwosc zmiany adresu gmail, na ktory chcemy plusowac? (jest to mozliwe ale tylko metoda, jaka opisalam, czyli troche nieoficjalna wzgledem systemu).

Napisz na support (podstrona kontakt na faceplusie) to zmienimy adres @gmail.

Ok, skoro i Tobie pojawił się ten sam błąd co u Krzysztof Baraniak, to sprawdzimy jeszcze dziś i spróbujemy poprawić kod Mini Plus. Rozumiem, że na Lubię nie występuje ujemny licznik kliknięć.

Niestety jest to zupełnie niemożliwe przy dzisiejszych przeglądarkach, może w 2005 jeszcze się tak dało zrobić. Nie istnieje coś takiego jak przywrócenie zminimalizowanego okienka. Dlatego obeszliśmy to w inny sposób.

No i znowu punkty zeszły mi na minus, mimo iż dodałem punktów tak, żeby wyzerować punkty. Proszę o sprawdzenie tego, bo ucięło mi 40 punktów.

Rozumiem, przyjrzymy się maksymalnie dokładnie Twojemu kontu jeszcze dzisiaj. Dam znać na PM kiedy skończymy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności