Skocz do zawartości

FacePlus.PL - system wymiany +1 i Fanów

jez

Rekomendowane odpowiedzi

Zauwazylem, ze coraz czesciej jesli mam juz zalajkowaną stronę i klikm pomin to zlicza mi to do limitu 100. Wczesniej czegos takiego nie bylo.

edt: plus podczas zbierania plusów G 3 razy pojawiła mi się strona ktorej juz dalem plus, wiem to gdyz kolor przycisku byl granatowy.

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Algorytm jest właśnie modyfikowany (wskazywaliście powtarzające się kliknięcia; jak pisałem, jest to w większości spowodowane kliknięciem gdzieś indziej, np. w innym SWK lub "na żywo" na stronie).

Potwierdzam że program partnerski działa w 100% poprawnie. Wcześniejszy błąd polegał na niewyświetlaniu poleconych w zakładce, ale zarówno refy, jak i punkty, się zliczały - tak więc nikt z Was niczego nie stracił.

Pozdrawiam, J.

U mnie po aktualizacjach system chodzi super. Uważajcie jak klikacie w plusiki: jak klikniecie dwa razy, albo raz na wcześniej już dodanym (chodzi głównie o btn google) to odejmuje je ze strony. Efekt - powinnam mieć na stronie 45 btn +1, a mam 41.

Mnie też się dwukrotnie zdarzyło, z pospiechu zdjęłam 2 plusiki - z góry przepraszam.

Może dałoby sie coś zrobić, żeby system nie wyświetlał tych, które już zaakceptowano?

Mam do przelania 80 pkt FacePlus (tych do FB).

Niestety na forum e-mail nie dociera (pisałam już w tej sprawie do admina, nie dostałam odpowiedzi), dlatego piszcie na http4u.pl@gmail.com

A dla jez za system duże buziaki. :)

Ludzka kreatywność jest największym zasobem. R. Florida

Moderowany_katalog_stron_50.pngZapraszam do moderowanego katalogu stron i ogłoszeń: https://http4u.pl Podstawowy wpis za free.

Błąd o którym pisze fortunately102 już naprawiony.

Nucleon - cieszę się że się podoba :-), buziaki zawsze mile widziane :-). Nie rozumiem o co chodzi z niedocierającym mailem? Masz na myśli maila aktywującego konto (restrykcyjne filtry antyspamowe)?

Pozdrawiam, J.

Znalazłem błąd.

W zakładce "Moje strony - punkty FacePlus™ Plus" mam dodane 2 strony. Kiedy próbuje przydzielić obu stronom równą ilość punktów np. po 500 to czasami system sam zmniejsza wartość przydzieloną drugiej stronie choć punktów nie brakuje ponieważ ogólna pula punktów jest dużo większa.

Najdziwniejsze jest że czasem działa poprawnie a czasem nie...

Przeklasa - sprawdzimy; na pewno wszystko jest ok, gdy wyzerujesz przyrost, a potem z "pełnej puli" przydzielić pożądaną wartość.

goral88 - jasne, oczywiście. Robisz to przechodząc na "Moje strony Google +1" lub "Moje strony Facebook lubię to", następnie klikasz w tabelce na zakładce: "Moje strony - akcje". Przyrost 10 to 1 plus/like na dobę.

Pozdrawiam, J.

piotr.k - w systemie obowiązuje KONIECZNOŚĆ końcówki e-maila @gmail.com (dla nabijania pkt. +1) i e-maila @facebook.com (dla nabijania pkt. like). Nie planujemy tego zmieniać, a na pewno tak długo, jak Google nie udostępnia API Google Plus, które dałoby nam informację z jakiego konta ktoś klika.

Informacje o statystykach i wstępnych szacunkach:

Miło mi poinformować, że po wstępnej (ręcznej) moderacji Like Facebook - porównanie ilości posiadanych like z ilością kliknięć, na 7153 like, nie weszły na pewno 4, czyli skuteczność Like szacujemy na poziomie 99,94% (możliwie nieco mniej, gdy ktoś miał wcześniej dużo fanów; istnieje przesunięcie w czasie).

Wstępne szacunki (globalne) mówią o skuteczności Google rzędu 85-90%% (+/-). Zwrócę Wam uwagę na jedno - Plusone podaje kilka wartości, w zależności od wskazanego adresu i - jak się domyślam - czegoś na kształt datacenter (po odświeżeniu ilość plusów może wynosić np. 900, 1.3k, 1.7k, 950, itp - najczęściej 3, 4 liczby). Jak się domyślam - ze starych doświadczeń (sprawdzanie BL czy PR po różnych IP datacenter Google) - należy przyjąć pewny margines czasowy, zanim się plusik pojawi, a wartości w datacenter zrównają.

Pozdrawiam, J.

P.S. Wieczorem napiszę Wam o nowościach. :-)

Wszystko fajnie ale co może być przyczyną że plusy nie są naliczane dla danej strony (konkretnie chodzi mi o *********** )? Kod wkleiłem ale za każdym razem jak odświeżę stronę to jest 0.

Ogólnie widzę że na forach nie działa mi naliczanie plusów a na normalnych stronach śmiga ładnie.

Sam system bardzo fajnie działa, jedynie jest w nim jeszcze zbyt mało osób ponieważ lajki idą zbyt wolno ;) Fajnie by było jak by przynajmniej te 50 dziennie dało się zebrać dla 1 strony :(

[cenzura]

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Wszystko fajnie ale co może być przyczyną że plusy nie są naliczane dla danej strony (konkretnie chodzi mi o https://www.forum.eakwarystyka.eu/ )? Kod wkleiłem ale za każdym razem jak odświeżę stronę to jest 0.

Ogólnie widzę że na forach nie działa mi naliczanie plusów a na normalnych stronach śmiga ładnie.

Sam system bardzo fajnie działa, jedynie jest w nim jeszcze zbyt mało osób ponieważ lajki idą zbyt wolno ;) Fajnie by było jak by przynajmniej te 50 dziennie dało się zebrać dla 1 strony :(

nie tylko na forach jak wejdziesz na stronę którą podałem powyżej i ją odświeżam "+" skacze albo jest 5 albo 0 albo 50 - jak napisał jez pewnie to sie zrówna bo różne dc inaczej pokazują

damcar, no właśnie to takie trochę dziwnie ponieważ przy każdym przeładowaniu strony zmieniało by się DC? Jak widzę na moim koncie w plus.google.com nie mam w ogolę naliczonych plusów dla tej strony. Problem moim zdaniem musi być w czymś innym, tylko w czym :(?

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności