Skocz do zawartości

FacePlus.PL - system wymiany +1 i Fanów

jez

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Cieszę się że FacePlus BUZZ się podoba. Pododaję trochę ciekawych zadań, typowo pod sponsorowany WOMM, to zobaczycie potęgę tego narzędzia. To co widzicie teraz, jest zalążkiem tego, co będzie w zadaniach na nowym szablonie i w międzynarodówce.

Odnośnie edycji - podobnie jak w wypadku Giełdy, chcemy uniknąć takiej sytuacji, że Wystawiający wystawił zadanie/ofertę, Wykonujący/Kupujący wykonał/kupił, a potem nagle się zmieniają warunki. Można zmieniać zasady, ale nie w trakcie gry. Wystawienie nowego Zadania na dowolnych zasadach jest ok, ale nie może dotyczyć to Zadań już wykonanych, bo byłoby to nieuczciwe względem Wykonujących.

I - znów - życzę Wam miłego korzystania z FacePlusa! :-)

Pozdrawiam, J.

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ja testowałem i wygląda to ciekawie choć na początku ciężko się było połapać o co chodzi.

Tylko teraz mam tam do rozdania 1500 punktów więc klikajcie !

AHA WIELKI MINUS za brak możliwości edycji wystawionego zadania. Zmiana tytułu , dołożenie punktów itd...

Napisaliśmy w newsie wyraźnie i w pomocy: zadania (tak jak giełda) będą rozbudowywane i ulepszane po wdrożeniu nowego szablonu :D Ale przez najbliższe dni możecie jeszcze napotkać (nawet dziś) jakieś dziwne błędy, piszcie o nich na support, bo jeszcze nie znałem dewelopera, który sam wykrył wszelakie bugi i je załatał.

Podam nawet co będzie w zadaniach:

- atrakcyjniejszy wygląd

- możliwość edycji zadania (tytuł) oraz zwiększenia uczestników i dodanie punktów - obecnie jest alert aby przypomnieć o sprawdzeniu pól

- więcej kategorii zadań i możliwość podpięcia się do "newslettera" zadań na PM, czyli klikasz a tu nagle PMka i "Yo, jest nowe zadanie z tych co lubisz, czeknij" albo coś.

powiem tak, te Zadania to naprawde super sprawa chociaz jest jeszcze pare bledow. Ja np. nie do konca wiem jak jest z bonusami. Przydałaby sie opcja czy daje komus bonus czy nie. Za bardzo dobrze wykonane zadanie jest bonus a za srednio lub slabo tylko normalna nagroda. Nie wiem jak to stosowac przy zatwiedzeniu zadania.

powiem tak, te Zadania to naprawde super sprawa chociaz jest jeszcze pare bledow. Ja np. nie do konca wiem jak jest z bonusami. Przydałaby sie opcja czy daje komus bonus czy nie. Za bardzo dobrze wykonane zadanie jest bonus a za srednio lub slabo tylko normalna nagroda. Nie wiem jak to stosowac przy zatwiedzeniu zadania.

W planach było właśnie w ten sposób przerobić obecne bonusy. Na razie bonus działa tak, że:

Co gdy ustalę bez weryfikacji i ustalę bonus?

- user dostanie nagordę natychmiast po potwierdzeniu przez niego, że wykonał

- user dostanie bonus po weryfikacji

Co gdy ustalę weryfikację i bonus?

- user dostanie nagrodę + bonus po weryfikacji

W przyszłym tygodniu dodamy więcej zadań z naszej strony.

Nie wiem czy tylko ja tak mam ale na najświeższej wersji Firefox jak tylko przełącze się na zakładkę gdzi esię klika na G+1 lub lajki to strasznie mi ryje procesor w kompie..też tak macie?

To wina strzałek. Z nimi też coś zrobimy na nowym szablonie. Nic innego tam procesora nie obciąża raczej (albo przynajmniej aż tak).

Słuchajcie może umieście na głównej albo roześlijcie po profilach że jak już ktoś zakąłda konto na FB dla celów faceplus to niech do cholery zachowa podstawowe zasady normalnego konta a nie wrzuca psa pluto jako zdjęcie profilu!

Dojdzie do tego że 90% znajomych na FB to będą ewidentne fake i klienci będą się wkurzać jak będą mieji pier...tych znajomych.

TO POWAŻNA SPRAWA która docelowo może wpłynąc na wartość wartość serwisu.

Słuchajcie może umieście na głównej albo roześlijcie po profilach że jak już ktoś zakąłda konto na FB dla celów faceplus to niech do cholery zachowa podstawowe zasady normalnego konta a nie wrzuca psa pluto jako zdjęcie profilu!

Dojdzie do tego że 90% znajomych na FB to będą ewidentne fake i klienci będą się wkurzać jak będą mieji pier...tych znajomych.

Dlatego od 2ch stron albo 3ch wspominamy o moderacji profili i ich podziale, gdyż wiemy, że ogromna część ludzi zainteresowanych tym projektem chce mieć realne profile (albo chociaż dobrze je udające) jako fanów bo np są agencją i mają poważnych klientów, albo sami dla siebie lub też nie mają agencji a mają klientów itd.

Drugi obóz chce ilość i dla nich tez po wprowadzeniu moderacji znajdzie się miejsce.

Mamy rozwiązanie które wprowadza kompromis. Mieliśmy się z nim wyrobić na wczoraj (dosłownie) ale zdecydowaliśmy, że lepiej będzie wraz z premierą nowego wyglądu, dać moderacje, przywrócić nasze strony do klikania, odsłonić linki podczas klikania, wewnętrzne forum (w końcu! yeah...łatwiejsza komunikacja) i chyba o czymś zapomniałem.

Prosimy o chwilę (tydzień?) cierpliwości, będzie jeszcze lepiej.

To już jest przesada, ktoś albo napisał sobie skrypt do automatyczne klikania z kilkunastu kont bo mam 4-5 osób pod rząd które maja nazwisko od imienia Anna Ankowska, Michał Michałowski etc. etc. i najlepsze foty z tej samej bajki. Lepiej było by gdyby nie wstawiali żadnych ...

Co 3/4 profil imię trzy literowe.

Od czasu wprowadzeni multi kont jakoś spadła tragicznie, od dziś zaprzestaje zdobywania punktów i dodawania tego ścierwa do swoich stron, nawet nie chodzi o to że fb wytropi te osoby klikające z 10 kont, podnych ip, tych samych kombinacji liter etc. tylko o wygląd profili które tak naprawdę nie mają żadnego wyglądu. Czy tak ciężko jest napisać zwykłe, pierwsze lepsze imię i zapodać zdjęcie nigera albo turka?

Porażka, nic się nie zmienia w tym kierunku tylko masówka na punkty dla botow bo realny człowiek nie będzie 20 razy dziennie zaglądał na stronę by kliknąć dla 4x szans. Jak tak dalej pójdzie większość opinii na temat waszego interesu będzie negatywnych, de facto nie sprzedacie żadnego punkty bo która firma czy sklep chce mieć XxX Adam ze zdjęciem kubusia puchatka? żadna.

Policyjny blog - https://niebiescy997.pl/. Informacje, ciekawostki, rekrutacja do służby w Policji.

Porażka, nic się nie zmienia w tym kierunku tylko masówka na punkty dla botow bo realny człowiek nie będzie 20 razy dziennie zaglądał na stronę by kliknąć dla 4x szans. Jak tak dalej pójdzie większość opinii na temat waszego interesu będzie negatywnych, de facto nie sprzedacie żadnego punkty bo która firma czy sklep chce mieć XxX Adam ze zdjęciem kubusia puchatka? żadna.

Przeczytaj post powyżej i ostatnie chyba 3 strony. Śledź także aktualności systemowe.

To zadziwiające widzieć taki post kiedy na argumenty jakie podajesz i temat narzekań znajduje się odpowiedź dosłownie post wyżej, od dosłownie dewelopera dosłownie portalu jaki opisujesz i dosłownie ten post spełnia Twoje oczekiwania i (powtórzę bo wciąga) dosłownie skończy się "masówka na punkty dla botów" w dosłownie krótkim czasie.

Napiszę jeszcze raz: wraz z nową wersją systemu (nowy wygląd) wejdzie w życie między innymi moderacja profili i podział na realne konta oraz fikcyjne. Jak nie chcesz masówki -> dla swojej strony zaznaczysz "tylko realne konta" i po sprawie :)

A co do "jak tak dalej pójdzie" -> idzie świetnie, od 2ch dni trąbię o fantastycznych zmianach, które wejdą w życie w nadchodzącym tygodniu i między innymi zażegnaniu tego o czym piszesz, ale nie...chyba tego nie widać i lepiej jest wylać wszelkie swoje żale, nie czytając kompletnie tego o czym piszą deweloperzy.

Tak tylko nie zróbcie aż za dobrze. Dla mnie osobiście konto real to takie które ma zdjęcie, kilka zainteresowań i zdjęcie. Zdjęcie realne można w kilka sekund zdobyć bez wysiłku tak jak wspomniałem wyżej. Ktoś tam wyliczał ile zajmie moderacja profili przez administracje ale to zlał kompletnie.

Skoro zakodowaliście stronę możecie zrobić skrypt na wpół inteligentny, wyświetla profil( imię nazwisko) i zdjęcie, jest ok klikasz akceptuj nie klikasz nie i kolejny. Kto z moich użytkowników będzie sprawdzał czy Adam Wiśniowiecki ma znajomych? No raczej nikt.

Policyjny blog - https://niebiescy997.pl/. Informacje, ciekawostki, rekrutacja do służby w Policji.

@Sylar - dzięki za Twoje słowa.

Gdybyśmy chcieli masówki, znieślibyśmy limity i dodalibyśmy wiele, wiele naszych stron. Obecne systemy przeciw detekcji są wystarczająco sprawne. Gwarantuję Ci, liczba kliknięć jest tak mała wyłącznie przez wprowadzone przez nas ograniczenia - spokojnie jesteśmy w stanie wyciągnąć 1 - 1.5 miliona kliknięć dziennie (i oczywiście - jak piszesz - zarobić na tym nieźle) - a MIMO TO nie zdejmujemy tych limitów. Zastanawiałeś się dlaczego? :-) Może po prostu chodzi nam o jakość? :-)

Doskonały przykład mieliśmy tydzień temu. Po informacji że będziemy premiować realne konta, połowa była na tak, połowa na nie. Mam więc dla tej pierwszej połowy fantastyczną wiadomość - poczekajcie do nowego layoutu, zobaczycie jak będzie to działać po wprowadzeniu społecznościowej moderacji i targetowania. :-)

Pozdrawiam, J.

Przypadkiem nie dysponujesz profilem: Msplus Konrad Msplus Konrad ? Jeśli tak to przyganiał kocioł garnkowi:)

baner_mini.jpg

A widzisz tam gdzieś psa pluto, mój profil nie rzuca się nikomu w oczy i jest bezpieczny dla systemu Faceplus.

Nie zaśmiecaj jak nie wnosisz nic ciekawego do tematu..

UWAGA: moja sugestia to widełki w zadaniach - wątpie że ktokolwiek będzie chciał klikać za 1 punkt lubie czy plus. Według mnie 10 to sensowne minimum inaczej będzie tak że 50 śmieciowych zadań będzie przysłaniać te konkretne co też wpłynie na spadek ich efektywności.

Witam,

Uczuliłem wszystkich, że nie powinno się uczyć Użytkowników, jak "tworzyć fake profile żeby nie wyglądały na fake". To odpychanie g.. od brzegu. Agencja nie sprawdza fake profili po zdjęciu, ale po zaangażowaniu i konwersji ze sprzedaży. Więc nie tędy droga i każdy musi się z tym pogodzić, że bez względu na to czy ma profil z Plutem, czy z fake zdjęciem (a jest ich łącznie kilkanaście procent, więc to bardzo dobry wynik), może w przyszłości przez innych Użytkowników być oznaczony jako fake. Tak więc moderacja społecznościowa będzie po prostu uwzględniała Wasze odczucia odnośnie profili, a nie suche kryteria "1 fotka, 5 znajomych". Użytkownicy z kontami Business będą mogli targetować i zaznaczyć, że nie chcą klików z takich profili, wtedy może się okazać że nowi, prawdziwi Użytkownicy mają 20 tys. stron w kolejce, a nowi oznaczeni jako fake, mają 200 stron - naturalne prawo rynku.

Odnośnie zadań - mają one charakter licytacji i po prostu będzie to uwarunkowane popytem. Jeżeli Zlecający wystawi za tanią ofertę, po prostu nikt nie zechce jej wykonać. Poczekamy miesiąc, a zadań do wykonania będzie 200, ja sam chętnie dodam (jak odrobimy się z bieżącymi kwestiami) dziesiątki zadań bardzo drogo punktowanych, dotyczących promocji FacePlusa. To co widzicie teraz, jest to dopiero zarys, ale więcej nad tym przysiądziemy po wdrożeniu nowego layoutu, tak, aby wykonywanie było szybkie, proste i przyjemne (obecnie trzeba się trochę niepotrzebnie naklikać). Oczywiście, zadania będą się sortowały w kolejności od Użytkowników Business, Active, pozostałych, a następnie: od najlepiej do najmniej opłacanych (być może także w oparciu o typ zadania, żeby Użytkownik miał w pierwszej kolejności przelicznik "najlepsza stawka godzinowa"). Analogicznie, w wypadku ofert giełdowych.

Msplus - odnośnie minimalnej stawki za zadania... Jest to jakaś myśl, sprawdzimy "po ile" chodzą na rynku, jak będzie ich więcej.

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności