Skocz do zawartości

Ban na konto

serwisant

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Konto adsense posiadam od 4 lat. Do tej pory pieniędzy nie wypłacałem, ponieważ nie uzbierałem przez ten czas wymaganej kwoty.

Kiedy następuję sprawdzanie poprawności kliknięć? Czy google zawsze sprawdza poprawność kliknięć na chwile przed wypłatą czy może jest to proces długotrwały i co jakiś czas?

W innych sieciach PPC, w których wiemy kiedy moderator sprawdza stronę, weryfikacja odbywa się zawsze przy jakichś anomaliach dotyczących ruchu. U siebie zauważyłem, że odbywa się to jeżeli nagle wzrasta nam mocno ilość ruchu bądź spada konwersja reklamodawców. Przypuszczam, że w przypadku Google jest tak samo.

Przy pierwszej płatności możesz się spodziewać weryfikacji. Jeżeli Twój ruch jest normalnej jakości, nie masz się czego obawiać.

Ciemna strona mocy!

A jeszcze takie pytanko do Panów. Czy wypłata leci z automatu, czy może zawsze kiedy jest wypłata to sprawdzana jest poprawność kliknięć?

Jeśli chodzi o mój przypadek to nigdy nie oszukiwałem a mimo to zdarzyły się kliki za 0$ dlatego pytam o banowanie konta.

P.S

Czy to prawda, że google informuje o tym, że wykryło nieprawidłowe klikniecia?

Moim zdaniem zwłaszcza w przypadkach takich, jak Twój (mniemam, że pierwsza wypłata przekroczy próg 70€ / 100$ i to sporo), nastąpi sprawdzenie poprawności funkcjonowania konta przed wypłatą.

Ok, a teraz mam ciekawsze pytanie do Panów czysto teoretyczne.

Załóżmy, że kiedyś reklamy adsense były na stronie na której być NIE powinny. (Kliki były jak najbardziej prawidłowe). Bana NIE było. Po jakimś czasie reklamy zostały usunięte, i umieszczone na całkowicie zgodnej z regulaminem stronie i do tej pory się wyświetlają.

Czy konto przed wypłątą może być zbanowane, dlatego że kiedyś (rok, dwa trzy lata temu) reklamy były tam gdzie byc nie powinny?

Jak założyłeś wątek, zaraz napisałeś, ze jesteś czysty jak łza i nigdy nie oszukiwałeś.

Teraz dowiadujemy się, że zdarzało Ci się po kilka nieprawidłowych kliknięć (nie wnikam, czy sam klikałeś, czy prosiłeś o to znajomych), o których istnieniu wiedziałeś, ale także reklamę wrzuciłeś na stronę niezgodną z regulaminem. Czyli jednak nie do końca przestrzegałeś zasad AdSense.

Obawiam się, że nikt Ci nie odpowie na tak postawione pytanie. Ja wypłacam pieniądze regularnie od kiedy tylko mogę. Nie przypuszczam, byśmy znaleźli tu kogoś, kto miał taką samą sytuację jak Ty.

Moim zdaniem ryzyko bana zawsze jest...

Ok, a teraz mam ciekawsze pytanie do Panów czysto teoretyczne.

Załóżmy, że kiedyś reklamy adsense były na stronie na której być NIE powinny. (Kliki były jak najbardziej prawidłowe). Bana NIE było. Po jakimś czasie reklamy zostały usunięte, i umieszczone na całkowicie zgodnej z regulaminem stronie i do tej pory się wyświetlają.

Czy konto przed wypłątą może być zbanowane, dlatego że kiedyś (rok, dwa trzy lata temu) reklamy były tam gdzie byc nie powinny?

Jezeli mialbys reczne sprawdzenie przez pracownikow z google ( jest tylko wtedy gdy masz konkretne zarobki, slyszalem ze od 100$ dziennie mozna sie spodziewac) to chyba nie bo skad moga wiedziec gdzie reklamy byly umieszczone? Nieprawidlowe klikniecia sa wykrywane przez algorytm i pozniej to pewnie ktos sprawdza, nie zagladaja na strony wszystkich swoich uzytkownikow bo są ich miliony.

BTW mamy wrzesien i ja chce sprawdzic w panelu adsense w raportach skutecznosci z jakich stron np w lutym otrzymalem klikniecia, zarobki itp dane to nie mozna tego sprawdzic. Jest tylko mozliwosc od dzisiejszego dnia do 24 czerwca, bo pozniej wyswietla sie "Ten raport nie jest dostępny dla dat wcześniejszych niż 24 czerwiec 2011." Więc może być też ze oni wcale nie beda wiedziec z jakiej strony rok temu zarabiales.

Poniżej cytat z pomocy googdle adsense:

"Nie wysyłamy jednak czeku lub przelewu bankowego natychmiast po przekroczeniu progu. Najpierw musimy zweryfikować poprawność Twoich zarobków. Proces ten jest przeprowadzany w pierwszym tygodniu każdego miesiąca dla zarobków z poprzedniego miesiąca. Płatności wysyłamy po kilku tygodniach, zazwyczaj w ostatnim tygodniu miesiąca."

Wniosek:

Weryfikacja odbywa się raz w miesiącu.

Więc może być też ze oni wcale nie beda wiedziec z jakiej strony rok temu zarabiales.

To cokolwiek naiwne, a poza tym zupełnie nieuprawnione stwierdzenie. Przecież jest funkcja "dozwolone witryny", która podaje, na jakich serwisach były wyświetlane reklamy.

Jestem przekonany, że Google potrafi nie tylko sprawdzić, gdzie reklamy były wyświetlane, ale także sprawdzić, jak wtedy wyglądała ta strona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności