Skocz do zawartości

Ban na konto

serwisant

Rekomendowane odpowiedzi

Wypłata jest raz w miesiącu, jeśli do końca poprzedniego uzbierasz co najmniej 70€. Dostajesz tyle, ile uzbierasz, czyli może to być 70,01€, ale też może to być 40 000€, jeśli tyle zarobisz w ciągu miesiąca (albo dłuższego okresu, ale wstrzymasz wypłaty).

A tak z Panów doświadczeń, dużo znacie przypadków, że konto jest banowane bezpośrednio przed wypłatą?

Podejrzewam że kiedy zbliża się termin wypłaty konto jest bardzo dokładnie weryfikowane i sprawdzane pod względem wszelkich nadużyć. Dlatego tak dużo banów pojawia się tuż przed wypłatą.

W takim razie jeżeli konto jest powierzchownie sprawdzane pod kątem nadużyć do czasu kiedy zbliża się wypłata to cierpią na tym reklamodawcy Adwords.

Ponieważ jeśli konto dostaje bana na chwile przed wypłatą to świadczy to o tym, że google uznało, że konto adsense stanowi zagrożenie dla interesów Adwords. Nie zwracają różnicy reklamodawcą a wychodzi na to, że do czasu osiągnięcia przez wydawcę progu wypłaty, reklamodawcy płacili wg. google za fałszywe kliknięcia. - To chyba nie jest uczciwe Prawda? Panowie sami oceńcie.

Myślę, że fachowcy zrozumieją moją wypowiedź. Moim zdaniem konto jest na bieżąco weryfikowane, a nie tuż przed wypłatą.

Automatem -- na pewno.

Ręcznie -- raczej dopiero przed wypłatą.

A weryfikacja i zawieszenie konta oznacza zwrot pieniędzy reklamodawcom. Spóźniony, ale zawsze.

Jeśli uważasz, że takie podejście Google do reklamodawców jest nieuczciwe, tym bardziej powinieneś starać się spełniać regulamin AdSense i uczciwie dostarczać reklamodawcom ruch wysokiej jakości.

Na Polskim blogu adsense (https://googlepolska.blogspot.com/2007/06/przypadkowe-kliknicia.html ) przeczytałem, aby nie zgłaszać przypadkowych kliknięć. - mowa tu o ściśle przypadkowych kliknieciach tj. raz na miesiąc. System sam to wykrywa. Jednakże jeśli dziennie jest tych klikniec np. 10 to już można spodziewać się blokady konta.

Ponadto jak Panowie uważacie:

Moim zdaniem nawet warto raz na miesiąc kliknąć w swoją reklamę. Wtedy google widzi, w statystkach że nie oszukujemy, a wszelkie klikniecia za 0$ są przypadkowe.

Hehe ma Pan racje, głupoty napisałem ;).

A proszę mi powiedzieć, (Z pewnością ma Pan większe doświadczenie) czy zdarzały się u Pana klikniecia przypadkowe? (normalne przypadkowe klikniecia)?

Dodam, że jeśli mamy np. 10 klikniec z czego 5 klik był za 0$ to nawet nie bedziemy wiedzieli ze jakić klik został niezaliczony.

Hehe ma Pan racje, głupoty napisałem :D.

A proszę mi powiedzieć, (Z pewnością ma Pan większe doświadczenie) czy zdarzały się u Pana klikniecia przypadkowe? (normalne przypadkowe klikniecia)?

Dodam, że jeśli mamy np. 10 klikniec z czego 5 klik był za 0$ to nawet nie bedziemy wiedzieli ze jakić klik został niezaliczony.

Jeżeli boisz się że klikniesz na własne reklamy to napisz prosty skrypt w PHP który będzie sprawdzał IP i nazwę hosta i jeśli wykryje że zapytanie pochodzi z twojego IP lub twojego hosta wtedy nie wstawi kodu z reklamami adsense.

Pojedyncze niezaliczone kliki nie powinny zaprzątać Twojej głowy (pod warunkiem, że nie są to regularne pojedyncze kliknięcia Twoje, lub Twoich znajomych).

Martw się, jak będziesz ich mieć więcej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności