Skocz do zawartości

XR spam - skrypt forum

newbie1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

PHPBB + jakieś dobrze pop...ne pytanie jako "token" [typu: Ulubiony owoc sportowca z wąsikiem (odp. taki żółty i długi)] + autorskie pola formularzy

Ew. ręczna moderacja userów (wtedy PHPBB i IB jest OK) i możliwość pisania dopiero po akceptacji przez moderatora.

pytanie jako "token"(...)+ autorskie pola formularzy

i później pojawia mi się w self-learning i mu tłumaczę, co tam trzeba wpisać i następnym razem masz posty...

możliwość pisania dopiero po akceptacji przez moderatora

i funkcja w rumaku: "zakładaj tylko profil", a po miesiącu - "postuj na założonych wcześniej profilach"...

natomiast w kwestii "nieodkrytego" ocr, pomogę: dodawarki do seokatalogów nie bez przyczyny są korelowane z xrumerem...

proponuję, żeby o zabezpieczeniach przed xrumerem wypowiadał się ktoś, kto chociaż miał do czynienia z tym softem :)

dymna.jpg

Xrumerowego spamu? Jak to w ogóle możliwe :)
Jest to możliwe tylko wymaga ingerencji w kod odpowiadający za obsługę rejestracji i logowania.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@początkujący - Panie Kolego chciał bym zauważyć, ze topic znajduje się w dziale "Pozycjonowanie i Optymalizacja > Forum Ogólne > Pogaduszki" wiec nie czyje się zobligowany do podawania w odpowiedzi gotowych rozwiązań jak to zrobić w praktyce.

Zabezpieczenie formularza rejestracji np na forum mogę wykonać jako usługę płatną.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Widzisz, nie znam Yokekoke więc się nie wypowiem. OCR do RC jest do zrobienia, sam kiedyś próbowałem, ale skuteczność i wydajność takiego rozwiązania sprawia, że lepiej skorzystac np. z pomocy hindusów. RC ma to do siebie, że mozna ją bez problemu przepisać w innym miejscu, na innym kompie, w innej aplikacji potem podać w odpowiedniej postaci w formularzu np. katalogu i działa. Dzieki temu można zatrudnić do tego np. hindusów. Mi chodziło o to, że można zaimplementować RC tak, aby nie dało sie jej rozwiązać zdalnie.

2. Nie słyszałem jeszcze o ocr, który by skutecznie odczytywał rc

żartujesz w tym momencie? A dodawarka do seokatalogow Yokekoke z jakiego OCRa korzysta oprócz hindusów?

C.png

C.png

i później pojawia mi się w self-learning i mu tłumaczę, co tam trzeba wpisać i następnym razem masz posty...

Z takim podejsciem równie dobrze możesz sie zarejestrować ręcznie więc jaki wtedy sens korzystania z XR ?

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

moneron ok widzę nie jesteś temacie, jak się lamie recaptcha przez XR, próbowałeś? Wiesz jaka jest skuteczność czy tylko słyszałeś?

sam kiedyś próbowałem, ale skuteczność i wydajność takiego rozwiązania sprawia, że lepiej skorzystac np. z pomocy hindusów

ja ci powiem korzystanie z hindusów ZUPEŁNIE nie opłaca się.

Widzisz, nie znam Yokekoke więc się nie wypowiem
nigdy nie słyszałeś o dodawarce do seokatalogow po Windows co na PIO ot dawna spzredaje sie? wlanie on lamie recaprch przy pomocy Xrumera. Na rynku jest wiele softów co wykorzystuje OCRa z Xrumera bo to jedyny,programowy OCR co ma skuteczność powyżej 80% na recaptcha ( obecnie wprowadzane zmiany na nowy typ), wiec to ze tobie nie udało się jego napisać, to nie znaczę ze nikt inny tego nie zrobił :D

Wracajac do tematu tupiku

Wystarczą dobre, indywidualne pytania, na które odpowie człowiek.

przy umowie ktoś kto chce spamować forum nie wpisze odpowiedz, mam 2 phpBB z takim pytaniem i nie mam żadnego spamu a to tylko dla tego ze nikt się nie uparł i nie wpisał odpowiedz na te pytania w dodatkowe pole.

p.s ja blasty nie sprzedaje :)

ja ci powiem korzystanie z hindusów ZUPEŁNIE nie opłaca się.
Dokładnie... Hindusi są "dobrzy/opłacalni" przy wykorzystaniu w niewielkich ilościach jak SOEkatalogi, precle tak do 1K captcha. Rumak z założenia ma większe zapotrzebowanie więc jedynym słusznym = oplacalnym systemem OCR jest OCR programowy..

Jeśli zrobisz odpowiedni dużą listę sensownych pytań i odpowiedzi to możesz spać spokojnie np z 100 [ na każdy dzień inne] ... chyba, że ktoś się uweźmie i będzie odświeżał form rej i spisywał pytania i dobierał odpowiedzi dlatego warto dać

sleep(5) ;

które rośnie do n w miarę kolejnych odsłon strony form rej z danego IP lub skutkuje jej całkowitą blokadą na IP klienta zbyt często żądającego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności