Skocz do zawartości

[startup] Catkatalog - skrypt katalogu stron www, nowy skrypt

SEOstuff

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 354
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zainstalowałem 2 katalogi: lodz365.pl i przenosze.pl.

1. w przenosze.pl rozłazi się kodowanie polskich znaków w nagłówkach. Niby to samo źródło a coś jest dziwnego.

2. Wpisy oczekujące pojawiają się we wpisach losowych

3. Tagi wpisów oczekujących pojawiają się w tagach

4. Przy dodawaniu kategorii, kategorie czasem się dublują

5. Przy dodawaniu wpisów, tabulator chyba nie działa po kolei

6. Coś jest z kodowaniem pytań i odpowiedzi - banan nie jest żółty a niebo niebieskie.

7. Przy problemach z dodawaniem (np. brak wybranej kategorii lub błędna odpowiedź) traci się słowa kluczowe

8. Jeżeli przy standardowej skórce tytuł katalogu jest w grafice, to może warto dać czyste jpgi albo psd?

9. Brak obrazków PR we wpisach

10. Coś jest spierniczone z RSS

To tyle na początek ;) Kiedy mogę liczyć na poprawkę?

Tak czy siak, zapraszam do pozostawienia wpisów w katalogach. Oba katalogi są linkowane.: lodz365.pl i przenosze.pl.

1. To znaczy w którym miejscu, bo nie widzę nigdzie

2. Tak jest tak zrobione, że wpis oczekujący pojawi się w losowanych, ale jeśli go odrzucisz to zniknie. Moge zrobić, tak, aby były tylko wpisy aktywne tam.

3. To samo co wyżej.

4. Hm no kategorie samemu każdy dodaje i wie co dodaje, jeśli ktoś doda 2 te same kategorie to logiczne, że się dublują.

5. Działa po kolei, ale tylko do pytania.

6. Tak, bo to standardowo przy instalacji jest dodawane do bazy - przy aktualizacji poprawię i dam pytania bez polskich znaków, żeby nie było problemów, a kto będzie chciał sobie poprawi + zmiana będzie możliwa w panelu admina.

7. To również przy akutalizacji poprawię - jednak myślę, że nie jest to wielki problem, bo słowa kluczowe przeważnie w każdym wpisie w katalogu są te same więc nie jest tak jak z opisem, że tracimy unikalny opis - ale owszem poprawię to jak najbardziej.

8. Ok - nawet o tym nie pomyślałem, ale to również zmienię - dodam czyste .jpg

9. PR aktualnie wogóle nie ma, ale dodam to przy aktualizacji

10. RSS działa poprawnie

Co do aktualizacji to jak już pisałem wcześniej, będzie ona gdzieś w połowie listopada.

Moje spostrzeżenia opieram na wersjach jakie mam zainstalowane. Dlatego podałem adresy katalogów:

1. katalog przenosze.pl (tytul wpisu wyróznionergo i tytuł wpisu losowego) - rozjazd polskich znaków na pewno pod opera i chrome.

2. W losowych powinny być tylko wpisy aktywne. Wpisy czekające do zatwierdzenia nie powinny być umieszczane w losowych bo potem i tak nie są pokazywane

3. Tagi tak samo - bez sensu, żeby pokazywały się tagi wpisów których jeszcze nie ma. Jakbyś mógł pokazywać tagi wpisów które zostały zatwierdzone.

4. Nie dam sobie ręki uciąć ale po dodaniu raz - wpis kategorii zdublował się. Miałem takie 2 przypadki.

5. Działanie TAB: Kategoria - > Pytanie -> Adres strony -> dalej jest dobrze-> Email -> Szukaj. To jest do poprawki

6. Tu chciałem Ci powiedzieć, że to co jest w bazie (odpowiedzi do pytań) nie działa sensownie. Przy kolorze banana nie działa żółty. Zresztą zaraz sobie pogrzebie w bazie i poprawie.

7. Tutaj chodziło mi to, że jak się pomylę przy dodawaniu wpisu i dostanę komunikat o błędzie to muszę jeszcze raz wpisywać słowa kluczowe. A to jest trochę wkurzające

8. Czekam

9. Oki

10. W moich instalacjach mam rss z katalogu katalog.work.rzeszow.pl. Wyjście: usunąć plik wiadomosci_rss.xml dostarczony w standardzie a potem uruchomić wiadomosci_rss.php. xml zostanie nadpisany.

Mam problem w swoim katalogu: https://www.katalog.lacb.eu

Nie mogę ustawić wpisów premium w PA ponieważ po kliknięciu zapisz pola pozostają puste

Dodatkowo jak chce dodać wpis i wybieram opcję WPIS PREMIUM, mam zwykły...

Jak to naprawić?

Poznaj i zrozum ten biznes... Dołącz nie czekaj aż doskonała okazja Cię ominie!

BO468x60.gif

Podesłałem Ci na emaila informacje.

Co do wpisu premium sprawa jest tak zrobiona, że wybierając wpis premium pod wypełnieniu formularza pokazuje się miejsce na kod i link do płatności - w tym czasie wpis dodawany jest jako wpis zwykły, jeśli zostanie opłacony przechodzi w premium, jeśli nie to wpis nadal jest, ale jako zwykły wpis.

W ramach tego, że do tej pory sprzedałem okrągłą liczbę licencji na skrypt CATKATALOG chciałem zachęcić was do zakupu jeszcze w niższej cenie (przypominam, że od 1 listopada cena będzie nieco wyższa - spowodowane jest to między innymi tym, że mniej więcej za 2-3 tygodnia będzie nieco większa aktualizacja, dojdzie sporo nowych funkcji, w tym także np. katalog firm - dlatego zachęcam do zakupu w niższej cenie - aktualizacja do nowszej wersji jest oczywiście bezpłatna, pomoc również)

Dla 10 osób, które kupią do jutra skrypt w aktualnej cenie w ilości min. 10 szt. gratis w postaci zniżki w wysokości 90% na zakup nowego skryptu, który nie bawem się pojawi. Będzie to skrypt pod stawianie katalogów pod swl. Będzie do niego prosta dodawarka, dzięki czemu w szybki sposób będzie można nabić duży site. Ponadto zmiana templatek będzie banalnie łatwa i będzie można dostsować w kilka minut praktycznie każdą darmową templatkę. Więcej szczegółów niebawem.

skrypt posiada takie funkcje jak:

- szybka zmiana templatki

- generowanie sitemap

- szybka dodawarka do tworzenia podstron z unikalnym contentem - dodajesz 1 opis mocno zsynonimizowany po czym losuje go na 25 wpisów - tworzy w katalogu 25 unikalnych wpisów

i inne

- automatyczne generowanie sitemap

- wyświetlanie wpisów aktywnych w boxie losowe wpisy i tagów

- możliwość dodawania własnych pytań i odpowiedzi przez panel administracyjny

- edycja podstron w panelu administracyjnym

- dodanie do standardowej templatki pliku .psd z logo dla edycji

- funkcja dodawania artykułów do katalogu przez użytkowników - wyświetlane na stronie głównej 200-300 znaków + na podstronach (jak presell page)

- szybkie dodawanie kategorii i podkategorii z pliku .txt

- edycja pliku .css z poziomu panelu

- szybka zmiana templatek (na własne i te darmowe)

Jak narazie to tyle propozycji, zmian które będa przy aktualizacji w listopadzie. Jeśli macie jeszcze jakieś propozycje - proszę pisać wezmę je pod uwagę.

Ponadto też przypominam, że do dzisiaj aktualne są stare ceny, od jutra obowiązywać będą nowe, niższe - wiem, że może i zainteresowanie skryptem będzie nieco mniejsze, ale dzięki temu nie będzie tak wielu kopii tego skryptu i będę mógł współpracować z osobami zdecydowanymi, które są w stanie zapłacić za dobry produkt, który jest stale rozwijany. Również przypominam, żę aktualizacje są i zawsze będą bezpłatne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności