Skocz do zawartości

[startup] Catkatalog - skrypt katalogu stron www, nowy skrypt

SEOstuff

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 354
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

1. mam do niego GG na którym odzywal sie bardzo szybko. teraz mnie zlewa - czytaj caly tekst. na gg nie ma bana.

2. nie stekam

3. nie interesuja mnie rumery za 600 baksow i zwiazane z nimi czekanie

5 templatek pojawiło się na stronie: https://www.catkatalog.com.pl/templatki/ - mi jakoś nie udało się żadnej zainstalować :) Przed rozpoczęciem instalacji zrobić kopię plików z katalogu ;)

Jutro podobno ma się pojawić następne 15 sztuk.

I podobno ma zostać poprawiony page rank.

Czuję się oszukany przez twórcę katalogu. Wydałem 500 zł netto na 100 licencji działającego skryptu, panel centralny, 25 unikalnych skórek oraz instalację + konfigurację na moim serwerze. 21.11.11r miało być wszystko gotowe, a do dzisiaj nic nie zrobił. Proszę o zwrot gotówki to nie odpisuje.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Eria86,

coś słyszałem o problemie z panelem do zarządzania tymi katalogami, chyba jakiś problem z połączeniem z bazą danych, nie wiem czy akurat o Ciebie chodziło,

wiele nie mogłem pomóc ani sprawdzić bo nie otrzymałem zbytnio informacji ani dostępu do tego panelu.

a tak w sumie to w przyszłości muszę bardziej zwrócić uwagę na to co promuję swoją marką, bo z tego co czytam to nieciekawie to wygląda.

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Witam bo dłuższej przerwie - spowodowana była banem na moje konto seostuff - zasłużonego bana za spam za co przepraszam.

Co do projektu skryptu, to powiem tak, od czasu kiedy otrzymałem bana nie mogę odczytywać wiadomości na PW itp. dlatego jak coś proszę o kontakt na emaila seostuff@o2.pl.

Ponadto aktualizacja osobom, które się odezwały i chciały została wysłana - ale co najważniejsze skończyłem kolejną poprawkę, w której już zostały poprawione różne rzeczy od formularzu (teraz już nie giną np. słowa kluczowe po cofnięciu), przez poprawę wyszykiwarki czy page rank. Zostały dodane funkcje jak np. możliwość ustawienia minimalnego PageRank dodawanej strony do katalogu - kolejna funkcja pozwalająca zabezpieczyć się przed spamem.

Dodatkowo opóźnienia były, gdyż nie mogę 24 godziny na dobę siedzieć przed komputerem.

Wiem jak teraz cały projekt wygląda w oczach forumowiczów i nie tylko - jednak oświadczam, że nie mam zamiaru go porzucić a dalej go rozwijać.

Co do panelu centralnego - aby działał należy do folderu katalogu - tam gdzie pliki skryptu katalogu - wgrać folder "skrypty" które podsyłałem osobom posiadającym panel - jeśli nie to proszę o emaila i wyślę.

Co do templatek - owszem nie są one wysokich lotów - te które są teraz 5szt., jednak jutro już będą one poprawione, i dojdzie reszta, dodatkowo postaram się już skończyć możliwośc zmiany templatek przez panel - gdyż tylko to mi zostało - reszta jest skończona.

Za wszelkie niedogodności, problemy, opóźnienia, oczekiwanie - przepraszam i myślę, że teraz już będzie lepiej - przynajmniej z mojej strony postaram się to zagwarantować.

Przykład aktualnej wersji z przykładową templatką : www.katalog2.catkatalog.com.pl - narazie będzie ich 20, w przyszłości planuje więcej.

Jutro też postaram się zaktualizować stronę projektu + dodać manuala co dokładnie, jak i gdzie zmieniać, modyfikować itp.

Pozdrawiam

Gratuluję świetnego samopoczucia w obliczu tego co się dzieje. Oczywiście, wszystkiemu winna jest krótka doba i użytkownicy a nie fakt, że zacząłeś sprzedawać coś totalnie niedopracowane i z podstawowymi błędami (ale o tym później).

1. coś Ci się chyba pomyliło: to nie użytkownicy mają zwracać się do Ciebie z prośbą o poprawkę którą zrobiłeś, tylko jeżeli wypuszczasz poprawkę to ma być ona opublikowana i gotowa do ściągnięcia. Masz bazą maili, którą zbierasz nie tylko w czasie zakupu ale też w czasie instalacji. Ciekawe czy poinformowaleś użytkowników, że podczas instalacji dostajesz informację o domenie na której został zainstalowany katalog i robisz sobie bazę katalogów nawet w przypadku jeżeli ktoś kupił u Ciebie nielimitowaną licencję.

2. Podstawowe błędy:

- title i desc takie same na wszystkich podstronach. To podstawowy błąd od strony optymalizacji w serwisach. A katalog służący do pozycjonowania powinien być pozbawiony tych podstawowych błędów.

- synonimizarka robi podstawowy błąd: wstawia dodatkową spację po } i tekst zawiera podstawowe błędy naszego języka. Zwracałem Ci na GG uwagę na ten problem ale mnie zbyłeś. Jak chcesz to opublikuję zapis rozmowy z GG.

3. Skórki nie wysokich lotów - to dość delikatne określenie tego co zostało zrobione. Pociąłeś coś i totalnie olałeś. Pomijam fakt, że jak próbowałem zainstalować skórkę to okazało się, że nie jest ona kompletna i podsyłałeś mi dodatkowy plik. Skórka to nie jest ważna aktualizacja, która powinna angażować właściciela katalogu na godzinę. Pokazałem Ci jeden z katalogów, który ma podstawowe błędy pocięcia: katalist.com.pl

4. Rozmawiałem z koderem - przyjrzał się kodowi katalogu, złapał się za głowę i ocenił kod na 2+. Nie znam się na kodowaniu ale opieram się na jego opinii.

5. Podstawowe błędy w budowie bazy. Przykład: baza centralnego panelu dodawania wpisów, tabela zestawy. Totalnie pijany nie wpadłbym na takie rozwiązanie. Jak zajrzałem do bazy to wyjaśniło mi dlaczego dodanie kolejnych katalogów do panelu to karkołomne zajęcie. Dodanie nowego katalogu łatwiej jest przeprowadzić bezpośrednio z bazy niż z panelu.

6. Instalacja panelu w katalogach na hostingach, gdzie baza sql nie stoi na localhost - nap nazwa.pl. Nie przewidziałeś tak podstawowej rzeczy. Żeby uruchomić panel straciłem czas, żeby grzebać w plikach konfiguracyjnych.

Dalej nie chce mi się już nawet pisać. Nie mam czasu zajmować się tym tematem.

Czuję się oszukany przez twórcę katalogu. Wydałem 500 zł netto na 100 licencji działającego skryptu, panel centralny, 25 unikalnych skórek oraz instalację + konfigurację na moim serwerze. 21.11.11r miało być wszystko gotowe, a do dzisiaj nic nie zrobił. Proszę o zwrot gotówki to nie odpisuje.

Zapłaciłeś groszowe pieniądze, dostałeś odpowiednie do tej kwoty wsparcie. Wymagałeś czegoś więcej za 500zł? 100licek, 25 skórek, jeszcze do tego instalacja i konfiguracja na serwerze.... litości... Taka oferta śmierdzi na odległość. ;)

Przecież każda w miarę rozgarnięta osoba mogła po kilku dniach od startu tej inicjatywy wyrobić sobie odpowiednie zdanie... Sam napaliłem się na ten katalog, nawet zadałem kilka pytań, brak czasu spowodował, że odpuściłem na kilka dni. Wracam do tematu, czytam wątek i widzę co się dzieje.

Proponuję, żeby autor skryptu skupił się na samym skrypcie a resztę odpuścił. Katalog będzie się sprzedawał to i pojawią się ludzie robiący skórki. Nie ma szans aby jedna osoba to wszystko skutecznie pociągnęła. Kto tego nie rozumie i wydaje kasę na jakieś niemożliwe do realizacji zapewnienia po prostu myśli życzeniowo. ;)

Śmiech na sali po prostu. Ban na konto, dziecinne tłumaczenia i badziewny skrypt.

Ostatni raz proszę o zwrot kwoty jaką zapłaciłem za 1 licencję tj. 30zł, bo po blisko miesiącu oczekiwania na poprawkę zrezygnowałem z tego skryptu raz na zawsze. Nie interesują mnie już żadne poprawki więc mi ich już nie oferuj, nie chcę mieć z tym już nic wspólnego. Jeżeli seostuff poczuwasz się do zwrotu pieniędzy - znasz moje dane, czekam na zwrot. Jeżeli nie, to kup sobie za te 30zł landrynki, chrupki i cole i pomyśl nad czymś innym, co wyjdzie lepiej.

Koniec tematu z mojej strony.

Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl !

Gratuluję świetnego samopoczucia w obliczu tego co się dzieje. Oczywiście, wszystkiemu winna jest krótka doba i użytkownicy a nie fakt, że zacząłeś sprzedawać coś totalnie niedopracowane i z podstawowymi błędami (ale o tym później).

1. coś Ci się chyba pomyliło: to nie użytkownicy mają zwracać się do Ciebie z prośbą o poprawkę którą zrobiłeś, tylko jeżeli wypuszczasz poprawkę to ma być ona opublikowana i gotowa do ściągnięcia. Masz bazą maili, którą zbierasz nie tylko w czasie zakupu ale też w czasie instalacji. Ciekawe czy poinformowaleś użytkowników, że podczas instalacji dostajesz informację o domenie na której został zainstalowany katalog i robisz sobie bazę katalogów nawet w przypadku jeżeli ktoś kupił u Ciebie nielimitowaną licencję.

2. Podstawowe błędy:

- title i desc takie same na wszystkich podstronach. To podstawowy błąd od strony optymalizacji w serwisach. A katalog służący do pozycjonowania powinien być pozbawiony tych podstawowych błędów.

- synonimizarka robi podstawowy błąd: wstawia dodatkową spację po } i tekst zawiera podstawowe błędy naszego języka. Zwracałem Ci na GG uwagę na ten problem ale mnie zbyłeś. Jak chcesz to opublikuję zapis rozmowy z GG.

3. Skórki nie wysokich lotów - to dość delikatne określenie tego co zostało zrobione. Pociąłeś coś i totalnie olałeś. Pomijam fakt, że jak próbowałem zainstalować skórkę to okazało się, że nie jest ona kompletna i podsyłałeś mi dodatkowy plik. Skórka to nie jest ważna aktualizacja, która powinna angażować właściciela katalogu na godzinę. Pokazałem Ci jeden z katalogów, który ma podstawowe błędy pocięcia: katalist.com.pl

4. Rozmawiałem z koderem - przyjrzał się kodowi katalogu, złapał się za głowę i ocenił kod na 2+. Nie znam się na kodowaniu ale opieram się na jego opinii.

5. Podstawowe błędy w budowie bazy. Przykład: baza centralnego panelu dodawania wpisów, tabela zestawy. Totalnie pijany nie wpadłbym na takie rozwiązanie. Jak zajrzałem do bazy to wyjaśniło mi dlaczego dodanie kolejnych katalogów do panelu to karkołomne zajęcie. Dodanie nowego katalogu łatwiej jest przeprowadzić bezpośrednio z bazy niż z panelu.

6. Instalacja panelu w katalogach na hostingach, gdzie baza sql nie stoi na localhost - nap nazwa.pl. Nie przewidziałeś tak podstawowej rzeczy. Żeby uruchomić panel straciłem czas, żeby grzebać w plikach konfiguracyjnych.

Dalej nie chce mi się już nawet pisać. Nie mam czasu zajmować się tym tematem.

Po pierwsze, to Twoje zdanie - nigdzie nie obwiniam tego, że użytkownicy są winni (?) czy, że doba jest za krótka - piszę jak jest.