Skocz do zawartości

[startup] Catkatalog - skrypt katalogu stron www, nowy skrypt

SEOstuff

Rekomendowane odpowiedzi

Mógłbyś jednak zrobić z tą spacją jak wszyscy inni w swoich synonimizatorach. Ja mam nawyk robienia spacji bo tak z reguły jest, powinieneś wziąść pod uwagę przyzwyczajenia użytkowników. Nie piszę tego złośliwie, piszę to jako użytkownik który nie chce sobie głowy zaprzątać tym że synonimizator działa u Ciebie inaczej :)

• Odpowiedzi 354
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Tak wiem, dzisiaj postaram się to zrobić - pisałem tylko aby rozjaśnić wszelkie wątpliwości, bo Nomadowy wyjaśnił to dość dziwnie i przedstawił troche nie tak jak jest...

Co wyjaśnił dziwnie i nie tak jak jest? Napisałem, ze robisz pod górkę ze standardami? Napisałeś mi, tak ma być.

Proszę o wyjaśnienie co przedstawiłem nie tak jak jest.

A tu jest zapis naszej rozmowy z GG:

26/11/2011 13:53:58 Rafał: i jeszcze jeden temat: synonimizator ma blad: wstawia za duzo spacji. Np. {fraza1|fraza2}, fraza3 powoduje, ze dostaje sie fraza1 , fraza3 lub fraza2 , fraza3

26/11/2011 13:54:15 Rafał: po synonimie wstawiasz niepotrzebnie spacje

26/11/2011 13:54:15 SeoStuff - PiO: bo nie mozesz dawac , po {}

26/11/2011 13:54:21 SeoStuff - PiO: nic nie moze byc po {}

26/11/2011 13:54:43 Rafał: ale czasem po } musi byc , jako znak interpunkcyjny

26/11/2011 13:54:51 SeoStuff - PiO: to daj przed } :P

26/11/2011 13:55:01 SeoStuff - PiO: np. {coś tam|coś tam,}

26/11/2011 13:56:38 Rafał: ale przecinek widać - wstawiasz niepotrzebnie spację po synonimie. Zobacz wpis: https://www.przenosze.pl/platny-katalog-stron-o48.html

26/11/2011 13:56:44 Rafał: jest tam masa podwojnych spacji

26/11/2011 13:56:57 SeoStuff - PiO: no bo dałeś cos po {}

26/11/2011 13:57:05 SeoStuff - PiO: a nie moze nic byc

26/11/2011 13:57:26 Rafał: po } stawiam spację i drugi wyraz

26/11/2011 13:57:34 Rafał: dostaje 2 spacje i drugi wyraZ

26/11/2011 13:57:56 SeoStuff - PiO: no to nie dawaj spacji

26/11/2011 13:58:19 Rafał: ale wszedzie - we wszystkich synonimizatorach stawie sie spacje

26/11/2011 13:58:30 SeoStuff - PiO: no ale ten jest inny, co ja Ci poradze ?

26/11/2011 13:58:44 Rafał: DOBRA

I tu skończyliśmy temat spacji po synonimach bo po takiej odpowiedzi nie chciało mi się już gadać.

Tak, nie zaglądałem na emaila jeszcze - ale już właśnie wysłałem Ci.

Rozwiązaniem dla tej synonimizarki jest to, że przecinek, kropkę czy inny znak wstawiamy w {} lub np. {słowo1|słowo2.}. Tak to jest OK - przeglądałem i jest OK, a wstawić kropkę przed zamknięciem klamry to chyba nie jest już problem ?

No nic nie kombinuje. Spacje dodaje tylko jak wstawisz przecienk czy kropkę po {}, więc tekst powinien wyglądać tak:

{Przkładowy|Testowy} {opis|tekst} do {katalogu|spisu|bazy} stron w {internecie,|sieci,} do których {warto|dobrze} dodać {swoją|swą|własną} {stronę|witrynę}.

Kiedy damy , po } to doda spację.

Ok zrobię tak :) Jak już ma być zgodnie ze standardami to niech będzie ;)

To tak, wszystkie zgłoszone dotychczas błędy poprawiłem łącznie z PR czy zmiennymi meta.

Można też ustalić sobie minimalny PageRank jaki mają mieć dodawane strony, by zostały dodane do akceptacji.

Pozostały poprawienie synonimów w panelu centralnym, aby po znakach interpunkcyjnych nie dodawało nie potrzebnej spacji no i jestem w trakcie kończenia w panelu katalogu szybkiej zmiany templatek, aby nie trzeba było wgrywać ich na serwer zmieniać itp. tylko w panelu - trochę nad tym trzeba posiedzieć.

Jak jeszcze coś znaleźliście do poprawienia, zrobienia czy modyfikacji można pisać. Biorę wszystko pod uwagę, teraz postaram się jeszcze bardziej przyłożyć do skryptu no i jak powtarzam będę go dalej rozwijał i to robię.

Moja propozycja (jak już skończę te 2 rzeczy wymienione wyżej) to zrobić możliwość dodawania bazy wpisów - importu - np. z bazy easydir ? Tylko nie wiem czy dla was będzie to przydatna funkcja, bo nie chce też żeby ten skrypt stawiać pod spamy, chociaż z drugiej strony taka startowa lista powiedzmy 20 wpisów myślę, że była by OK ?

Zainstalowałem nowa wersję katalogu z instalki przesłanej przez autora - plik otrzymany 02.12.2011. Autor nie odróżnia przygotowania wersji instalacyjnej od wersji upgrade. Jako upgrade dostajemy pełną, zaśmiecona wersję katalogu. Wyjaśnienie: zaśmiecona = pełna starych ustawień autora. Instalując poprawkę tracimy swoje ustawienia. Jezeli jest inaczej, proszę autora o sprostowanie.

Moje uwagi:

1. z instalki usunąć pliki:

- robot.db (jeżeli nie chcecie zgubić statystyk odwiedzin robotów)

- htacess (jeżeli nie chcecie stracić swojej konfiguracji)

- adm/baza.php (jezeli nie chcecie stracić ustawień dostępu do bazy)

2. Przygotować plik upgrade.php zawierający

<?php

include('adm/baza.php');
mysql_connect(HOST, ROOT, PASS) or die ("Nie masz uprawnien");
mysql_select_db(BAZA);

mysql_query("CREATE TABLE IF NOT EXISTS `style` ( 
`id` int(10) NOT NULL AUTO_INCREMENT, 
`nazwa` varchar(30) NOT NULL, 
`aktywne` varchar(30) NOT NULL, 
`on` int(1) NOT NULL DEFAULT '0', 
PRIMARY KEY (`id`) 
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=7;"); 

mysql_query ("INSERT INTO `style` (`id`, `nazwa`, `aktywne`, `on`) VALUES 
(1, 'style1.css', '0', 0), 
(2, 'style2.css', '0', 0), 
(3, 'style3.css', '0', 0), 
(4, 'style4.css', '0', 0), 
(5, 'style5.css', '0', 0), 
(6, 'style.css', '1', 0);"); 
?>

i wgrać go na serwer i uruchomić. Dopisuje to do bazy potrzebne tabele. Jest to kod podesłany przez autora po zgłoszeniu błędu.

Katalog na którym został wgrany upgrade: www.prezy.com.pl

Do poprawy:

1. Nie działa zliczanie podstron według PR (sidebar)

2. Brak grafiki PR na stronach. Tak szczerze mówiąc nie znalazłem żadnych skryptów sprawdzających PR. Ale ja się nie znam na php.

3. Jeżeli nie ma podkategorii nie widzę powodu, żeby w kategoriach pojawiał się pusty wpis na początku. Jeżeli są podkategorie, to one się tam pojawiają.

4. Nie działa wyszukiwarka: proszę w katalogu wpisać np. Kielce albo Wrocław. Nie pojawiają się żadne wyniki, mimo, że w tytułach wpisów są t wyrazy.

5. Skopana jest paginacja. Kategoria: Internet i komputery, strona 2, pojawiają się błędy

Proszę o poprawienie i przysłanie poprawionej wersji. Adres mailowy jest znany.

Dziwi mnie fakt, że tylko ty masz z tym problemy. Sprawdziłem na kilkunastu katalogach z obecną wersją i wszędzie wszystko co napisałeś działa.

PageRank sprawdzany jest przy dodawaniu strony - w pliku adm>funkcje.php znajdziesz odpowiednią funkcję do sprawdzania PR, także skrypty do tego celu są - bez obaw. W każdym innym katalogu jak pisałem działa.

Wyszukiwarka również działa, ale nie u Ciebie.

Dziwne, bo ostatnio też mi wspominałeś o czymś i okazało się, że to Tylko u Ciebie nie działa.

Trochę dziwne jest to dla mnie, a jeśli mi ktoś nie wierzy - niech napiszę na emaila prześlę darmową licencję i sobie sprawdzicie czy jest tak jak mówi Nomadowy czy nie.

Jeśli ktoś jest zainteresowany można zamienić licencje z Catkatalog na ten skrypt https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry965594

Mówię tutaj o osobach, którym z jakichś przyczyn skrypt nie odpowiada - chociaż ostatnio pracowałem nad Catkatalogiem i to co było zgłaszane starałem się poprawiać.

Ponadto każdy kto ma jakiś błąd do poprawki, chce coś zgłosić proszę pisać. Wszystko da się zrobić. Poświęce więcej czasu i siły na ten skrypt i mam nadzieję, że będzie ok, chociaż opini z pewnością nie odbuduję..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności