Skocz do zawartości

[startup] Catkatalog - skrypt katalogu stron www, nowy skrypt

SEOstuff

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli jak to jest w końcu? Bo nie wiem co robić z tymi lickami, czy jednak próbować to stawiać czy dać Sobie spokój...

Będziesz się przykładał do catcatologu czy tego hook... bo skoro już wydałem na to plny to jednak coś bym postawił a nie chce tracić czasu na coś co z czasem będzie nic nie warte... jestem troche zniesmaczony ;/

• Odpowiedzi 354
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Katalog jest slabo zabezpieczony. Nie jest moim zdaniem wykonany do końca jak należy. Autor jest strasznym natrętem potrafi pisać i promować te katalogi setki razy w ciagu dnia.. Teraz sie troche uspokoił jak wszyscy najechali na niego. Mozesz postawić ale nie sądzę że zwróci ci się koszt zakupionych licencji...

Trenuj według planów treningowych https://fitmade.pl/plany-treningowe/ - od FITMADE

Witam,

oczywiście skrypt rozwijany dalej jest. Nie chciałem narazie o niczym informować, bo chciałem by troche sytuacja na forum się uspokoiła.

Po konsultacjach z pewnymi osobami, m.in wlamywacz'em z tego forum za jego namową (za co mu dziękuje) postanowiłem trochę pozmieniać w skrypcie. Po pierwsze zmieniam całość na smarty, co jest chyba najlepszym rozwiązaniem. Dzięki temu bedzie można naprawdę w banalny sposób przystosować nawet samemu templatki (wykonam też tutorial co do tego), a także pojawią się nowe funkcje.

Co do zabezpieczeń MateuszI - mógłbyś napisać o czym dokładnie mówisz? Jestem tego świadomy, że skrypt może posiadać jakieś luki czy coś, jednak jeśli takowe się ujawnią staram się odrazu zareagować i je wyłapać i poprawić - dlatego proszę o informacje jeśli o takowych posiadasz info.

Co do mojej "natrętności" - owszem wcześniej może usilnie starałem się prowadzić taki a nie inny sposób "reklamy", a raczej antyreklamy jednakże uświadomiłem sobie (znowuż tutaj podziękowanie dla MaxPan), że to do niczego dobrego nie prowadzi. Postanowiłem, że jeśli ktoś będzie zainteresowany to sam się zgłosi. Do tego jeśli są jakieś propozycje zmian/modyfikacji to można je napisać. Przy okazji zmiany na system szablonów smarty mogę je wdrożyć.

Pozdrawiam i w razie kłopotów/problemów/pytań zapraszam na seostuff@o2.pl

Prawdziwe moje konto to konto seostuff, ale w związku z tym, że dostałem na niego bana za spam (o czym już pisałem) utworzyłem drugie seostuff2, aby móc odpowiadać w moim wątku - dlatego w razie problemu/pytania proszę pisać najlepiej na email seostuff@o2.pl, a jeśli już taka konieczność zajdzie to na PW konta seostuff2. Przepraszam za te niedogodności.

Wersja ze smarty i innymi funkcjami powinna się pojawić na dniach w tym tygodniu, nie chce podawać terminu i raz kolejny go nie dorzymać, bo to nie na tym polega. Można spokojnie stawiać obecnie katalogi, a ja jak skończę przygotuje specjalną wersję update i żadne wpisy z bazy nie zostaną utracone.

Jak już pisałem o aktualizacji kiedyś - skończyłem ją.

Od teraz skrypt wygląda nieco inaczej.

Standardowo przy instalacji jest 10 darmowych templatek, które w prosty sposób aktywujemy/dezaktywujemy w panelu admina.

Ponadto dodałem kilka istotnych zmian, jak np. możliwość dodawania tylko wpisów darmowych, albo tylko wpisów płatnych - do ustawienia w panelu admina.

Aktualna wersja: www.seo.catkatalog.com.pl jeszcze nie zdążyłem zaktualizować www.katalog.catkatalog.com.pl - dopiero co skończyłem aktualizację.

Działanie itp., zmiany templatek można sobie sprawdzić: www.seo.catkatalog.com.pl/administracja login:admin hasło:admin

Jutro jeszcze dorobię manuala szczegółowego i roześlę wszystkim aktualizację.

Również postaram się zaktualizować stronę www.catkatalog.com.pl gdzie będą informacje, poradniki.

Także chciałem poinformować, że cena skryptu będzie stała i zawsze ta sama:

1-10 licencji - 20zł/szt

11-20 licencji - 15zł/szt

21 - więcej licencji - 12zł/szt

Panel centralny - 50zł

Od 20 szt. licencji panel gratis.

Pozdrawiam

Ograniczę się do merytorycznych rzeczy:

1. Skórki

- skórki nie dają się przełączyć - edit - dają się przełączyć ale tylko na skórkę 2. Ale wtedy pojawia się tylko skórka 2

- https://onufry.zgora.pl/?strona=error&err=404 pojawia się takie cudo :)

2. Skórka standardowa

- wpis promowany wyłazi poza ramy (wpis PiO)

- zbiorcze statystyki page rank - tyle stron a tylko 1 PR - 1

- zbiorcze statystyki page rank - brak PR0

- Google PR: 52 ??? co to jest?

- Google IP: 52??? co to jest?

- podstrona: brak informacji o odwiedzinach botów

- strona główna: brak cyferek przy G i Y

- puste pozycje w tagach w stopce - ", ,"

Ale ja się tylko czepiam.

Kidy zostanie poprawiona synonimizatorka w dodawarce.

Przy przełączaniu skórki, dezaktywujesz obecną i aktywujesz tą którą sobie wybierasz.

Page rank tak pokazuje, bo nie mam w bazie dodanych stron ze sprawdzonym PR, bo sprawdzanie PR wcześniej nie działało, więc nie mogło zliczyć dla dodanych stron.

Po co na podstronie informacje o odwiedzinach botów?

Jest na stronie głównej i na stronach wpisów.

Puste pozycje w tagach zdarzają się rzadko, a wynika to z tego, że niekótre tagi dodawane do katalogu z wpisem mają , po słowie, i dodaje.

Aktywacja skórek jest bardzo intuicyjna :) Oczywiście każdy wpadnie na pomysł, że skórkę należy dezaktywowac i aktywować :D

Właśnie napisałem, ze na podstronie brak jest informacji o odwiedzinach botow: https://www.seo.catkatalog.com.pl/snowboard-forum-o963.html - gdzie tugtaj jest info o odwiedzinach botów??

Puste wpisy w tagach nie powinny się pojawić - wystarczy jakiś warunek?

Nie zlicza Pr we wpisach które już były - no bo po co. Przecież nikogo nie będzie to interesować.

1. Zmiana templatek odbywa się w panelu administracyjnym, proces wygląda tak:

Standardowo aktywną skórką jest skórka standardowa, chcąc ją zmienić:

Klikamy dezaktywuj, następnie klikamy aktywuj na tą skórkę, którą chcemy wybrać.

Standardowo w paczce z katalogiem jest 10 templatek. Reszta będzie do pobrania na www.catkatalog.com.pl z czasem, postaram się dodać nieco lepszych jakościowo skórek, pod względem wyglądu.

2.

Statystyki PR w prawym menu pokazują ilość stron z danym PR. Przed aktualizacją, PR nie było poprawnie sprawdzane, stąd też nie pokazuje prawdziwej ilości PR, jednak dla nowych katalogów to nie problem, a dla istniejących rozwiązaniem było by uaktalnić to ręcznie - ale czy to konieczne?

Reszta zgłoszonych błędów została poprawiona.

Aktualna wersja DEMO

Aktualna wersja strony informacyjnej

Wersja Catkatalog 2.0

• Instalacja przez przeglądarkę - odpalamy plik instal.php i wypełniamy formularz.
  • Szybkie dodawanie kategorii głównych i podkategorii - można dodawać pojedynczo jak i kategorie/podkategorie z pliku tekstowego.
  • Możliwość dodawania kodów dostępu do katalogu - każdy kod to możliwość dodania 1 wpisu do katalogu (premium).
  • Opcja dodawania albo wpisów darmowych, albo wpisów płatnych (do ustawienia w panelu administracyjnym).
  • Zintegrowany system płatności DotPay.
  • Kanał RSS z najnowszymi wpisami do katalogu (należy ustawić w directadmin'ie Crona).
  • Sitemap (należy ustawić w directadmin'ie Crona).
  • Możliwość blokowania adresów IP, EMAIL, WWW
  • Filtracja zakazanych słów.
  • System własnych pytań i odpowiedzi.
  • Możliwość dodawania własnych reklam w katalogu.
  • Ustawienia dostawcy miniatur (w panelu ustawiamy dostawcę miniatur stron w naszym katalogu).
  • Licznik wejść robotów Google, Yahoo, MSN i inne na podstronach wpisów oraz stronie głównej.
  • Szybka edycja podstron w panelu administracyjnym.
  • Edycja menu sidebar w panelu administracyjnym.
  • Szybka zmiana szablonów w panelu administracyjnym (standardowo 10 darmowych szablonów do wyboru w panelu - więcej będzie dostępnych do pobrania na stronie www.catkatalog.com.pl).
  • Sprawdzanie PageRank dodawanych stron oraz wyświetlanie statystyk ilości stron z danym PageRank w katalogu.

Dodatkowo w najnowszej wersji zostało dodane między innymi

• Opcja podlinkowania wpisu - pole z linkiem do przekopiowania, w celu podlinkowania wpisu.
  • Nowy licznik ilości znaków podczas dodawania strony.

W obecnej wersji w prosty sposób można dostosować samemu szablon, wystarczy w plikach .tpl (szablonów) dodać odpowiednie znaczniki, które odpowiedzialne są za wyświetlanie różnych danych, np.

{$content} - wyświetlanie zawartości typu wpisy na głównej - wszystko to co ma znajdować się w części głównej

{$reklamy} - wyświetlanie reklamy w katalogu

{$strony_w_katalogu} - ilość stron w katalogu

{$strony_oczekujace} - ilość stron oczekujących

{$kategorie_podkategorie} - ilość kategorii i podkategorii

i wiele więcej

W związku z tym przystosowanie szablonu nie powinno sprawiać większych problemów.

Przykład (według mnie) dość fajnego i szybkiego przystosowania szablonu: www.seo.catkatalog.com.pl

A aktualne demo:

DEMO

DEMO ADMIN admin/admin

DEMO PANEL administrator/administrator

podlinkowanie.png

pagerank2.png

pagerank.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności