Skocz do zawartości

[startup] Catkatalog - skrypt katalogu stron www, nowy skrypt

SEOstuff

Rekomendowane odpowiedzi

Skrypt zapowiada się ciekawie - szczególnie po dodaniu filtrów. Właśnie będę testował jedną kopię.

Przydałaby się tekstowa wersja jakiegoś małego manuala co, gdzie i jak sobie skonfigurować. Ułatwienie dla użytkownika, a mniej pracy z tłumaczeniem każdemu dla autora.

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

• Odpowiedzi 354
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja zauważyłem dość poważny mankament. Wszedłem na testowy katalog, w kategorii Firmy wg. branż kliknąłem - Usługi (7) i nic, za drugim razem też nic. To znaczy wyświetliła się zawartość katalogu, ale poza ekranem, widać dopiero po przewinięciu. Przeciętny użytkownik po kilku kliknięciach po prostu zamknie stronę, bo uzna, że katalog nie działa. Po kliknięciu, coś się musi dziać, albo musi nastąpić automatyczne przewinięcie, albo powinna zniknąć lista kategorii i zrobić miejsce dla wyników wyszukiwania.

Panel do zarządzania wszystkimi katalogami z jednego miejsca posiada następujące funkcje:

• moderacja wpisów ze wszystkich podpiętych katalogów
  • możliwość dodania wpisu do wszystkich podpiętych katalogów
  • możliwość dodania kodów premium/multikodów za jednym razem do wszystkich podpiętych katalogów
  • możliwość utworzenia konta dla użytkownika, funkcje:
    - możliwość dodawania wpisu do wszystkich katalogów

Jeśli ktoś ma jeszcze propozycje co do funkcjonalności takiego panelu - proszę podać.

Koszt takiego panelu to 50zł. Do ilości 50szt. i więcej panel gratis.

Kilka aktualizacji.

1. Zmienił się wygląd panelu administratora. Od dzisiaj będzie on wyglądał jak poniżej na sreenach. Myślę, że jest bardziej przejrzysty.

listak.png

adminvn.png

blokowanie.png

dotpaym.png

kategoriew.png

zakazaneslowa.png

Zmienił się również wygląd logowania, a także instalatora.

logowanied.png

instalacjaw.png

2. Standardowa templatka, również się zmieniła i od dzisiaj będzie obowiązywać taka:

templatka.png

wpis.png

Panel do zarządzania większą ilością katalogów - jest w podobnym stylu wykonany. Będzie dostępny od jutra. Jutro również podam screeny i więcej informacji na temat funkcjonalności. Dodam, że jest on do kupienia w cenie 50zł netto, lub w przypadku zakupu ilości katalogów równej 20szt. bądź większej jest darmowy.

Skoro jest skrypt, panel do zarządzania, to może powstanie i dodawarka? Nie koniecznie wersja na własny komputer ale na przykład online :D Wiem, że mało jest jeszcze tych katalogów, ale można (tzn. mógłbyś) zrobić ich listę i wrzucić do dodawarki (tutaj chyba by zgoda właściciela katalogu była by potrzebna) :) Aby uniknąć spamu, wprowadzić jakąś opłatę i moderację wpisów dodanych do dodawarki tj. weryfikację ich czy spam itp.

Hm, w takim panelu jest opcja tworzenia kont dla użytkowników. Takie konto posiada możliwość tylko dodawania wpisów tytuł, opis, słowa kluczowe w postaci {słowo1|słowo2|słowo3} itd., tak więc niby taka dodawarka jest, z tym, że to dodaje tylko do podpiętych katalogów. A żeby podpiąć taki katalog do panelu trzeba podać baze danych, hasło itp. - aby skrypt mógł się połączyć - inaczej nie mogłem tego rozwiązać, aby takiego panelu nie trzeba było instalować na specjalnym serwerze. Do panelu można dodawać katalogi, znajdujące się na różnych serwerach.

Jeśli Ci chodzi o zupełnie inną dodawarkę, dostępną dla wszystkich, i gdzie wpis można zamieścić do wszystkich katalogów, gdzie administratorzy wyrażą na to zgodę - to nad tym pomyślę, ale to w niedalekiej przyszłości - jak katalogów pojawi się nieco więcej. Obecnie sam zamierzam postawić kilkadziesiąt takich katalogów i zrobić dostęp przez taki panel i za drobną opłatą dać możliwość zamieszczania wpisów np. 10zł miesięcznie i dodajemy nieograniczoną ilość stron do 100 takich katalogów. Myślę, że to dobre rozwiązanie przed spamem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności