Skocz do zawartości

Powrót cenzury

vel

Rekomendowane odpowiedzi

https://wiadomosci.onet.pl/1217675,11,item.html

"Gazeta Wyborcza": Wczoraj wieczorem Senat przegłosował PiS-owską nowelizację ustawy o RTV. Za głosowali senatorowie PiS, LPR i Samoobrony. Ta współpraca zrodziła najbardziej kontrowersyjne zapisy ustawy.

Samoobrona uparła się, by Krajowa Rada zajęła się "inicjowaniem i podejmowaniem działania w zakresie ochrony zasad etyki dziennikarskiej". A LPR, by tylko nadawcy społeczni (czyli najbardziej dziś prorządowa rozgłośnia ogólnopolska Radio Maryja) mieli prawo niejako automatycznie otrzymywać rekoncesję.

Ustawę ostro krytykuje PO. Senator Platformy Stefan Niesiołowski mówił wczoraj, że te zapisy pozwolą politykom łamać dziennikarskie kręgosłupy i sumienia, a ich szefów, właścicieli stacji radiowych i telewizyjnych, karać odbieraniem koncesji - dodaje dziennik. Senator Kazimierz Kutz (niezależny) nazwał ją kagańcem zakładanym mediom i porównał do powrotu cenzury.

REKLAMA Czytaj dalej

Według nieoficjalnych informacji "Gazety Wyborczej" kandydatem na szefa Rady jest Tomasz Miernowski, producent telewizyjny, a prywatnie mąż aktorki Ewy Dałkowskiej, która wspomogła w kampanii Lecha Kaczyńskiego. LPR i Samoobrona w zamian za poparcie PiS mają dostać po jednym miejscu. "To skumulowanie jeszcze większej władzy w ręku jednej partii" - przestrzega Kutz.

Senator LPR Ryszard Bender przekonuje tymczasem, że Krajowa Rada powinna się zajmować etyką dziennikarską. Dodaje, że powinna to robić, bo jest organem konstytucyjnym, który zajmuje się sprawami regulacji mediów.

Poprawki wprowadzone do ustawy przez Senat precyzują wcześniejsze zapisy. Poprawki Senatu w przyszłym tygodniu rozpatrzy Sejm. Potem ustawa będzie czekać na podpis prezydenta. PiS zapowiada, że Lech Kaczyński podpisze ją jeszcze w tym roku. PO zamierza zaskarżyć niektóre zapisy nowelizacji do Trybunału Konstytucyjnego.

brawa dla nowych władz, komuno i cenzuro wracaj do nas :placze::wow::)

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

Nic nowego na froncie Polskim :)

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Czytajac dzisiaj wiadomosci na wp poczulem jak wbijaja sie moje serce noze...

Na rozpoczętym posiedzeniu Sejmu posłowie mają rozpatrzyć senackie poprawki do ustawy. Nowelizacja przyznaje pierwszeństwo w ubieganiu się o ponowną koncesję na nadawanie programów nadawcom społecznym. Takim nadawcą jest m.in. Radio Maryja.

zamiast krajowej trojki, radia wawa czy innego bisu niedlugo w polskich domach zagosci na dobre radyjo z ryjem..

Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji może inicjować działania w zakresie etyki dziennikarskiej

No moze powinien to robic ktos inny, ale przeciez PiS ma czasami fajne propozycje/rozwiazania prawne.. moze sa hu..wi ale niektorych prawnikow maja spoko !! (pomyslalem ... ale czytam dalej:)

Zgodnie z ustawą, Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji ma liczyć 5 członków. Dwóch z nich powoła Sejm, dwóch - prezydent i jednego - Senat.

Chrystusie Kaczofoniczna Zenada.

...

Instytut ks. Henryka Jankowskiego to nasz wspólny projekt z prałatem, dzięki niemu dorobi do renty - chwalą się działacze Samoobrony Marian Curyło i Danuta Hojarska

hmm.. moze doscignie Ojca Dyrektora i z Jaguara sie na Majbacha przerzuci

Curyło to "specjalista" Samoobrony ds. kościelnych. Spotyka się z księżmi i biskupami. W konflikcie między prałatem a metropolitą gdańskim Tadeuszem Gocłowskim, który rok temu odwołał ks. Jankowskiego z probostwa św. Brygidy, wraz z całą Samoobroną opowiedział się po stronie prałata

Krol fanow Disco-Polo, zenada po maksie, Jankowskiego nawet przeciez kosciol nie chce, ale "Self Defence" pojdzie za nim w ogien

Słynący z antysemickich i antyunijnych wypowiedzi ks. Jankowski od lat popiera Samoobronę. Na swojej plebanii wielokrotnie przyjmował polityków tej partii, z ambony zachwalał Andrzeja Leppera, siedzącego w pierwszej ławce jego kościoła. Lepper rewanżował się zapowiedziami, że gdyby ksiądz chciał startować na senatora, na pewno zyska poparcie Samoobrony.

Wzajemne linkowanie sie

Ksiądz Jankowski na pomniki

Były prałat Świętej Brygidy w Gdańsku nie ma nic przeciwko pomysłowi swoich byłych ministrantów, którzy chcą mu wystawić pomnik

Tutaj jestem za !! Uwaga.. jestem zdania ze kazdy .. powtarzam, kazdy moze sobie pomnik postawic .. gwalciciel, cpun, biseksualista, sprzedawca butow na hali targowej, nieslubne dziecko ksiedza, pijany posel, mistrz pozycjonowania itd .. co innego jak ludzie beda oceniac taka statue .. mysle ze najlatwiej byloby to sprawdzic stawiajac przy kazdym nowo postawionym pomniku kamere, ktora utrwalalaby i automatycznie zliczala ile osob sie wyszczalo na dostojny posag czy inne popiersie a ile przyszlo oddac czesc poprzez np. zlozenie kwiatow..

Miesięczny dochód prałata to 700 zł renty

Och jak mi zal, ciekawe co by zrobil, gdyby sie rozchorowal, przeciez nasza sluzba zdrowia lezy .. musi pewnie czekac az kaczory ja uzdrowia

od roku leczy się w najdroższej prywatnej klinice w Gdańsku, na zabiegi lata do Hamburga

ŻENADA

przyklepane na co najmniej 4 lata - nie dziwi nic ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Teraz dostaną po głowie Cyfra + i Polsat.

Gdzie nie włączysz to w tle radio maryja, a gdzie nie przełączysz to Lesio Kaczyński.

Będą 4 kanały:

1) Radio Maryja

2) Radio Maryja

3) Radio Maryja

4) Wiadomości w Radiu Maryja ;)

5 lat w plecy i Polska zamiast się rozwijać będzie się cofać, Rosja gaz zabierze, Niemcy dokopią i po nas... ;)

eee ja bym nie dramatyzował. Nie bedzie rewolucji, ani w pozytywnym, ani w negatywnym tego słowa znaczeniu. Do zmiany konstytucji same berety nie wystarczą.

W starej Radzie byli sami wybitnie bezpartyjni dzialacze, np. Danuta Waniek... Jeden polityczny organ, zastępuje drugi i tyle. Troche przeraza mnie styl wprowadzania zmian, ale to kwestia politycznego smaku i gustu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności