Skocz do zawartości

Strategia pozycjonowania

haker

Rekomendowane odpowiedzi

to ja się dołączę z pytaniem. W jaki sposób google "czyta" teksty na stronach, zazwyczaj właściciele Precli chcą by tekst był pisany składnie ładnie i sensownie, z takiego tekstu wchodzą zarówno Ludzie jak i google. Spotkałem się jednak też z tekstami albo będącymi nagromadzeniem słów kluczowych wplecionych bez ładu i składu w jakiś tekst i linkowanych, albo teksty które prawdopodobnie wyszły z google translatora a przynajmniej tak wyglądają. Niby tekst na temat ale co jakiś czas nie takie słowo, zła forma gramatyczna. Ludzie takie teksty od razu przestaną czytać ale jak będzie do tego podchodziło google? Jeśli bym stworzył dwa blogi na blogspocie i na jednym wstawiał pisane teksty a na drugim takie badziewie to google zacznie ten z badziewiem pomijać po pewnym czasie?

Oczywiście zależy mi na ludziach więc teksty piszę ale zastanawiam się czy takie badziewne to robota tylko z myślą o googlach czy może zwykłe lenistwo które się nie opłaci.

Robot Google nie ma technicznej możliwości analizy gramatycznej naszego pięknego, ale jakże skomplikowanego języka. Z drugiej strony na blogspocie, jak i innych platformach blogowych jest zawsze magiczny przycisk 'zgłoś naruszenie zasad' - wystarczy że ktoś przypadkiem wejdzie na stronę i po blogu.

Fajna strona o capoeira

Robot Google nie ma technicznej możliwości analizy gramatycznej naszego pięknego, ale jakże skomplikowanego języka. Z drugiej strony na blogspocie, jak i innych platformach blogowych jest zawsze magiczny przycisk 'zgłoś naruszenie zasad' - wystarczy że ktoś przypadkiem wejdzie na stronę i po blogu.

Druga sprawa, że wejście przypadkowej osoby na czyjś blog na bloggerze, jest tak mało prawdopodobne że wysiadam. Żeby mieć poczytny blog na bloggerze to trzeba go tak samo pozycjonować jak strony bo tam nie ma katalogu blogów, chyba że jeszcze takowego nie odkryłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności