Skocz do zawartości

Problem z przeniesieniem domeny pod inny adres

yetik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam tego typu problem z moją domeną. Otóż wydaje mi się, że kiedyś trochę przekombinowałem z pozycjonowaniem (za dużo różnych spamerskich rzeczy). Dostałem kilka razy nawet jakiś filtr na jedno ze słów kluczowych. Sporo czasu temu wszystko zostało pozmieniane w taki sposób jaki powinno być (google się nie powinno czepiać), ale strona wciąż jest bardzo nisko i od długiego czasu nie idzie do góry. Czy jest możliwość aby "moja domena podpadła" google w związku z czym juz nie mam szans wysoką pozycję ?

Jeśli tak to pytanie co w tej sytuacji zrobić ?

1. W jaki sposób można założyć tą samą stronę pod nową domeną, ale bez przekierowania 301, oraz aby google nie wskazywało na duplicate content. Dodam, że jest to sklep internetowy, wiec ciężko by było zmienić opisy i tytuły wszystkich produktów. Chciałbym otworzyć nową domenę z tą samą stroną i zacząć od zera, natomiast, aby mimo wszystko w jakiś sposób stara domena przekierowywala na nową (ponieważ sporo ludzi tam wchodzi).

2. Jeśli powyższe rozwiązanie jest niemożliwe, to co w tej sytuacja proponujcie zrobić ?

Dzięki i Pozdrawiam

Jeżeli chcesz przenieść stronę na drugą domenę to najlepszym wyjściem jest 301 lub zmiana treści.

Ale może źle kombinujesz i po prostu się nie znasz na pozycjonowaniu. Ja bym utrzymał starą domenę a jakiegoś dobrego pozycjonera poprosił o audyt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności